– De gjør så godt de kan

– Hvor ofte har dere sett et Mourinho-lag med to backer på stopperplass, spør Mourinho.

Publisert Sist oppdatert

Etter en god sesongåpning har José Mourinho måttet se mannskapet sitt slite mer med å oppnå resultater den siste tiden. Seirene mot City og Fenerbahce har vært unntakene snarere enn tendensen.

Fotball er et lagspill, og nøyaktig hva som er problemet kan være vanskelig å peke på. Skaper laget nok sjanser? Er laget gode nok defensivt, og i så fall, er det forsvaret eller midtbanen som er problemet? Scorer laget nok?

United-sjefen mente spillerne ikke var påskrudd nok etter tapet mot Fenerbahce, men skal imidlertid ha uttalt senere på samme pressekonferanse at spillerne gjør så godt de kan ut ifra forholdene.

– Vel. Dere har aldri sett et José Mourinho-lag spille med to venstrebacker i midtforsvaret, og jeg kan ikke være kritisk til gutta, de gjør det de kan, sier Mourinho ifølge Uniteds offisielle hjemmeside.

For mange venstreben

Av Uniteds fire forsvarsspillere mot Fenerbahce, var tre av dem venstrebente. Shaw er ingen stopper, og dermed stod det mellom Rojo og Blind som måtte spille på høyresiden i stopperduoen. Den utakknemlige oppgaven fikk sistnevnte.

– De gjør sitt beste. For Daley er det ekstra vanskelig å spille stopper på høyresiden. Han er veldig ukomfortabel der; han kan nemlig ikke bidra i oppbyggingsfasen, noe som er en av hans mest positive kvaliteter, sier Mourinho.

blindfe
UKOMFORTABEL: Daley Blind trives ikke særlig godt som høyre midtstopper, ifølge José Mourinho.

Argentinske Marcos Rojo har fått den «greieste» rollen som venstre midtstopper, men er heller ingen langsiktig løsning.

– Han prøver hardt og gjør det greit, men det (stopperplassen) er et viktig startpunkt for lagets stabilitet, sier Mourinho.

Selvtillitsproblem på topp

zalt
PÅ TIDE Å FINNE NETTMASKENE IGJEN: Zlatan ble hentet for å skyte United til topps. Det gjorde han innledningsvis, men svensken må huske at sesongen varer i godt over 38 kamper.

Selv når United holder nullen tross forsvarsproblemene, har imidlertid laget slitt, forklarer Mourinho.

– Vi kan også snakke om målene vi ikke scorer. Noen ganger scorer ikke laget på grunn av deres filosofi, fordi laget ikke er aggressive nok og ikke tar nok risiko, sier han.

En av spillerne som må ta sin del av ansvaret for at det ikke blir mål selv når laget er aggressive og tar risiko, er Zlatan Ibrahimovic.

Svensken scoret på bestilling innledningsvis, men nærmer seg nå en måned uten nettkjenning.

– Mot Stoke, Liverpool, Chelsea og Burnley brant han enormt med sjanser, men samtidig er han fantastisk med hans dynamikk, hans arbeidsetikk og måten han bidrar i oppbygningen på. Han var fantastisk, sier Mourinho ifølge Sky.

– Men mot Fenerbahce kan jeg ikke si det samme. Men i hver kamp i Premier League, tross for at han mangler mål, er han fantastisk. Hans innstilling er alltid briljant. Han skyr ikke unna ansvaret sitt, sier Mourinho.

Rooney-opptur

Med bedre innstilling og flere som tar lederansvar ute på banen har Mourinho tro på at målene vil komme. En spiller
som både har scoret og har rett innstilling samt tar lederansvar er Wayne Rooney.

Kapteinen fikk seg endelig en nettkjenning mot Fenerbahce, og nå håper Mourinho ting løsner for engelskmannen.

wr2
FEIRET IKKE: Wayne Rooney fikk seg endelig en opptur mot Fenerbahce, men viste få tegn til glede ettersom laget lå under.

– Det er lett å se at enkelte av våre offensive spillere mangler selvtillit, de er ikke skarpe nok og får ikke de sjansene de kan. En av de gode tingene i dag (mot Fenerbahce) var at Rooney endelig scoret. Det kan vise seg å være en av nøklene til å løse hans problemer med selvtilliten, sier portugiseren.

LES OGSÅ: Med scoringen mot Fenerbahce tangerte Rooney en van Nistelrooy-rekord.

Powered by Labrador CMS