Ingen spiller så mye som Blind

Hvem har spilt minst og mest denne sesongen? Det er enorme forskjeller blant United-spillerne.

Publisert Sist oppdatert

Daley Blind er kanskje ikke den spilleren som bekler stopper-rollen når United skal ta skrittet tilbake blant verdens beste, men han har gjort en solid nok jobb i store deler av denne sesongen for et United som har sluppet inn nest færrest mål i Premier League.

De siste ukene, hvor kampene har kommet veldig tett på hverandre, har han imidlertid vist noen svakhetstegn.

Det er kanskje ikke så overraskende.

48 fulle kamper…

United.no har sett på hvor mye spilletid på øverste nivå, United og landslag, de ulike United-spillerne har vært gjennom denne sesongen, og Daley Blind topper klart.

Han har spilt 4.333 minutter med toppfotball denne sesongen, noe som i snitt betyr mer enn 48 fulle 90-minuttere til nå.

chriss

Nærmest nederlenderen følger Chris Smalling og Anthony Martial, med rett over og rett under 4.000 minutter, men ellers er ingen andre i nærheten av 4.000. Det sier en del om Uniteds situasjon at nykommer Martial, som først fylte 20 år i desember, har blitt en av de mest sentrale i førsteelleveren.

Tre spillere, David de Gea, Juan Mata og Wayne Rooney, har spilt over 3.000 minutter med toppfotball, mens hele 14 av de 25 spillerne United har tatt med i denne statistikken har spilt under halvparten så mye fotball som Daley Blind i 2015/16-sesongen.

Pereira-bom?

Samtidig viser tallene at det er grunn til å stille spørsmålstegn rundt bruken av Adnan Januzaj og Andreas Pereira. Januzaj ble sluppet på lån til Dortmund før sesongen, for å få spilletid, men er blant de som har spilt minst toppfotball denne sesongen. Andreas Pereira, som ikke fikk lov til å dra på utlån, har samtidig bortimot aldri fått sjansen av Van Gaal. Han ligger klart nederst på lista til tross for at han har vært skadefri – og på førstelagsbenken – det meste av sesongen.

minspilt
Powered by Labrador CMS