Seier for de to røde nederlenderne

Blind og Fosu-Mensah var i aksjon for Nederland, men det var Memphis Depay som ble matchvinner.

Publisert Sist oppdatert

Det ble ikke noe VM-sluttspill på Nederland denne gangen – mon tro hvordan det ville gått om Louis van Gaal fortsatt styrte – og dermed blir det privatlandskamper på Nederland i denne pausen fra klubbfotballen.

Først ut er var en bortekamp mot Skottland på Pittodrie – Sir Alex Fergusons gamle hjemmebane fra Aberdeen-tida – og Nederland stilte med to røde fra start.

Daley Blind spilte som anker i Nederlands midtbanetreer, og lå tidvis svært dyp siden Nederland ofte gikk via han når de skulle sette i gang angrep bakfra. Blind spilte bra, selv om prestasjonene falt litt utover i andreomgangen, og var god på å spille ballen gjennom ledd. Problemene for Nederland lå mer andre steder, selv om Blinds manglende tempo var synlig på enkelte Skottland-kontringer, og vi får nok ikke se Mourinho bruke ham der med det første.

Hadde et skuddforsøk som traff nærmere cornerflagget enn mål.

Timothy Fosu-Mensah gikk rett inn i førsteelleveren etter at han først ikke var tatt ut i troppen, og var høyreback. Han spilte en kamp helt på det jevne, gjorde ingen store feil, og skapte litt (men ikke mye) offensivt. Var langt fra å være blant Nederlands svakeste, men ble byttet ut med 20 minutter igjen av kampen.

SPILTE SEG IKKE UT AV LAGET: Fosu-Mensah.

Ex-red Memphis ble matchvinner med et offsidemål noen minutter før pause.

Skottland skapte mest sjanser, og så mer inspirerte ut, mens Nederland så ut til at de ville være alle andre steder enn det nordlige Skottland. Det stemmer nok også – de ville nok gjerne vært opptatt med play-off nå i klubbpausen.

Powered by Labrador CMS