Ryktesaker, uke 24

Rooney ønsker å spille sammen med Kane, ifølge engelsk tabloidavis.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 14. juni:

21:00: I følge Sport Witness skal den velkjente agenten Jorge Mendes være i England med United på agendaen. Sport Witness hevder at det ghanesiske talentet Bernard Mensah skal ha valgt United som den mest sannsynlige overgangen for seg selv dersom han bytter klubb denne sommeren.

11.55: Metro skriver om United-interesse for Joao Moutinho, og skriver at portugisiske Record melder at Zenit vil utfordre United i kampen om midtbanespilleren. Record nevner ikke United i sin sak utenom en referanse til signeringen av Falcao, så akkurat det med United er Metros egen påstand. Altså noe som bør tas med noen klyper salt.

11.00: Sport Witness har skrevet litt om helgens rykter om Nicolás Otamendi, og den saken kan supporterklubbmedlemmer lese her.

09.30: Litt mer om Harry Kane, som det har blitt meldt om at er et overgangsmål for United: Ifølge Simon Mullock (som altså skrev Cillessen-saken) har Rooney også oppfordret Van Gaal til å hente Tottenham-spissen. They goes by the name of Kane-Rooney…? Les hele saken her.

Kane scoret 31 mål for Tottenham i 2014/15 (alle turneringer).

09.17: Daily Mirror skriver igjen om at Ajax-målvakt Jasper Cillessen har blitt identifisert som Uniteds neste målvakt. Keepertrener Frans Hoek, som jo er en svært respektert keepertrener, skal ha kommet med råd om at 26-åringen bør være mannen som tar over etter De Gea etter å ha blitt bedt om å liste opp kandidater.

Det nevnes også i saken at United heller vil tvinge De Gea til å bli enn å gå med på en sum på rundt £15 millioner for spanjolen – det er nemlig bare halvparten av den summen klubben ønsker.

Artikkelforfatter Simon Mullock er ikke den mest treffsikre i Mirror-redaksjonen når det gjelder United-nytt.

08.15:  The Sunday Times melder om City-interesse for Ángel Di María. Grunn til å bekymre seg for at argentineren skal briljere i lyseblå drakt neste sesong? Sannsynligvis ikke. United er neppe lystne på å selge til City om ikke budet blir så spektakulært at det blir umulig å si nei, og Duncan Castles er heller ikke akkurat kjent for å være blant de mest pålitelige journalistene.

Castles var blant de journalistene som gikk høyest ut med at United ikke ville sikre seg Di María sist sommer.

Lørdag 13. juni:

21.55: Sport Witness har her skrevet en sak om Roberto Firmino-ryktene, og forklarer hvorfor vi ikke nødvendigvis bør tro på ryktene ved å vise til Ilkay Gündogan-ryktene.

20.39: Daily Mirror videreformidler påstanden fra spanske AS om at United har pekt seg ut Atlético Madrid-keeper Jan Oblak som David de Gea-erstatter, og påstanden er videre at United ikke vil selge De Gea før en har fått inn en klassekeeper selv.

22 år gamle Oblak har allerede fem landskamper for Slovenia selv om Samir Handanovic er hans konkurrent om keeperhanskene der, og han har hatt en imponerende sesong for Atlético Madrid.

20.20: Det har en stund nå blitt snakket om at den unge franske midtstopperen Dayot Upamecano vil bli United-spiller, men her blir det snakket om at han går til Manchester City. Forveksler de oss med byrivalen, eller har Upamecano valgt lyseblått?

20.09: Oppdatering på tidligere rykte fra i kveld: Ifølge Liverpool Echo vil Everton stå imot om United prøver å hente John Stones.

19.50: Metro kjørte tidligere i dag en sak om at Sergio Ramos nærmer seg en sjokkovergang til United på grunn av at han ikke blir enig med Real Madrid om en ny kontrakt. Artikkelen er basert på den spanske siden Fichajes, som sjeldent treffer med noe som helst. I tillegg blir ikke United nevnt i den saken, så det er noe Metros journalist (en journalist vi også tidligere har sett lignende saker fra) har lagt inn selv.

18.53: Ifølge Daily Mail er Louis van Gaal interessert i å hente Everton-midtstopper John Stones. 21-åringen fra Barnsley har etablert seg i Evertons midtforsvar, og har også fått noen A-landskamper for England.

John Stones scoret sitt første mål for Everton da United tapte 0-3 på Goodison Park mot Liverpools stolthet i april. Stones kan også spille høyreback.

Artikkelen er skrevet av Craig Hope, som vanligvis er best på fotballen i nordøst, og det er kanskje ikke saker som er ment for søndagsutgaven av Daily Mail som er den type saker vi tror mest på heller, akkurat. Men vi ser jo heller ikke bort fra at Stones kan ha imponert Van Gaal i april…

18.25: Om Nani/Nicolás Gaitán:

17.15: Metro melder om United-interesse for Atlético Mineiro-høyrebacken Marcos Rocha. Saken stammer fra en italiensk rykteside som heter Calcionews24, og dermed er det vel ikke den rapporten vi bryr oss mest om. Vi sier heller fra om det kommer noe fra mer pålitelig hold.

16.54: The Independent skriver at at Inter ønsker å hente Javier Hernández for £8 millioner. Dette ifølge «rapporter», som de av en eller annen forunderlig grunn ikke sier noe om hvor er fra, men et kjapt søk på nettet gjorde at vi fant denne saken fra Daily Mirror, som kan være stedet de har funnet det fra. Den saken er skrevet av John Cross, som vanligvis er bedre på London-klubber (og spesielt Arsenal) enn på United-nytt, men det er en del aviser som melder om Inter-interessen for Hernández, så det kan jo selvsagt stemme.

Har meksikaneren spilt sin siste kamp for United, tro?

16.47: Manchester Evening News skriver om en Facebook-post fra Ilkay Gündogan der han avviser alt snakk om overgangsavtaler med ulike klubber. Fokuset foreløpig er på kveldens EM-kvalifiseringskamp mot Gibraltar, og så kommer en bestemmelse om hva fremtiden bringer heller etter kampen (ikke rett etter!).

16.43: Daily Mail er blant avisene som skriver at Petr Cech nærmer seg Arsenal. Tsjekkeren er en av målvaktene som også nevnes i forbindelse med United, men Arsenal har kanskje en liten fordel siden spilleren helst ikke vil flytte.

Det skal være snakk om en overgangssum på £11 millioner.

16.35: Vi videreformidlet rykter om Harry Kane fra upålitelige Daily Star tidligere, men det er også seriøse kilder som skriver om det samme: Vanligvis ganske pålitelige David McDonnell i Daily Mirror skriver at United er klare til å legge inn et bud på £40 millioner for å sikre seg 21-åringen. Kane skal ha blitt Uniteds hovedmål etter at klubben fikk beskjed om at Gareth Bale blir i Real Madrid. Det meldes videre også at Robin van Persie kan være på vei ut, og at Karim Benzema fortsatt kan bli en del av De Gea-avtalen – selv om det er en del som tyder på at det er en ganske usannsynlig løsning.

Daily Telegraph melder at Daniel Levy kan få £70 millioner for Kane og Hugo Lloris, men at han skal ha lovet manager Pochettino at han ikke har noen planer om å selge.

12.30: Nok en spiller som har blitt koblet til United har funnet seg ny klubb: Jackson Martínez ble i dag klar for AC Milan. Italienerne punger ut om lag 300 millioner kroner for at colombianeren skal spille i Milano fremover.

Samtidig skriver The Telegraph at Adel Taarabts overgang til Benfica kan føre til at Nicolás Gaitán kan bli sluppet til Manchester United.

03.45: «Vi skal ikkje sova bort sumarnatta», ifølge Lygre og Tveitt. Vi benytter denne juninatten til å oppsummere hva som skjer på ryktebørsen i disse dager:

Manchester United skal være på jakt etter en ny spiss. Harry Kane har hatt en fantastisk sesong for Tottenham, og ifølge ikke alltid like troverdige Daily Star skal United være villige til å legge 40 millioner pund på bordet for å sikre seg den engelske landslagsspissen.

Mens én spiss kan være på vei inn, kan en annen være på vei ut. Jávier Hernández utelukker imidlertid ikke at han blir værende i United. I et intervju med The Mirror understreker Chicharito at det viktigste for ham vil være å få spilletid neste sesong.

Når det gjelder David de Gea, skriver The Telegraph at Real Madrid er veldig interesserte i å sikre seg målvakten allerede denne sommeren. Og ikke nok med det: De vil også ha ham før sesongoppkjøringen begynner. Iker Casillas har ikke innfridd for hvittrøyene denne sesongen, og hovedstadsklubben vil derfor strekke seg langt for å få De Gea allerede i sommer.

Med en keeper på vei ut, er Manchester United kanskje nødt til å skaffe seg en ny keeper. Asmir Begovic har blitt presentert som et alternativ. I et intervju med talkSport uttalte Charlie Adam at han håper at bosnieren blir i klubben, men at Stoke fort kan bli tvunget til å selge.

Fredag 12. juni:

15.20: Ifølge Marca kan det godt være at Sevilla-spiss Carlos Bacca forsvinner i løpet av sommeren, og at Sevilla er villige til å vurdere bud på rundt €30 millioner (£22 mill.).
Sevillas sportsdirektør, Monchi, sies imidlertid å være overrasket over mangelen på henvendelser ettersom det her er snakk om en spiller som har scoret 49 mål på to sesonger.
Nå som han nærmer seg 29 (fyller i september), anser Sevilla-ledelsen tiden inne for å cashe inn på spilleren som selv visstnok vil foretrekke en overgang til enten Arsenal eller Manchester United.
Les mer her.

14.40: Blir det Tyrkia neste for Nani? Istanbul-klubben Fenerbahçe vurderer å legge frem et bud på 28-åringen, som har tre år igjen av kontrakten med United. Ifølge tyrkiske Fanatik er det Feners nye manager, portugiseren Vitor Pereira, som ivrer for at hans nye arbeidsgiver skal punge ut de £10 millionene United angivelig skal være ute etter for å la Nani gå. Les mer her.

12.50: Så er Mats Hummels tilbake. Det har vært stille rundt ham en stund etter at det ble kjent at han ønsket å bli i Borussia Dortmund, men nå skal pipen ha fått en annen lyd.
Ifølge talkSPORT har 26-åringen ombestemt seg, delvis som følge av at manager Jürgen Klopp forsvinner, og delvis fordi det ikke er noe europacupfotball å se frem til på Signal Iduna Park fra høsten av. Han skal også være misfornøyd med at Borussia har ramlet så langt bak Bayern München.
Det antas at klubben vil forlange rundt £20 millioner for ham. Les mer her.

12.25: Ifølge tyske Sky Sport skal Hoffenheim ha bekreftet at Roberto Firmino (se 17.25 i går) forlater klubben i sommer. Så får vi se om ryktet stemmer da, om at han virkelig er på vei til Old Trafford.
Firmino var forresten mannen som i går ordnet 1-0-seier til Brasil over Honduras.

08.45: Manchester Evening News skriver at Southamptons Morgan Schneiderlin er mannen Louis van Gaal har identifisert som den han ønsker seg på defensiv midtbane. Selv om manageren fortsatt er interessert i Bastian Schweinsteiger, skal Schneiderlin være hans foretrukne «høyrebeinte». Les saken her.

07.50: Real Madrid har foreløpig ikke kontaktet United, men spanjolene håper å ha David de Gea med når de reiser på turné til Australia 13. juli, skriver Mark Ogden i The Telegraph. Real vil nok begynne med et bud på om lag 20 millioner pund, men må trolig opp på 30 millioner pund for å få napp, skriver Ogden. Les saken her.

07.45: Porto-spiss Jackson Martinez skal være på vei til «en stor europeisk klubb», og Arsenal og Manchester United nevnes som mulige destinasjoner. Ifølge agenten er hans nye klubb allerede bestemt, selv om det ikke er offentliggjort. Les saken i Daily Mail her.

Torsdag 11. juni:

21.20: Ed Woodward prøver. Ifølge James Robson i Manchester Evening News kommer han til å forsøke seg på Tottenhams Harry Kane – selv om han da må gjennom en ekstremt tøff forhandler i Daniel Levy. Les saken her.

17.25: Ifølge ESPN Brasils José Elias, skal United ha kommet til enighet om en avtale med tyske Hoffenheim om klubbens 23 år gamle, offensive midtbanespiller, brasilianeren Roberto Firmino…(!?) Elias skal også ha sagt at – ifølge spillerens agent vil Firmino gjennomgå legesjekken mens han er på oppdrag for Brasil (i så fall må vel det skje under Copa América). Her er spillerens Wikipedia-profil.

12.45: Nottingham Forest skal være interessert, men det ser likevel ut til at Bolton ligger best an til å kapre Uniteds frigitte keeper, Ben Amos. Han skal allerede ha vært igjennom den obligatoriske legesjekken på Macron Stadium, og forventes å signere en avtale i løpet av dagen. Amos tilbrakte som kjent sesongens tre siste måneder på utlån nettopp i Bolton.

09.00: United nærmer seg, ifølge Daily Mail, et kjøp av den brasilianske Internacional-spilleren Rodrigo Dourado. 20-åringen kan muligens være tiltenkt rollen som Michael Carricks erstatter på Old Trafford, men brassene ønsker ikke å selge før de har spilt semifinalen i Copa Libertadores, Sør-Amerikas svar på Champions League. Les saken her. Dourado har tidligere uttalt at han drømmer om å få spille for en storklubb, som United.

08.30: Det ryktes også at United igjen nå vurderer Nathaniel Clyne, skriver The Telegraph, etter at Dani Alves altså bestemte seg for å fortsette karrieren i Barcelona.

08.15: Bastian Schweinsteiger må selv kreve en overgang til United om det skal være aktuelt for tyskerne å selge. Dette ifølge Karl-Heinz Rummenigge, som nå er administrerende direktør i klubben.

07.45: Real Madrid skal ha fått vite at David de Gea ikke kommer til å be om å få forlate United, men spanjolene er likevel sikre på at de vil få ham. Trolig vil United gjøre det de kan for å sikre seg Karim Benzema som en del av De Gea-avtalen, men United ser interessen i Gareth Bale som en helt seperat interesse – som ikke har noe å gjøre med Reals De Gea-interesse, skriver Mark Ogden i The Telegraph. Les saken her. Det spekuleres også blant såkalte spanske eksperter om De Geas avtale med Real vil offentliggjøres søndag. Samtidig har det kommet rapporter om at Real forsøkte seg på Chelsea-keeper Thibaut Courtois, men at Chelsea skulle ha 73 millioner pund for ham, og dermed ble det nei.

Onsdag 10. juni:

17.40: Iker Casillas skal være klar til å forlate Real Madrid for derved gjøre en overgang enklere for David De Gea. Det er The Independent som viser til spanske TVE, som hevder at United-keeperen kan bli klar for Real i neste uke.

15.40: Til tross for to tidligere avslag gir ikke United opp kampen om Paris Saint-Germain-stopperen Marquinhos. Franske Le 10 Sport vil ha oss til å tro at Louis van Gaal & co. denne gang vil forsøke å lokke pariserne til å selge ved tilby Ángel Di María i en «bytte+cash»-avtale.

08.45: David de Gea nærmer seg stadig Real Madrid, skriver Marca. Samtalene skal ha kommet langt, og ifølge avisa er summene som nå nevnes 25 millioner euro – og en mulig økning på fem millioner euro senere, noe som alle vel er enige om er småpenger om det faktisk stemmer.

07.40: Lazio har gjort det klart at de ikke er ute etter Robin van Persie. Les saken i Daily RExpress her.

07.35: Interessen i Clyne skal ha kjølnet, og Dani Alves ble i Barcelona. Dermed ser United på Paris St. Germains Gregory van der Wiel, ifølge Daily Mail. 27-åringen verdsettes til sju millioner pund nå som han har ett år igjen av kontrakten sin, men merk at dette er en kort sak, uten sitater og at avisa nok ville kjørt hardere på om det virkelig lå noe stort i dette. Les saken her.

00.01: Louis van Gaal har, ifølge The Sun, sett seg ut Atletico Madrid-spiss Mario Mandzukic som løsningen på Uniteds scoringsproblemer. Den 29 år gamle kroaten scoret 12 mål på 24 kamper fra start og fire som innbytter for Atletico forrige sesong, etter at han ble hentet fra Bayern sommeren 2014. Det er imidlertid verdt å merke seg etter at han scoret hyppig frem til og med februar, så scoret han ikke derfra og ut sesongen. Carlos Bacca er også på Uniteds liste, men United skal være litt skeptiske siden han ikke klarer å danke ut Falcao på det colombianske landslaget. Dette ifølge The Sun.

Tirsdag 9. juni:

16.20: Agenten til Inter-keeper Samir Handanovic avvsier at han har hatt noe som helst kontakt med United. – Ingenting er korrekt om de Røde Djevlene. Jeg har ikke pratet med dem. Samir er ikke på vei til Old Trafford, selv om det skal sies at overgangsmarkedet er uforutsigbart.

15.00: Til de som har lurt på Sami Khedira. Han er nå BEKREFTET klar for Juventus. Kommer gratis fra Real Madrid.

12.20: BEKREFTET: Dani Alves har akkurat skrevet under på en ny toårs-avtale med Barcelona. Han blir dermed ikke United-spiller. Ifølge Sport handlet det til slutt om et spektakulært United-bud eller å bli i Barcelona, selv om AC Milan også har vært nevnt. https://twitter.com/Sport_Witness/status/608218227802554368

08.50: Interessant, men det må ikke tolkes dit hen at klubben nødvendigvis er ute etter alle sammen.

08.10: Det er keeperrykter det først og fremst går i om dagen. Petr Cech synes fortsatt å være i bildet som eventuell arvtaker til David De Gea. Selv om Arsenal også ønsker Chelsea-keeperen, og han selv visstnok foretrekker å bli boende i London – vel å merke dersom han blir i England, viser Manchester Evening News til møtet der Cechs agent, samt Jose Mourinho for noen uker siden ble sett sammen med Ed Woodward. Avisen legger også vekt på at Cechs egne uttalelser om at han holder alle muligheter åpne.

07.50: Tyske Kicker hevder at Bayern München er desperate etter å sikre seg Ángel Di María, men klubben frykter at den ikke vil ha råd til å hoste opp de £44 millionene et kjøp etter sigende vil koste dem. Det står langt på vei i samme sak at de rett og slett gir opp siden han vil bli for dyr i overgangssum og lønn.

07.40: Daily Mirror skriver i dag at Real Madrid denne uken skal i møte med David De Geas agent, og at klubben rykker stadig nærmere et kjøp. Samtidig hevdes det at spanjolene vil by rundt £15 millioner, men at et bud i den størrelsesorden trolig vil bli avvist av United. Uansett tror Real at de kommer til å vinne kampen om United-keeperen. Dersom det ender med at De Gea forlater Old Trafford, vil United – stadig ifølge Daily Mirror – gå for Ajax-keeper Jasper Cillessen.

Mandag 8. juni:

17.45: Valencia ønsker seg Victor Valdés, men det kan de bare glemme, ifølge Daily Mail. La Liga-klubben skal ha identifisert Valdés som det ideelle tilskudd til troppen, men United kommer til å avslå et hvert bud som måtte dukke opp – i hvert fall nå som David De Gea kan være på vei bort, skriver avisen.

17.40: That’s our Eddie!

07.50: Ifølge Mundo Deportivo ønsker Real Madrid å offentliggjøre et kjøp av David de Gea så raskt som mulig for å ta fokus vekk fra Barcelonas Champions League-seier.

07.45: Blir Dani Alves likevel ikke vår neste høyreback? Den Champions League-vinnende Barcelona-spilleren sa nemlig søndag at det ville være «en fornøyelse å spille for AC Milan»….ifølge TalkSport. 

Powered by Labrador CMS