Ryktesaker, uke 7

Atlético vurderer å bruke Koke som agn for å få Mata på kroken, ifølge engelsk avis.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 15. februar:

17.26: The Sun (trenger innlogging) melder om en mulig byttehandel. Juan Mata interesserer Atlético Madrid, melder de, og kan bruke Uniteds interesse i Koke for å sikre seg den offensive midtbanespillerens signatur.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

The Sun er hatet av mange, og veldig ofte med god grunn. Når det gjelder fotballrykter er det uansett flere aviser som er langt verre, og enkelte av journalistene er gode. Mike McGrath har skrevet denne saken, og jeg må innrømme at jeg ikke vet så mye om ham, men saken er noe innholdsløs, og jeg synes heller ikke nødvendigvis at Mata virker som en logisk Atlético-signering, så kombinasjonen av disse tingene gjør at jeg personlig tviler.

17.17: Daily Express melder om United-interesse for Yacine Brahimi. City og Arsenal skal også være interesserte, og Express nevner utkjøpsklausulen på £30 millioner.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Daily Express, så derfor tviler jeg sterkt. Men om det er sant så vil vel neppe noen av klubbene trenge å betale utkjøpsklausulen for å få ham, selv om Brahimi har gjort det godt hittil denne sesongen.

11.00: ESPN melder at United for øyeblikket forhandler en ny langtidskontrakt med Ashley Young. Det har kilder fortalt tv-kanalen, ifølge artikkelen. Les mer her.

Lørdag 14. februar:

14.55: Ifølge Daily Express vil United fort kunne prøve å signere Marco Reus i sommer, til tross for tyskerens nye kontrakt med Dortmund. £50 millioner er summen Van Gaal visstnok planlegger å tilby for Reus’ tjenester.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Daily Express er jo ikke spesielt pålitelige, men viser her til rapporter i Tyskland, noe som ville gjort det hele mer interessant om vi fant disse rapportene. Foreløpig har vi ikke gjort det. Vi fant derimot en sak fra Fichajes i Spania, en rykteside som Daily Express tar saker fra hele tiden siden det gjerne er spennende saker (om det ikke var for det faktum at det meste av det er bare tull, tøys, tøv, oppspinn og alle andre lignende uttrykk vi kan komme på). En liten oversettelse av Fichajes-saken viser attpåtil at saken stammer fra denne Daily Star-saken, skrevet av Star-journalist Malata, som skriver veldig mye rart.

14.37: Det har blitt lite spilletid på Reece Brown i Barnsley i det siste, og ifølge akademiekspert Tony Park kommer han til United på lån ut sesongen. Det vil i så fall etter alt å dømme være for å hjelpe Brown, og i tillegg gir han eventuelt ytterligere bredde til U21-laget, som jo også har Andy Kellett på lån fra Bolton.

Ex-red Reece Brown er, som de fleste nok husker, bror av Wes Brown.

08.23: Ifølge Daily Star vil United ikke signere Radamel Falcao permanent, og heller forsøke å signere Edinson Cavani fra PSG. £60 millioner er summen som blir nevnt for uruguyaneren, og United-eierne vil gå med på å legge inn et slikt bud så lenge United klarer å kvalifisere seg til Champions League.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Daily Star er ikke spesielt pålitelige, om enn tidvis bedre enn Daily Express, så her er det nok bare å avvente til mer pålitelige kilder nevner Cavani som et overgangsmål.

Fredag 13. februar:

19.03: Ifølge Gianluca Di Marzio er Palermo-president Maurizio Zamparini for øyeblikket i London, der han også sannsynligvis vil bli værende i neste uke også. Fremtiden til stjerneskuddet Paulo Dybala kan fort være grunnen, og det blir nevnt i artikkelen at United (som skal ha sett på argentineren senest sist helg), Chelsea og Arsenal kan være klubber som Zamparini skal i samtaler med.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Di Marzio og hans medarbeidere har vært kjent som veldig pålitelige, selv om undertegnede også har sett mumling på Twitter om at de kanskje ikke har vært helt på topp den siste tiden. I tillegg er jo saken vag, så noen enorm sak er jo ikke dette, men det er likevel interessant at Zamparini er i London.

18.59: Daily Express skriver om en mulig Real Madrid-retur for Álvaro Morata, og nevner også i forbifarten at han skal ha vært et overgangsmål for Arsenal, Liverpool og Manchester United i sommer.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Morata dominerte vel ikke akkurat ryktespaltene våre sist sommer, han ble kun nevnt i en Daily Star-sak om at han gjerne ville til Arsenal eller til United (og en sak i samme avis om at Real Madrid ville erstatte Morata med Welbeck). Vi har ikke så veldig stor tro på at Bruce Archer vet noe som de mer pålitelige journalistene ikke fanget opp i sommer, egentlig, og kanskje blir United bare nevnt her fordi Daily Express elsker å nevne United i slike saker, siden det automatisk gir langt flere klikk. 

Torsdag 12. februar:

20.15: Danny Ings terroriserte United-forsvaret i den første omgangen på Old Trafford onsdag kveld, og kunne også ha blitt tomålsscorer da Chris Smalling og Ander Herrera rotet det skikkelig til foran eget mål. Samtidig spilte Falcao nok en svak kamp for Manchester United, og blir Ings lansert som en potensiell erstatter for colombianeren. Les saken til The Express her.

12.30: Louis van Gaal bekreftet altså etter Burnley-kampen at han sette seg ned med Glazer-eierne denne uka, for å diskutere kommende investeringer (kjøp og kontraktsforhandlinger). The Telegraph påpeker at spillere som Mats Hummels, Kevin Strootman og også Bilbao-forsvarer Aymeric Laporte alle står på Van Gaals liste.

10.00: Daily Star (huff, huff) er på igjen, og torsdag melder de at West Ham kan være interessert i å sikre seg Javier Hernandez, som nå er på lån i Real Madrid. De siterer den spanske avisa AS. Les saken her. 

08.00:  Palermos Paulo Dybala har fridd til United (og Barcelona). – Jeg drømmer om å spille for en av de to klubbene, skal han ha sagt, ifølge Daily Mail. Les saken her. Prisen er tidligere omtalt som rundt 30 millioner pund, men selv kan han ikke skjønne at det vil bli så dyrt.  Argentinske Dybala har scoret ni mål på Palermos 12 siste seriekamper.

Onsdag 11. februar:

11.05: Ryktene om United-interesse for Milans Nigel de Jong, nekter å forsvinne. Saken er den at den tidligere City-spillerens kontrakt utløper til sommeren, og at han ikke har ivret for å få den fornyet. CalcioNews24 hevdet tirsdag at Milan ikke er så helt sikre på om de er villige til å gi ham ny kontrakt heller. Dette er nytt, kommenterer Sport Witness, og forklarer at de fleste medier har påstått at det er spilleren selv som ikke har bestemt seg. Men, som det antydes – CalcioNews24-saken kan også være en måte for Milan-ledelsen til å redde ansikt.
Akkurat det betyr imidlertid null og niks sett fra et United-ståsted. Da er det mer interessant (går det forresten virkelig an å kalle det interessant?)å observere at det italienske nettstedet hevder at De Jong topper Louis van Gaals innkjøpsliste for sommeren.

Tirsdag 10. februar:

11.20: Som nevnt i forrige notis følger United med Mauro Icardi. Men, ifølge den vanligvis pålitelige italienske journalisten Gianluca Di Marzio, skal klubben også være interessert i nok en argentiner, nemlig Palermos Paulo Dybala.
At United-speidere derfor var i Milano for å se Inter ta imot Palermo i helgen, kan derfor neppe avskrives som en tilfeldighet.

09.15: Representanter for Manchester United skal, ifølge italienske Calciomercato i den senere tid ha fulgt nøye med Inter Milans argentinske angrepsspiller Mauro Icardi. 21-åringen skal ifølge Gianluca Di Marzio også være mål for Chelsea, som også hevdes å ligge best an til å kapre ham.

09.10: United og City skal begge være interessert i Wolfsburgs tidligere Chelsea-spiller Kevin De Bruyne, ifølge «rapporter» The Express skal ha kommet over. Den 23 år gamle belgieren har imponert stort siden overgang til Bundesliga i januar i fjor.
Wolfsburg har visstnok signalisert at det må komme inn bud på minimum £30 millioner dersom det kan bli aktuelt å vurdere et salg. Les mer her.

Mandag 9. februar:

10.05: Så tar vi med en god og en dårlig nyhet. Den gode først. De høye herrer i Real Madrid skal nå ha forandret mening og vil droppe David de Gea og i stedet legge seg etter Chelseas-keeper Thibaut Courtois. Den dårlige nyheten er at det er Daily Star som melder dette…

09.30: Både Manchester United og Manchester City skal være svært interesserte i å få en avtale med Barcelonas Dani Alves. Alves sin kontrakt går ut etter denne sesongen og skal vi tro The Sun vil Barcelona-spilleren ha 100 000 pund i uken og en treårskontrakt for å komme til England.

Powered by Labrador CMS