Ryktesaker, uke 34

Di Maria nærmer seg United. Får United konkurranse fra City, eller er ikke de lyseblå interesserte?

Publisert Sist oppdatert

Her er ryktene fra avisene denne uka. Vi gjengir det meste som legges ut, så får dere vurdere selv hvor seriøse de ulike ryktene kan være.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 24. august:

12.58: Det ser i alle fall ut som om Di Maria går:

Mer om det i denne saken.

11.50: Prisen nevnt i tweeten under er høyere enn den de fleste har snakket om hittil, men samtidig er det jo slik i forhandlinger at de to klubbene gjerne har to vidt forskjellige priser de mener det bør bli, og så blir det kanskje noe midt imellom. Guillem Balague, som i likhet med Swanson under jobber for Sky Sports, har snakket om en sum på i nærheten av £56 millioner.

Kanskje det mest sannsynlige er at han roter litt, og har forvekslet pund og euro…?

11.30: Til Manchester i morgen? Det blir i alle fall rapportert fra flere hold at Di María ikke trener med Real Madrid i dag.

11.03: Sunday Times melder om konkurranse fra Manchester City for Ángel Di María, men samtidig er ikke Duncan Castles der nødvendigvis den journalisten vi stoler aller mest på, og flere andre melder at City ikke er interesserte selv om de har blitt tilbudt spilleren tidligere.

Castles går litt mot strømmen der: Han melder nemlig at de har bedt Di María om å vente med en overgang til de har prøvd å selge unna litt spillere, dette for å ha kontroll med tanke på Financial Fair Play-reguleringene, og at Negredo er blant spillerne som kan bli solgt. Trenger vi å frykte konkurransen? De fleste melder at det blir United, så sannsynlegvis er det ingen grunn til panikk for de av dere som er fryktelig lystne på et Di María-kjøp.

08.35: Det kan hende at vi United-supportere må innfinne oss med at andelen spillere fra Manchester vil bli enda mindre, siden det har blitt rapportert fra solide kilder at Danny Welbeck har blitt informert om at han kan få gå.

Tidligere rapporter har gått ut på at han ikke får gå til en direkte konkurrent av United, men spilleren selv ønsker ikke å gå til Sunderland, Hull eller andre klubber av lignende kvalitet. Da skal Tottenham være mer interessant for Welbeck, skriver Daily Mirrors Dave Kidd.

Kanskje går United med på det om Spurs bare blar opp litt ekstra, men London-klubben kan også komme til å gå for Loic Remy.

08.20: I går var det tilsynelatende et stort gjennombrudd i saken om Ángel Di María, og det ser ut til at Real Madrid-stjernen heller blir en Manchester United-stjerne.

Daily Mirrors Simon Mullock skrev i går kveld at Louis van Gaal også ønsket at Nigel de Jong skal bli en del av Uniteds røde revolusjon, men den delen av Di Maria-saken hans er nå fjernet.

Daily Star melder det fortsatt. På baksiden av dagens utgave melder de nemlig at både De Jong og Daley Blind er spillere Van Gaal ønsker å signere. Det kan godt hende, men Daily Star er definitivt ikke til å stole på. Da er det mer pålitelig når The Guardian også nevner at United ønsker å signere Blind.

Lørdag 23.august:

20.20: Daily Mail skriver nå at det snart kommer en oppdatering om Di Maria-overgangen, og at det skal være positive nyheter for oss med United-øyne. Vi venter i spenning i redaksjonen, og oppdaterer så fort vi vet noe mer.

15.27: Et rykte om Arturo Vidal som også involverer Shinji Kagawa:

Men skal vi stole på det? Vi forholder oss enn så lenge skeptiske så lenge kilden er en reporter som tydeligvis påstår at han har innsidekilder i mange slags avtaler, men likevel ikke jobber fast som journalist. De som har lyst på Vidal får krysse fingrene for at det stemmer, mens de som har Kagawa som favorittspiller får håpe at dette er tull og tøys.

09.46: Vi skrev i går om ryktene om at Danny Welbeck kan være på vei ut, i denne saken, og Daily Telegraphs mann i nordøst skriver at Sunderland kan være interessert i vår lokale spiss. Det ser likevel ut til at Poyet er mer interessert i å hente Fabio Borini, siden han har jobbet med Liverpool-spilleren før (under fjorårets lån). Les mer.

09.42: Fra Radio Marca:

Fredag 22.august:

10.10: Ed Woodward har som mål å hente inn ytterligere to nye spillere før overgangsvinduet stenger, melder Daily Mail som også skriver at Angel Di Maria topper ønskelisten, og at Sami Khedira nå kan bli aktuell.

08.45: Manchester Evening News spekulerer i om Sami Khedira kan være et overraskende overgangsmål for United. Khedira som har blitt linket bort fra Real Madrid har bare ett år igjen av kontrakten med de regjerende Champions League-mesterne. Arsenal har vært favoritter til å sikre seg Khedira, men Wenger skal ha fått kalde føtter da han ble presentert for lønnskravene på nesten 200.000 pund i uken. Det er verdt å merke seg at artikkelen i Manchester Evening News ikke er signert noen av dem som følger United tettest.

08.05: Daily Express er åpenbart på hugget med United-nyheter i dag. Den samme avisen melder nemlig at Sporting Lisboa kan være livbøyen for å redde Andersons karriere. Portugiserne skal være villige til  by 5,5 millioner pund for Anderson.
Samtidig melder Daily Mail at Andersons gamleklubb Porto kan være en aktuell destinasjon, men noe beløp nevnes ikke i saken.

07.50: Angel Di Maria har blitt linket til United i flere uker og den angivelige interessen fra Manchester United nådde nesten kokepunktet skal vi tro en rekke tabloidaviser. Nå kommer Daily Express med motstridende meldinger og sier at Manchester United-manager Louis van Gaal har sagt nei til å bruke en halv milliard på Real Madrid-spilleren. Grunnen skal være at Van Gaal er en stor beundrer av Adnan Januzaj og ønsker ikke at noe skal stå i veien for utviklingen hans.

Torsdag 21. august:

13.20: Gazetta dello Sport påstår at Roma-manager Walter Sabatini vil holde samtaler med kollega Louis van Gaal i løpet av noen timer. Temaet er kalt Mehdi Benatia.
Nå skal det sies at avisen også nevner Arsene Wenger i samme forbindelse. Også Arsenal-manageren skal være interessert i den 27 år gamle stopperen, i likhet med Bayern München, klubben som visstnok er marokkanerens foretrukne destinasjon. Problemet er at tyskerne ikke er villige til å møte Romas pengekrav. Mens romerne krever €40 millioner, er germanerne visstnok kun villig til å betale €30 millioner.
Riktignok er det stor uenighet om beløpet, ikke bare klubbene imellom, men også i pressen. Il Tempo for eksempel, hevder at tyskerne byr €18 millioner, mens Roma krever €35 millioner. Alt dette, og mere til, står å lese hos Sport Witness.

13.00: Både Angel Di Maria og Samir Khedira påstås å ha takket nei til tilbud om ny kontrakt i Real Madrid.

12.25: talkSPORT hevder at Roma-forsvarer Mehdi Benatia ønsker seg til Bayern München. Det vil i så fall være et slag i fjeset både på Manchester United og Chelsea, som begge ønsker seg den marokkanske landslagsstopperen.

12.20: Juventus’ adm.dir. Giuseppe Marotta uttaler, ifølge Inside Futbol, at han blir mer og mer overbevist og styrket i troen på at Arturo Vidal blir værende i klubben også kommende sesong.

12.15: – Fristen utløper lørdag! Det skal være meldingen fra Fiorentina til alle som måtte være interessert i å kjøpe Juan Cuadrado før overgangsvinduet stenger. Det er den Firenze-baserte avisen La Nazione som melder dette, ifølge Football Italia.

10.45: United er interessert i Barcelonas Gerard Deulofeu. Det hevder Marca-journalist Roberto Gomez, ifølge Sport Witness. Gomez påstår at United i sommer har gitt beskjed om at klubben er villig til å innfri klausulen i 20-åringens kontrakt og tilby  ham «superlønn». Utkjøpsklausulen lyder angivelig på €35 millioner (£28 mill.), og interessen sies å komme fra Louis van Gaal himself.
Deulofeu, som i fjor var en stor suksess på utlån i Everton, befinner seg nå på  Sevilla-vingen, hvor han etter planen skal spille hele inneværende sesong. Barça-kontrakten hans utløper om et år. Les mer her.

07.20: Stille og rolig denne morgenen. Det eneste vi har registrert så langt er denne tweeten som viser til Cadena COPE. Der heter det at Angel Di Maria vil skrive under for United dersom klubben tilbyr like mye som Paris Saint-Germain …(?)

Onsdag 20. august:

15.10: Daily Star skriver at Manchester United kan komme til å legge inn et «sjokkbud» på Real Madrids tidligere Liverpool-spiller Xavi Alonso. Avisen skal ha funnet saken i italienske Corriere dello Sport. Her kan du lese mer.

15.00: Squawka melder at Nick Powell trolig forlater Old Trafford før overgangsvinduet stenger. Nettstedet viser til BBC når det også antydes muligheten for at det kan bli aktuelt med en permanent avtale. Les mer om det her.

14.55: Ifølge Sky Sports foreligger det ingen formelle bud fra United på noen spillere.

14.45: Ok, men hvor drar han?

13.40: Rykter om at Cruzeiros defensive midtbanemann Lucas Silva skal ha levert inn transfersøknad etter bud fra Manchester United …? Silva er 21 år gammel og 1.82 cm høy.

09.00: Mail Online skriver at Sunderland vurderer å legge inn bud på Danny Welbeck.

07.50: Den tidligere Fiorentina-spilleren Daniele Amerini uttaler at Juan Cuadrado kan komme til å forlate klubben i løpet av de neste 14 dagene. Til Firezneviola.it sier Amerini videre at han tror Cuadrado vil bli solgt innen slutten på overgangsvinduet.
– Det faktum at Fiorentina ikke lenger setter 20. august som siste frist, er en indikasjon på at klubben ønsker å selge, sier han blant annet. Les mer her.

07.45: Den katalanske avisen Sport mener å vite at United skal ha gått med på å betale Real Madrid €62 millioner (£49.6 mill.) for Angel Di Maria. Soccerlens, som viderebringer saken, påpeker imidlertid at ingen av Madrid-avisene nevner et ord om dette. Tvert imot skal lagkamerat Sergio Ramos ha uttalt at Di Maria ikke har noen planer om å forlate Santiago Bernabeu. Les her.

Tirsdag 19. august:

21.00: Etter en lang sommer med Vidal-rykter har det vært stille den siste uken. Nå er det imidlertid liv i ryktene igjen. Andy Mitten sier nemlig til MUTV at hans kilder i Torino forteller at Arturo Vidal kommer til å forlate Juventus i sommer. Manchester neste?

20.10: Nå melder The Guardian at grunnen til at Marcos Rojos overgang fortsatt ikke er klar, er forsvarerens kontraktssituasjon. Komplikasjonene skal skyldes at han eies av flere enn bare Sporting.

Luis Nanis utlån til Sporting, skal nå være helt klart, noe klubben også har bekreftet på Twitter.

18.40: Både medspillere og famile av Marcos Rojo har nå gratulert spilleren med overgangen til United. Rar sak dette her, men nå må det vel komme en bekreftelse snart.

17.30: Ny (eller ingen) utvikling rundt Marcos Rojo. I hele dag har man ventet på en bekreftelse fra de to involverte klubbene, men foreløpig har ingenting skjedd. I stedet kommer det meldinger om at Rojo har trent som normalt med Sporting i dag, og at overgangen i beste fall, kan fullføres onsdag.

15.50: Nani skal være i ferd med å gjøre  unna den medisinske testen i Sporting Lisboa.

14.10: Portugisiske O Jogo hevder at Sporting Lisboa ønsker å presentere Nani klokken 5pm (18.00) i ettermiddag.

13.30: Om vi derimot skal tro Daily Mirror (se forrige melding), er det fortsatt muligheter for at Angel Di Maria havner på Old Trafford. Der i gården hevdes det at Louis van Gaal er i ferd med å foreta et «dobbelt-swoop» for Marcos Rojo og – Di Maria. Her kan du lese mer.

11.45: Ingen Angel Di Maria til United – i hvert fall ikke om vi skal tro franske L’Equipe, som mener at argentineren har gått med på å bli lånt ut til Paris Saint-Germain. Pariserklubben skal også ha fått muligheten til å kjøpe ham neste sommer. Les mer her.

09.05: Ifølge The Telegraph er det ventet at Marcos Rojo vil fly til Manchester i dag, for å gjennomgå den medisinske testen foran hans forventede overgang fra Sporting til United. Les her.

08.30: The Express har sakset fra italienske Gazzetta dello Sport som hevder at Napoli har gått med på å betale £4 millioner for å få låne Marouane Fellaini resten av sesongen. Ingenting er imidlertid bekreftet av de involverte partene. Du kan lese saken her.

07.30: Marcos Rojo har bekreftet overfor den argentinske radiostasjonen Continental at han drar til Manchester United.
– Det føles som en drøm, selv om det ikke er lett å skulle forlate Sporting Lisboa, sa han.
Ifølge den italienske journalisten Gianluca Di Marzio, er det snakk om en 4-årskontrakt, og en overgangssum på €20 millioner (£15.9 mill.) + lån av Nani.
OBS: Vi understreker at ingen av klubbene ennå har bekreftet overgangen, som uansett ikke vil være klar før Rojo eventuelt har bestått den obligatoriske medisinske testen.

Mandag 18. august:

20.44: To ulike perspektiver om Rojo: HER er en sak som er svært kritisk til Rojo, mens under følger to tweets om Rojo fra Tor-Kristian Karlsen:

20.11: Og apropos Di Marzio: HER står det om avtalen som sender Nani på lån til Sporting sammen med 16 millioner pund mot at United får Marcos Rojo. Nani er ventet i Lisboa i morgen eller onsdag for en medisinsk test, og for å signere.

20.02: Det ser ut til å ende med ny kontrakt for Mehdi Benatia, ifølge pålitelige Di Marzio:

19.48: Det samme som tidligere, egentlig, bare på engelsk:

18.58: Denne journalisten har nytt om Marcos Rojo: 

Det er altså snakk om en fireårsavtale med Rojo, med opsjon for et femte. Nani går motsatt vei på lån, i tillegg til at vi må betale 20 millioner euro (16 millioner pund). Vi aner ikke hvor pålitelig denne karen er, så ta det med noen klyper salt foreløpig.

18.53: Jamie Jackson i The Guardian har skrevet en blogg om United og Arturo Vidal. Signalene fra klubben har hele veien vært at United ikke er interesserte, mens rapportene i Italia og Chile er helt annerledes. Kanskje snakker klubben sant, kanskje ikke, Jackson spør i alle fall hvorfor klubben gir disse signalene, og hvorfor United ikke er interesserte om det stemmer.

Jackson melder videre at United tror en Marcos Rojo-avtale er nær, og at United er i diskusjoner angående Angel Di Maria og Daley Blind.

18.35: Daily Telegraph melder at Alex Song er tilgjengelig. Akkurat det har vært klart tidligere også, men det er nå snakk om at en klubb kan få låne ham gratis (men sannsynligvis må de betale lønna). Dette skal kunne friste Tottenham, Everton og Manchester United, skriver avisen, selv om ut fra det som står artikkelen ikke ser ut som om journalisten har noen kilder innad i klubbene om akkurat dette.

17.03: Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti blir spurt mye om Di Maria-situasjonen nå for tiden, og har tidligere uttalt at han ikke er til salgs (noe som selvsagt kan være delvis for å få prisen opp). Han har blitt spurt om situasjonen igjen, og Ancelotti vil helst fokusere på de spanske supercupkampene mot byrivalen Atlético Madrid:

– Jeg ønsker ikke å gå inn på dette temaet så jeg mister fokus på morgendagens kamp. Di Maria er tilgjengelig [til kamp, journ.anm.] slik som alle andre. Kanskje starter han, kanskje ikke. Hva jeg ikke vil gjøre er å bruke det samme laget i begge kampene. Ett lag vil spille i morgen, og på fredag vil jeg forandre det litt.

– Jeg vet ikke hva Di Maria har bestemt seg for. Men jeg vet at han trener, og at han kan hjelpe oss i morgendagens kamp. Frem til 31. august vil dette fortsette på denne måten, og etter det vil alt være oppklart, og ting vil returnere til normalen.

Sitatene er hentet fra Sky Sports, og kommer i etterkant av meldingene (fra blant annet Daily Mails mest pålitelige United-mann: Ian Ladyman) om at Van Gaal har bedt Woodward kjøpe Di Maria.

16.52: Om Daley Blind fra Rob Dawson i Manchester Evening News:

15.35: Bayers Münchens mektige klubbpresident sier han gjerne kunne tenke seg å se Dortmund-spilleren Reus i Bayerns røde drakt, men forventer at Real Madrid og Manchester United vil kaste seg inn i kampen om tyskerens underskrift neste sommer. Da vi nemlig utkjøpsklausulen være «kun» 25 millioner euro, noe som gjør at Borussia Dortmund trolig vil ha store problemer med å holde på Reus.

14.45: I følge flere italienske medier skal Manchester United og Napoli ha kommet til enighet om en utlånsavtale for Marouane Fellaini. Ingen av klubbene har imidlertid bekreftet nyheten som derfor bør tas med både en og to klyper salt.

13.30: Tja, hva skal vi egentlig tro angående Mehdi Benatia. La Gazzetta Dello sport skrev tidligere i dag at Benatia kunne være på vei til Manchester United, men nå kommer det motstridende rapporter fra Italia som tyder på at Bayern München igjen er i førersetet, men at Roma gjerne vil ha en budkrig på stopperen for å presse prisen.

09.15: Skal vi tro Daily Express er United igjen interesserte i å prøve seg på Romas Kevin Strootman. Roma er lite villige til å gi slipp på Strootman som er i opptrening etter skade, og skal United få napp må det trolig et bud på oppunder 80 millioner pund til for å få italienerne på gli. Strootman skal ses på som en langsiktig løsning ettersom Uniteds jakt på Arturo Vidal ser ut til å bli resultatløs.

07.50: Tapet mot Swansea i seriepremieren skal ha gjort Manchester United-manager Louis van Gaal enda mer bestemt på å hente forsterkninger og nå er det, i følge Daily Mail, av med silkehanskene og cash på bordet som gjelder. 50 millioner pund og en ukelønn på 200 000 pund skal forhåpentligvis lokke Real Madrids Angel Di Maria til Old Trafford. Daily Mirror kjører en tilnærmet identisk sak på Di Maria-ryktene, så mye tyder på at de to avisene har en felles kilde.

I tillegg skal Van Gaal være så bestemt på å hente Marcos Rojo fra Sporting Lisboa at han skal være villig til å sende Nani på lån motsatt vei og i tillegg la United betale mesteparten av Nanis lønn i gamleklubben. Daily Mail skriver også at United jobber med å få i stand en overgang for Daley Blind.
Stuart Mathieson
i Manchester Evening News skriver også at Uniteds jakt på Rojo nå har kommet så langt at det trolig bare er et tidsspørsmål for argentineren er på plass på Old Trafford.

Powered by Labrador CMS