En blant de 30 beste

SE TOPP-100: Det er ikke altfor lystig å sammenlikne sjanser skapt av United-spillerne med andre Premier League-spillere.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere var United-spillerne med i toppen av «sjanser skapt» i Premier League, men de to siste årene har det ikke sett like bra ut.

Og denne sesongen er verre enn på lenge, viser Optas tall.

Sju blant topp-104 i 14/15

Forrige sesong hadde United tre spillere inne blant de 34 som skapte flest sjanser i Premier League. Angel Di Maria og Juan Mata stod begge bak 51 United-sjanser mens Wayne Rooney skapte 45 sjanser i løpet av sesongen. Selv om den sesongen heller ikke var den beste så hadde United totalt sju spillere inne i topp-104 over skapte sjanser.

Det var riktignok langt opp fra Di Maria og Mata til Eden Hazard, Cesc Fabregas og David Silva, som toppet med mer enn 90 skapte sjanser for sine lag.

daleyblind (650 x 358)
138. PLASS: Ikke verst for en midtstopper.

Nå ser det dessverre enda verre ut for United-spillernes del.

Tre blant topp-137 i 15/16

Juan Mata har riktignok skapt 43 sjanser så langt, noe som gir en delt 27. plass totalt i Premier League. Wayne Rooney har skapt 34 sjanser, noe som gir en 50. plass i ligaen,  mens Anthony Martial er på 64. plass med sine 29 skapte sjanser til nå.

Men det er alt inne blant topp-100 denne sesongen.

Den United-spilleren som har skapt fjerde mest med sjanser denne sesongen er faktisk midtstopper Daley Blind, som med 17 skapte sjanser er på 138. plass i ligaen.

MERK: Legger man sammen antall sjanser skapt av Uniteds tre beste på lista under så kommer man fortsatt ikke opp i like mange sjanser som det Mesut Özil har skapt for Arsenal.

sjanserskapt

 

Powered by Labrador CMS