lingard2432

Sentral i seiersmålet – er det likevel EM-håp for vraket Lingard?

Publisert Sist oppdatert

Først har FIFA, UEFA og fotballforbundene presset inn cirka 70 ligakamper, cupkamper, europacupkamper og landskamper inn i en åtte måneder lang fotballsesong.

Så skal det selvsagt spilles treningskamper så fort den sesongen er over.

Onsdagens landskamper viste til en viss grad hvor meningsløse de kampene er.

England stilte svært reservepreget mot Østerrike, uten spillere fra europacupfinalistene United, City og Chelsea, og manager Gareth Southgate sendte til og med utpå Jesse Lingard – som han selv vraket Lingard fra fotball-EM tirsdag.

Sentral i seiersmålet

United-spilleren fikk dermed enda en sjanse til å vise seg frem, og var nest siste engelskmann på seiersmålet.

England tok en overgang, Kane spilte inn til Lingard som slapp mot Grealish på et gjennombrudd. Pasningen ble imidlertid klarert like foran Grealish, men ikke lenger enn til Bakary Saka som scoret fra kort hold.

Målet ble kampens eneste, og for Lingard ble avslutningen kanskje ekstra interessant.

Én ting var det at en ivrig Jack Grealish avsluttet kampen på tribunen med is rundt leggen, men en annen ting var det at Trent Alexander-Arnold forlot banen med et svært trist ansikt etter en mistenkt strekk.

– Det er ikke en god situasjon. Han har en lårskade. Vi vil vite omfanget av skaden i løpet av én-to dager, sa England-trener Southgate etterpå.

England har allerede mange høyrebacker i troppen slik at hvis Alexander-Arnold må melde forfall så kan det kanskje likevel bli EM-tur på United-spilleren.

Nevnte Grealish var forresten den engelske spilleren som kom best ut av det offensivt, også United-aktuelle Declan Rice gjorde jobben sentralt og Kieran Trippier kom godt ut av det i en noe uvant venstreback-rolle. En annen United-aktuell spiller, Jadon Sancho, stod over på grunn av sykdom.

lingjes
FREMPÅ: Jesse Lingard endte uten målpoeng, men bidro til at et reservepreget England slo Østerrike.

Omdiskutert VAR-straffe og rødt kort

Frankrike stilte, i motsetning til England, bortimot med toppet lag mot Wales. Det betød Paul Pogba fra start, og United-spilleren var involvert før det store samtaleemnet i 1. omgang.

Pogbas heading alene med keeper ble reddet, men Benzemas retur gikk via armene til Neco Williams og over. Det så mest ut som om Wales-backen forsøkte å samle armene foran kroppen på avslutningen fra kort hold, men VAR grep inn, dommeren brukte noen minutter foran skjermen selv om dette bare var en treningskamp og bestemte seg til slutt for å viste ut Williams og gi Frankrike straffe.

Avgjørelsen må sies å være svært omdiskutert, og drepte all spenning i treningskampen. Til en viss grad ødela den også matchen som en ordentlig treningsarena før EM.

De franske spillerne ba også dommeren om ikke å vise ut spilleren, men uten å få gehør.

Selv om Benzema misbrukte straffen så ble det ganske enkelt for Frankrike med 11 mot 10. Til slutt endte det 3-0 etter scoringer av Mbappé, Griezmann og Dembelé.

United.no vurderte på forhånd en nærmere titt på United-aktuelle Raphael Varanes forsvarsspill, men slik kampen utartet ble han aldri satt på noen prøver. Så lenge det var 0-0 og like mange på hvert lag gjorde han en solid jobb som høyre midtstopper – som nok er akkurat det United ønsker seg siden Harry Maguire har tatt kontroll over venstre stopperplass.

Den United-aktuelle Sevilla-stopperen Jules Kounde kom etter hvert innpå som høyreback.

I Nederland endte det 2-2 mellom hjemmelaget og Skottland, men både Donny van de Beek og Scott McTominay ble sittende på benken kampen gjennom.

Onsdagens kamper med United-spillere:

Nederland – Skottland 2-2 SLUTT

Verken Scott McTominay (Skottland) og Donny van de Beek (Nederland) fikk spilletid for sine respektive landslag. Skottene ledet to ganger, men tidligere United-spiller Memphis Depay scoret begge hjemmelagets mål – det siste like før kampslutt.

Nederlands startellever: Stekelenburg; De Ligt, De Vrij, Timber; Dumfries, De Roon, Wijnaldum, F. De Jong, Wijndal; Depay, Weghorst.

21.00: England – Østerrike 1-0 SLUTT

56.min: 1-0 Saka. Engelsk overgang, Kane til Lingard og gjennombruddspasning som så vidt ble klarert foran Grealish, men som havnet hos Saka som scoret på åpent mål fra kort hold. Lingard altså nest siste engelskmann på scoringen. Lingard ble så byttet ut etter 61 minutter.

Ingen av de EM-uttatte United-spillerne (Henderson, Maguire, Shaw, Rashford) skal alle være aktuelle siden de fikk en ukes fri etter Europa League-finalen. Det samme gjelder City- og Chelsea-spillere.

Jesse Lingard, som ble vraket til EM-troppen, får imidlertid starte. Set samme gjelder høyreback Kieran Trippier som igjen kobles til United. United-aktuelle Jadon Sancho er tatt ut til EM, men er henvist til benken grunnet sykdom de siste dagene.

England: Pickford – Alexander-Arnold, Mings, Coady, Trippier – Rice, Bellingham – Saka, Lingard, Grealish – Kane

21.05: Frankrike – Wales 3-0 (TV 2 Sumo)

Paul Pogba (Frankrike) og Daniel James (Wales) starter. Det gjør også Raphael Varane, som mange fortsatt håper skal bli United-spiller i løpet av sommeren.

Pogba ble byttet ut etter 63 minutter.

Dylan Levitt ble byttet innpå for Wales etter 59 minutter.

James ble byttet ut etter 73 minutter.

Powered by Labrador CMS