RvP fastsatte sluttresultatet

Satte inn 3-1 på straffespark like før slutt.

Det gjorde han etter selv å ha blitt felt like innenfor 16-meterstreken. Dommeren måtte tenke seg om både vel og lenge før han etterhvert pekte på straffemerket.
Dermed steppet kapteinen opp og banket ballen inn i det ene hjørnet mens keeper sprellet over i det andre.

Dermed endte EM-kvalifiseringskampen mot langveisfarende kasakhstanere med tilsynelatende komfortable 3-1. Tilsynelatende, for de oransje måtte jobbe knallhardt for seieren. Kasakhstan sjokkerte nemlig hele AmsterdamArena ved å ta ledelsen etter atten minutter. Inntil da hadde vertene dominert, og blant annet fått en Van Persie-scoring annullert for en hårfin offside.

Enveiskjøring

Nederland fortsatte å presse på, men utlikningen kom først etter en times spill da innbytter Klas-Jan Huntelaar fant åpningen og satte inn 1-1.
Like etterpå ble gjestene redusert til ti mann etter en horribel takling midt ute på banen, og dermed var det i utgangspunktet fritt frem for de oransje.

Men igjen skulle de få slite med å trenge gjennom kasakhenes forsvarslinjer, til tross for enormt press. Til slutt lyktes det imidlertid for Affelay, som satte inn den forløsende 2-1-scoringen via en forsvarer. Da var det spilt i 82 minutter, og seieren var i grunnen i boks.
Robin van Persie ville imidlertid ha mer, og banket inn 3-1 helt på tampen.

Van Persie på godt og vondt

Van Persie viste seg – spesielt før pause – fra en langt bedre side enn vi har sett ham på lenge. Han var bevegelig, tok initiativ og kom til sjanser. Like før utlikningen gjorde han imidlertid en klar feilvurdering da han valgte å skyte fra skrå vinkel istedenfor å legge ballen rolig inn foran mål. Der ventet en meget Huntelaar, som tydelig viste misnøye med sin kaptein. Det var forståelig.

I likhet med RvP spilte også Daley Blind hele kampen for Nederland. Han kom ofte fremover fra sin venstrebackposisjon og fikk sågar en stor målsjanse da han dukket opp i Kasakhstan-feltet og ble servert av Robben. Dessverre ble avslutningen for puslete, og keeper fikk en enkel jobb.

Nederland 3-1 Kasakhstan

18. min.: 0-1 Abdulin
61. min.: 1-1 Huntelaar
82. min.: 2-1 Affelay
89. min.: 3-1 Van Persie

Oppdateringer:

89. Han tar det selv og setter ballen kontant inn i hjørnet.

88. STRAFFE til Van Persie!

82. Affelay legger an og fyrer inn 2-1 via en forsvarer.

Her er det spill mot ett mål. Enda mer nå etter utvisningen.

75. Van Persie stikker ut foten og er nære 2-1.

74. Robben med frisparkkanon i motsatt kryss. Uheldig.

64. UTVISNING! Latterlig takling midt ute på banen. Dommeren går rett i lommen og trekker frem det røde kortet til Kasakhstans Dzolchiyev.

61. MÅL –  Og der sitter den! Innbytter Klas-Jan Huntelaar  header inn 1-1. Det var nesten uunngåelig, for presset mot gjestenes mål  har bare blitt hardere og hardere.

58. Robin van Persie stikker igjennom og avslutter fra veldig skrått  hold. Der burde han isteden ha levert til en fullstendig umarkert Huntelaar!

55. Blind befinner seg plutselig inne i Kasakhstans 16-meter. Han mottar en stikker fra Robben, men avslutter løst og rett på keeper. Fint initiativ.

51. Så er gjestene frempå. Det ender med et løst brassespark utenfor. Men han skal ha for forsøket.

På Malta har Joshua King satt inn sitt andre for kvelden, og dermed står det 3-0 til nordmennene.

50. Er det på dødball Nederland skal gjøre det? Sneijder i god innleggsposisjon fra frispark. Slår ballen rett i armene på keeper.

Nederland innleder som de slapp før pause. Med ballen i beina prøver de å finne åpninger i gjestenes forsvarslinjer. Det aner oss at de må slite hardt for å lykkes.

2. omgang har startet

Nederland har presset og presset, og riktignok kommet til noen muligheter, men uten å ta dem. Dyptliggende gjester har hatt bra kontroll, og også utnyttet muligheten da den bød seg etter 18 minutter.

Robin van Persie har faktisk virket friskere og vært mer involvert enn vi har sett ham på lenge, så det må jo være noe å ta med seg fra denne førsteomgangen. Han hadde ballen i nettet etter elleve minutter, bare for å bli avvinket for en  hårfin offside.

PAUSE i Amesterdam – fortsatt med Kasakhstan i føringen.

I Brüssel har Belgia – uten Adnan Januzaj og Marouane Fellaini, tatt ledelsen med 3-0 over Andorra. De to United-spillerne sitter på benken.

33. Kasakhene pådrar seg gult kort – for uthaling av tiden! Da er det altså bare spilt i vel en halv time.

32. Stygg feilpasning av Blind. Han spiller forresten venstreback i kveld.

30. Her i Amsterdam sliter Nederland fortsatt med å spille seg igjennom det kasakhstanske forsvaret.

Joshua King har doblet for Norge.

Så kommer meldingen om at Norge  har tatt ledelsen mot Malta. Målscorer – Mats Dæhli.

22. Igjen er RvP frempå. Hardt presset får han likevel til en avslutning fra kort hold, men rett på keeper

21. Van Persie er frempå igjen, men lobben hans lander på nettaket.

18.  MÅL – og ikke til hjemmelaget! Tvert imot tar Kasakhstan første stikk og sjokkerer hjemmepublikum ved å sette inn kveldens første scoring. Flott var den også. Etter å ha tilrevet seg en corner fra høyre, stupte Abdulin frem og headet ballen utagbart forbi Cillessen.

11. Robin van Persie setter ballen i mål, men blir avvinket for offside.

8. Nederland har som ventet åpnet klart best.