Flyvende hollendere

Daley Blind og Nederland med storseier, men Pogba og Frankrike tapte etter svensk drømmemål på overtid. Vi fulgte United-guttas landskamper.

Daley Blind, Marouane Fellaini og Paul Pogba startet alle kveldens landskamper for henholdsvis Nederland, Belgia og Frankrike.

Nederland måtte vinne sin kamp hjemme mot Luxemburg i gruppe A. Det tok sin tid før Nederlenderne fikk hull på byllen, men da det løsnet ble det ketchup-effekt. 5-0-seier til Blind & co gjør at de melder seg på igjen i kampen om en VM-plass.

Fellaini gjorde jobben

Marouane Fellaini og Belgia var klare favoritter mot Estland og trygget gruppeledelsen med 2-0 etter scoringer av Mertens og Chadli.

VANT: Marouane Fellaini og Belgia vant 2-0 mot Estland fredag kveld.

Men det var likevel kampen i Stockholm det knytter seg størst forventninger til. Frankrike var ubeseiret så langt i VM-kvalifiseringen, og tok ledelsen etter et vakkert mål av Arsenals Olivier Giroud.

Senket Pogba på overtid

Men Jimmy Durmaz utlignet før Ola Toivonen på overtid sørget for 2-1 for Sverige etter en drøm av en scoring fra egen halvdel etter en tabbe av Hugo Lloris som overtok gruppeledelsen. Dermed er det plutselig helt åpent i gruppe A ettersom Nederland også vant sin kamp.

Paul Pogba fikk gult kort da han rev ned målscorer Durmaz på vei mot mål og kanskje var United-spilleren noe heldig som ikke fikk det røde kortet.

PS! Lørdag skal Henrikh Mkhitaryan i aksjon for Armenia borte mot Montenegro mens Skottland og England møtes på Hampden Park i Glasgow.

Vi oppdaterer med de viktigste høydepunktene i kampene.

VM-kvalifisering.

Gruppe A:

Sverige – Frankrike 2-1 (1-1)

10 min: Så langt er det målløst i toppkampen i gruppe A i Stockholm i en intens, men så langt sjansefattig kamp.

37 min: MÅL: Sverige – FRANKRIKE 0-1: Lekre detaljer fra Arsenals Olivier Giroud etter innlegg fra kanten. Tar ned ballen, sikter og banker ballen i mål med en nydelig skru.  Gir Frankrike en verdifull ledelse mot Sverige.

43. min: MÅL: SVERIGE – Frankrike 1-1: Jimmy Durmaz utligner for Sverige. Toulouse-spissen Durmaz utligning kunne nesten ikke ha vært bedre timet.

2. omgang er i gang

53. min: Antoine Griezmann får en stor mulighet for Frankrike, men Robin Olsen i Sveriges mål redder.

55. min: Så presenterer Paul Pogba seg. Fyrer løs fra distanse, men skuddet blir ganske ufarlig.

63. min: Griezmann fyrer løs på frispark, og er nær ved å gi Frankrike ledelsen. Olsen er med på notene og redder både skuddet og Sverige.

65. min: Pogba river ned Sveriges målscorer Durmaz og får gult kort.

90+3 min: MÅL: SVERIGE – Frankrike 2-1: Ola Toivonen sender Søta Bror til himmels med et glimrende langskudd fra egen halvdel, men den må Tottenham-keeper Hugo Lloris ta på sin kappe. Dårlig utspill som lander hos Toivonen som banker ballen i mål fra langt hold. Dermed er det full spenning igjen i gruppe A. Synd for Paul Pogba, men du verden så viktig for svenskene.

SLUTT

Nederland – Luxemburg 5-0 (2-0)

15. min: Kanskje noe overraskende sliter Nederland med å få hull på byllen mot svake Luxemburg.

21. min: MÅL NEDERLAND – Luxemburg 1-0: Arjen Robben gir Nederland ledelsen mot Luxemburg. Det nederlandske landslaget har mange unggutter, men det er evigunge Robben som sender Nederlenderne i føringen.

34. min: MÅL NEDERLAND – Luxemburg 2-0: Wesley Sneijder øker for vertene. Nå ser det meget komfortabelt ut for Daley Blind og lagkameratene.

60 min: MÅL NEDERLAND – Luxemburg 3-0: Liverpools Georginio Wijnaldum får gleden av å sette inn 3-0 etter glimrende forarbeid av Robben. Skyter fra 12-13 meter og i mål. Nå har Nederland fullstendig kontroll og melder seg på igjen i kampen om en VM-plass.

70 min: MÅL NEDERLAND – Luxemburg 4-0: Quincy Promes ble byttet inn for den tidligere United-spilleren Memphis Depay for bare noen minutter siden. Viser seg frem umiddelbart og besørger 4-0 for flygende hollendere.

84. min: MÅL NEDERLAND – Luxemburg 5-0: Tottenhams Vincent Janssen sørger for 5-0 på straffespark.

SLUTT

Gruppe H:

Estland – Belgia 0-2 (0-1)

25. min: Estland har maktet å stå imot presset fra Belgia på imponerende vis så langt, men hvor lenge kan det holde mot et stjernespekket gjestende lag?

31. min: MÅL: Estland – BELGIA 0-1: Dries Mertens scorer et av sine enkleste mål etter en stygg keepertabbe. Der var det endelig hull på byllen for Belgia.

44. min: Estlands Artjom Dmitrijev får rødt kort etter en stygg takling.

60 min: Belgia har startet klart best etter hvilen og har produsert flere halvsjanser, deriblant flere cornere, men då langt uten uttelling etter pause.

86. min: MÅL: Estland – BELGIA 0-2:Nacer Chadli øker til 2-0 for Belgia og dermed er nok kampen punktert.