Ryktesaker, uke 13

Robin van Persie kobles til tyrkisk fotball.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 29. mars:

17.40: Manchester United har vært glitrende i Robin van Persies fravær, og nå spekuleres det i om nederlenderens United-karriere begynner å gå mot slutten. The Sun hevder at Fenerbahce kan være en mulig utvei for Van Persie. Spissens kontrakt løper ut sommeren 2016.

11.30: Ashley Young er i forhandlinger om en ny kontrakt, ifølge Daily Star. Kantspilleren har i øyeblikket en lønn på om lag 120 000 pund, og må nok avfinne seg med et lønnskutt dersom han skal bli værende på Old Trafford.

Lørdag 28. mars:

10.15: Manchester United har etter hvert sett solide ut bakover. Chris Smalling og Phil Jones har levert gode kamper i midtforsvaret til United, men kan forsvinne til sommeren, ifølge Daily Mail. Stopperne drøyer med å forlenge kontrakten med United, som løper ut neste sommer.

Fredag 27. mars:

10.00: Spanske Sport hevder at United har tilbudt David De Gea en  ukelønn på €228.000 (£166.000) for å bli på Old Trafford. Det er en påstand vi dessverre ikke kan gå god for.

08.20: The Mirror klarer på forunderlig vis å koble Theo Walcott til interesse fra Manchester United. Det gjør de med en overskrift som denne: «Arsenal transfers: Liverpool and Manchester United on Theo Walcott alert after latest contract saga twist».
I selve saken står det ikke annet enn at situasjonen har alarmert Liverpool.
United-koblingen begrenses til at klubben (sammen med City) også kan være lystne på spilleren. Men ok, mer skal det ikke til for å skaffe klikk.

07.55: The Express forsøker seg igjen; nå ved å vise til «rapporter» i spanske medier om at Manchester United ønsker å hente Atletico Madrid-stopperen José Gimenez til Old Trafford. Planen skal være å la ham danne midtstopperpar sammen med Mats Hummels fra høsten av.
Problemet skal være at Atletico – ifølge den upålitelige kilden – neppe ønsker å selge sin 20 år gamle uruguayanske landslagsstopper. Det skal de ha vist da de i vinter – etter sigende – avslo et bud på £17 millioner fra Manchester City.
Dette skal imidlertid ikke  ha skremt Manchester United. Og hvorfor skulle det det, spør vi oss da? United er United og City – vel, de er City…

Torsdag 26. mars:

19.30: PSG har bekreftet at den brasilianske forsvarsspilleren Marquinhos har skrevet under på en ny avtale med det franske storlaget som binder ham til klubben frem til 2019. Dermed kan Louis van Gaal sette en stor rød strek over Marquinhos sitt navn i spillerjakten. 

17.30: Dersom United kvalifiserer seg for Champions League vil Louis van Gaal få nye 150 millioner pund denne sommeren til å forme sitt United-lag. På ønskelisten skal visstnok Mats Hummels stå sammen med Paul Pogba, Memphis Depay og Portos Real Madrid-aktuelle Danilo, melder Daily Mail. Van Gaal skal også være en stor beundrer av Gareth Bale, men skal ha innsett at waliseren ønsker å bli værende i Madrid. Interessen for Kevin Strootman skal derimot ha kjølnet kraftig etter nederlenderens skadeproblemer. Av andre nyheter i kategorien trivielle selvfølgeligheter, tar vi med at det regner i Bergen og at Norges nasjonaldag kommer på 17.mai i år også.

08.40: The Telegraph melder at United – ifølge rapporter – sikter seg inn på Stoke-keeper Asmir Begovic. Dette i tilfelle David De Gea forlater Old Trafford.
Samme avis skriver videre at United vil prøve å slå knock-out på Arsenal og Liverpool ved å tilby Dani Alves en kontrakt verdt £150.000 i uken.

08.15: Ifølge italienske Tuttomercato vurderer Manchester United å legge inn bud på Atletico Madrids offensive midtbanespiller Arda Turan. Den anvendelige 28-åringen, som skal ha en utkjøpsklausul på €30 millioner (£22 mill.), var også inne i bildet i fjor sommer. Les mer her.

Onsdag 25. mars:

15.10: Sportsmole viser til Goal.com når nettstedet skriver at United har avslått en rekke forespørsler fra klubber som ønsker å hente James Wilson på lån. Syv Championship-klubber, deriblant Derby, Middlesbrough og Norwich, skal ha forhørt seg, men uten å fatte Louis van Gaals interesse.
Det samme gjelder angivelig også forespørsler om lån av Tyler Blackett. ESPN melder at United har svart negativt på henvendelser fra blant andre Watford, Fulham og Blackburn Rovers. Torsdag er siste frist for å ta spillere på lån.

15.00: Vinterens rykter om at United var interessert i å hente Nemanja Vidic tilbake fra Inter, stemte. I hvert fall om vi skal feste lit til serberens agent, Silvano Martina.
Ifølge ham forhørte United seg i desember om Vidics tilgjengelighet i januarvinduet. Les mer her.

14.20: The Telegraph skriver at Arsene Wenger vurderer et sommerbud på Chris Smalling. Arsenal-manageren har også tidligere vist interesse for den 25 år gamle stopperen som har vist så stor fremgang de siste månedene, og akter ifølge kilden å lokke United med £12 millioner.
Wenger ser Smalling som et alternativ dersom Per Mertesacker skulle forlate Emirates, samtidig som Louis van Gaal henter inn en ny midtstopper. Mer her.

09.25: Katalanske Sport pryder i dag sin forside med et bilde av Barcelona-back Dani Alves og tittelen: »Europeiske medier ønsker seg Alves». Det henvises til den store interessen for den snart 32 år gamle brasilianeren, hvorav Manchester United er nevnt som en av syv klubber som er forventet å legge inn bud på ham. Alves’ Barça-kontrakt utløper til sommeren.

08.45: Spanske Deporte Valenciano hevder at Manchester Uniteds lønnsbetinger har overbevist Nicolas Otamendi. Kilden hevder også at United ikke har noen som helst problemer med å betale de €50 millionene (£36.7 mill.) som, i henhold til utkjøpsklausulen i spillerens kontrakt, kreves for å overtale Valencia til å selge.
Men, for det finnes et kompliserende men her: Ifølge Sport Witness vil United likevel få problemer med overtalelsesjobben – både overfor klubb og spiller – dersom Valencia skulle klare å kvalifisere seg til Champions League, noe klubben i øyeblikket ligger an til.

Tirsdag 24. mars:

22.59: Samme avis skriver at United gjør klart et bud på £18,3 millioner for Stefan de Vrij. Lazio-forsvarsspilleren ble sett på av United-sjefsspeider Jim Lawlor i helga, men de andre rapporter tyder på at Lawlor var enda mer interessert i å se på Felipe Anderson. Noe Metro for øvrig også har skrevet en sak om. Les De Vrij-vinklingen her.

22.56: Ifølge Metros overskrift er Danilo stadig på vei til United til tross for alle ryktene om at Porto-høyrebacken vil gå til Real Madrid. I selve saken står det derimot fint lite om som skal backe opp overskriften, det handler bare om at han nekter for at en Real Madrid-overgang er klar (noe han nok ville sagt uansett!).

22.48: Daily Express påstår at United har satt til side £70 millioner til å signere Raphaël Varane og Nicolás Otamendi. Men Daily Express og Anthony Chapman har vel ikke gjort seg fortjent til at vi skal stole på det…

Les Mats Arntzens speiderrapport på Varane her.

08.20: Mats Hummels skal være klar til å forlate Dortmund, og ser United som er meget aktuell ny klubb, ifølge Daily Mail.  Mandag kom det rapporter om at Dortmund mener tiden kan være inne for å selge, og Daily Mail nevner en mulig overgangssum på 36 millioner pund. United.no hadde et speidertokt på Hummels forrige uke. Les vår vurdering av Dortmund-stopperen her.

07.55: Angel Di Maria skal ha instruert agenten sin om å finne ham en ny klubb, og Paris St. Germain og Barcelona skal være interessert. Dette ifølge Daily Star, som vi overhodet ikke stoler på.

07.50: Daily Mirror skriver videre om Gareth Bale. United og City skal lede kampen om ham, men selv skal han, som Andy Mitten har skrevet på united.no, foreløpig ikke være interessert i et klubbskifte.

07.45: Liverpool og Chelsea er interessert i Falcao, når utlånsavtalen hans med United går ut. Det skriver The Sun i en såkalt eksklusiv sak. Liverpool ønsker en liknende avtale som United har hatt, og der vil han bli erstatter for Mario Balotelli, mens i Chelsea vil han erstatte Didier Drogba som backup for Diego Costa. Juventus, Valencia og Inter skal også være interesserte i Falcao.

Mandag 23. mars

18.29: Ifølge Daily Mail var United-sjefsspeider Jim Lawlor på Lazio-Verona på søndag. Brasilianske Felipe Anderson skal ha vært målet for speidingen, selv om han også kunne bruke anledningen til å ta en titt på Stefan de Vrij, som Van Gaal kjenner godt fra det nederlandske landslaget.

Saken nevner også at vi har sett på Nicolás Otamendi igjen, noe supporterklubbmedlemmer også kan lese om her.

15.50: Borussia Dortmund skal være villige til å lytte til bud på Mats Hummels skal vi tro ESPN. Grunnen er at Borussia-ledelsen frykter at Hummels, som har to år igjen av avtalen med klubben, vil få en kraftig verdiforringelse ettersom Dortmund ikke spiller Champions League neste sesong. Dermed kan sommeren bli sett på som den beste tiden å selge på.

08.00: – Vi trenger ikke å selge Paul Pogba, sier Juventus-topp Giuseeppe Marotta ifølge Sky Sports. Så spørs det om de sier det samme hvis de tilbys 50-60 millioner pund…Les saken her. Pogba er forresten ute med skade nå i to måneder, etter smellen han pådro seg mot Dortmund onsdag.

Powered by Labrador CMS