Nedtur for Blind og Van Persie

KARAKTERBOK: Les vår vurdering av de to United-spillerne mot Italia.

Publisert Sist oppdatert

ITALIA – NEDERLAND 2-0:

Treningskamp i Bari, Italia
3.min: 1-0 Immobile, 10.min: 2-0 De Rossi (straffe)

United-spiller: Daley Blind, Nederland

dl3

Spilte venstreback de første 65 minuttene, og etter å ha studert Marcos Rojo for Argentina onsdag kveld, er det lett å si at de to virker som natt og dag. Noe handler kanskje om trygghet i systemet og at man ser at kampplanen fungerer, noe den aldri gjorde for Nederland, men der Rojo HVER ENESTE GANG valgte offensive løsninger, var Blinds svar nesten uansett å vende hjemover med pasning til midtstopper eller keeper.

terning2
terning2
terning2
terning3

Får plusspoeng for:  At han ikke så ut til å la seg stresse av en dårlig kamp, et dårlig resultat og umulige rammebetingelser da Nederland endte med 10 mann.

Får minus for:  Ble for halvveis. Både i tempo og innsats.

Stjernefaktor:  Nei. Kan ikke si det. Uspekektakulær i det meste han foretok seg.

Verdt å merke seg: Nederland spilte sin første kamp under sin nye manager, Guus Hiddink.

terning2

United-spiller: Robin van Persie, Nederland

Netherlands Training & Press Conference - 2014 FIFA World Cup Brazil
terning1
terning1
terning1
terning3

Får plusspoeng for: Ingenting.

Får minus for: Hvor er touchen og det lille ekstra? La oss håpe han har det gjemt et sted og at det ikke er borte for godt.

Stjernefaktor:  Ikke i noe annet enn at navnet fortsatt klinger som bare det.

Verdt å merke seg: Etter tre sesonger på rad med scoringer i tellende kamper i august, står Robin van Persie fortsatt uten scoring denne sesongen.

terning2

Selve kampen:

Italia med ny trener, Antonio Conte, mot Nederland med ny trener, Guus Hiddink, og det var førstnevnte som kan være mest fornøyd.

Italia tok seieren etter to tidlige mål, og Nederland ble redusert til ti mann etter rødt kort på Bruno Martins Indi før straffen og 2-0. Med 80 minutter med en mann mer på banen ble hjemmelaget egentlig aldri utfordret. De vant sjansestatistikken 6-1, mens Nederland må heve seg før bortekampen mot Tsjekkia neste uke.

Hva nå:

Landslagspausen er ikke over for Blind og Van Persie. Nå skal de videre til bortekamp mot Tsjekkia i EM-kvalifiseringen.

Powered by Labrador CMS