Ryktesaker, uke 10

Søndag betyr ryktebonanza, og United kobles til folk som Ings, Bale, Depay, Carvalho, Hummels og Varane.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 8. mars:

15.07: The Sun (krever innlogging) skriver at United sendte sjefsspeider Jim Lawlor på Liverpool-Burnley i midtuka. Dette for å se på Danny Ings, Burnley-spissen som har imponert mange denne sesongen.

22-åringen fra sørkysten scoret på Old Trafford, men klarte ikke å gjøre det samme på Anfield. Kontrakten hans går ut i sommer, så ved en eventuell Ings-signering må United kun betale en kompensasjon til Burnley på rundt £5 millioner, skriver avisen. Real Sociedad og Liverpool er klubbene Ings oftest har blitt nevnt i forbindelse med.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist: 

Litt usikker på Sun-journalist Mike McGrath, men det må sies at han ikke er avisens beste på United. Daily Mail kjører for øvrig samme sak, men den eneste virkelige forskjellen i den saken er at City blir nevnt også, og saken virker å være publisert nettopp fordi The Sun la ut en sak på det. Men det trenger jo ikke å bety at det ikke er sant at United vurderer Ings…

13.06: Flere skriver at United har en avtale klar, og at det gjelder Luis Jose Hernández. Hernández er en 17 år gammel forsvarsspiller fra Costa Rica, og det er en uttalelse fra en trener til lokale medier som er kilden. Han spiller for Deportivo Saprissa, og har tidligere vært på prøvespill i klubben.

Spilleren kommer til United om noen uker, visstnok. Før det skal han konsentrere seg om å hjelpe Costa Rica til VM for U17-lag.

13.02: Sunday People melder i dag om United-interesse for Lars Bender. Dette som en konsekvens av kneproblemene til Kevin Strootman. United vil få konkurranse fra Arsenal om tyskeren, og United sendte sjefsspeider Jim Lawlor til Champions League-kampen mot Atlético Madrid, og forrige helg hadde United også speidere på Leverkusens hjemmekamp mot Freiburg, ifølge avisen.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist: 

Søndagsavisene er ofte litt mindre til å stole på, og Neil Moxley er heller ikke avisens mest pålitelige mann, selv om han heller ikke er blant verstingene. Om speideraktiviteten stemmer så kan det absolutt uansett være sant at United ser på Bender som et alternativ, selv om speidertilstedeværelse ikke nødvendigvis betyr at United er klare til å åpne lommeboka. Speiding er jo tross alt nettopp speiding!

12.43: Daily Express og Daily Star, ikke akkurat to fanebærere for troverdighet, spekulerer begge i dag om et mulig salg av Ángel Di María, med PSG nevnt som en mulig ny arbeidsgiver. Daily Express skriver at United har oppjustert jakten på Gareth Bale, og nevner ellers at United nærmer seg Mats Hummels og Memphis Depay. Daily Star skriver mest om Depay, som blir sett på som et mer realistisk mål enn Bale.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist: 

De gidder knapt å late som om de har gode kilder lenger, og er bevisst vage i ordbruken. Om United bestemmer seg for å kvitte seg med Di María så kan United komme til å prøve seg på Depay. Så veldig konkret er det jo ikke når de formulerer seg slik, og så kjører de heller på med en dramatisk overskrift likevel, selv om lite av det de har skrevet backer det opp. Så skal vi heller være enige med Daily Star i at Depay er et ganske realistisk mål.

10.45: Mina Raiola, Paul Pogbas agent, blir av Tuttosport sitert på at det i øyeblikket er 99% sjanse for at franskmannen blir i Juventus, men at det kan endre seg. Han hinter også til United-interesse sammen med seks andre klubber som også vil ha råd til å hente spilleren som fyller 22 år neste søndag.

10.42: Vil duellene med Liverpool ingen ende ta? Snart skal vi til Anfield for å møte scouserne i ligaen, vi kan fort komme til å kjempe med dem om FA-cuptittelen, og kampen om 4. plassen kan fort bli en kamp mellom de to gigantene. Og nå melder Daily Mail at United og Liverpool kjemper om William Carvalho også.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist: 

Grapevine-spalten til Rob Shepherd (som ikke er blant de journalistene med det beste ryktet) inneholder mye som beveger seg faretruende beskrivelsen sludder, men både United og Liverpool har blitt kreditert med Carvalho-interesse også tidligere. Det er uansett andre som har virket å interessere mer, og det er lett å bli distrahert av at Shepherd snakker om Carvalho som en Gerrard-erstatter, siden de er såpass forskjellige at de nesten driver med forskjellige idretter. 

10.25: Daily Mirror melder at Tom Cleverley heller vil til Everton enn til Aston Villa (noe som kan ha med hans kjennskap til Martínez å gjøre), og at han er ventet å signere for klubben etter sesongen når kontrakten med United går ut. Dette samsvarer godt med tidligere rykter om Cleverleys fremtid.

10.22: I går speidet vi på Raphael Varane, og notorisk upålitelige Daily Star kobler nå franskmannen til United igjen. De snakker om en overgangssum på rundt £30 millioner, og mulig konkurranse fra Chelsea (avisen spekulerer i at Terry, Cahill og Zouma i så fall kan bli så tøff konkurranse at United kan friste mer), men vi ville vel tatt dette hakket mer seriøst om det kom fra en mer pålitelig avis.

Lørdag 7. mars:

14.30: Manchester United skal være i førersetet i kampen om underskriften til Edinson Cavani. Spissene til United har ikke levert varene denne sesongen, og det virker mer og mer sannsynlig at Falcao ikke spiller i United neste sesong. Arsenal skal også være interesserte i uruguayaneren. Det er Le 10 Sport som hevder at United og Arsenal kjemper om Cavanis underskrift.

Fredag 6. mars:

17.00: Italienske Calcio Mercato melder at Arturo Vidal kan forlate Juventus til sommeren for heller beskjedne 14 millioner pund. Manchester United ble sist sommer linket til Vidal en rekke ganger, men med skadehistorikken til Vidal spørs det om Van Gaal vil ta sjansen.

09.00: I går meldte blant andre The Sun at Dani Alves kan være på vei til Manchester United etter at han visstnok skal ha bestemt seg for å forlate Barcelona. I dag følger flere nettsteder opp med nyheten om at Alves sin agent allerede har kommet langt i samtalene med en ny klubb og de fleste spår at denne klubben er United.

Torsdag 5. mars:

21.20: Dani Alves skal ha bestemt seg for å forlate Barcelona og Manchester United skal ligge fremst i løypen av interesserte klubber, melder The Sun. Alves sin kontrakt med Barcelona går ut til sommeren og 31-åringen vil kunne komme gratis til United.

14.40: På en særdeles rolig ryktedag, dukker det omsider opp noe småartig fra italienske Tuttosport. De hevder nemlig at AC Milans daglige leder, Adriano Galliani, håper å kunne friste Michael Carrick til støvlelandet når United-kontrakten hans utløper til sommeren. Milan har gjort det til en vane å forlenge karrierene til spillere opp i årene, noe Carrick, med sine snart 34 år, må sies å være. Tanken deres skal være å la geordien erstatte Nigel de Jong, som ventes å forlate San Siro etter sesongen.

Onsdag 4. mars:

16.55: Manchester United har ikke bestemt seg for om de vil hente Falcao på permanent basis eller ikke. Det skriver Manchester Evening News. Tidligere i dag hevdet L’Equipe at United har gitt Monaco beskjed om at de ikke kommer til å kjøpe Falcao, men dette avkreftes nå av Manchester-avisen. Falcao har kun scoret fire mål på 20 kamper for United, men M.E.N. skriver at Van Gaal ikke vil ta en avgjørelse før mai. United har en kjøpsopsjon på 43,2 millioner pund.

11.40: Ifølge franske L’Equipe blir det ikke noe kjøp av Falcao. Men vær obs; her er ingenting bekreftet.

08.35: Portos brasilianske høyreback Danilo har tidligere vært nevnt som mål for Manchester United, og nå hiver portugisiske Record seg på. Avisen skriver at spilleren, som har elleve landskamper for sitt hjemland, er under konstant overvåkning fra Uniteds speidere, og at disse nå er faste tilskuere når Porto er i aksjon. Det antas at United vil være villig til å innfri Danilos utkjøpsklausul på €50 millioner (£36-37 mill.) i sommer.
På den annen side har vi spanske Marca. De hevder nemlig at den samme Danilo er på vei til Real Madrid, og at han allerede har fått grønt lys til å innlede samtaler med La Liga-lederne. Les mer her.

Tirsdag 3. mars:

14.10: United har hentet den polske 15-åringen Tomasz Kucz på prøvespill. Han er til daglig keeper for Polonia Warsawa og Polen U16. Les saken i Daily Mail her.

09.50: Ifølge The Sun var United-sspeider, Jim Lawler, på Bayer Leverkusens Champions League-kamp mot Atletico Madrid forrige uke. Han skal ifølge rapportene ha sett nærmere på Atleticos Saul Niguez, med tanke på en overgang til sommeren. Den 24 år gamle midtbanespilleren skal være tilgjengelig for 17,4 millioner pund til sommeren. Saul har forøvrig superagent Jorge Mendes som agent…

07.45: Inter-spiss Mauro Icardi har nettet 14 ganger på 25 kamper denne sesongen, og er da selvsagt blitt koblet til United (og andre). Italienerne sier imidlertid at de ikke vil selge – så får vi se om pipa har samme lyd om et godt nok tilbud kommer inn. Les saken i Daily Star her.

07.40: 15 år gamle Brooklyn Beckham kobles nå til United. Han blir løst fra Arsenal-kontrakten etter sesongen, men mange er interessert – og Daily Star bruker bookmaker Paddy Powers lave odds som sannhetsvitne på at han kanskje kommer til United. I god (og håpløs) Daily Star-stil kaller de ham «Arsenal reject» og «Arsenal FLOP» i én og samme nettsak….Les saken her.

07.30: PSV Eindhovens Memphis Depay, som har vært sterkt koblet til United, kan forlate klubben etter sesongen. Det sier en av PSV-direktørene, ifølge Manchester Evening News. Les saken her.

Mandag 2. mars:

12.40: Bleacher Report viser til AS og Moises Llorens, som hevder Manchester United er en av tre Premier League-klubber som holder øye med Barcelonas Pedro Rodriguez. Katalanerne påstås å være beredt til å selge sin 27 år gamle midtbanespiller.
Louis van Gaal og Jose Mourinho nevnes som spesielt interessert, mens også Arsenal nevnes som en potensiell destinasjon for de spanske landslagsspilleren. Pedro har også tidligere vært nevnt i forbindelse med en potensiell overgang til Old Trafford (men  hvem har ikke det?).

08.20: Metro viser til «rapporter i Spania» hvor det hevdes at Manchester United er klare til å legge inn bud på PSGs argentinske angriper, Ezequiel Lavezzi. Dessverre/heldigvis kommer disse «rapportene» fra Fichajes.net, så det er liten grunn til å feste lit til dem. For øvrig heter det også at United, for å få fatt i Lavezzi, kan være interessert i å la Ángel Di María inngå i en pakkeavtale. Også Liverpool skal være ute etter den allerede 29 år gamle søramerikaneren.

Powered by Labrador CMS