Best siden november

Siden november i fjor har ingen Premier League-klubber sluppet inn færre mål enn Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

De kanskje noe uventede tallene som viser at United-forsvaret er tettere enn konkurrentenes, fremkommer når Gary Neville sitter i Sky Sports studio og legger ut om rødtrøyenes forsvarsarbeide i sesongstarten.
Mens mange har vært kritiske til bruken av Daley Blind som makker til Chris Smalling, er Neville av motsatt oppfatning. Den gamle United-backen mener likevel at United bør hente inn en stopper før overgangsvinduet stenger.

Se innslaget i denne Facebook-videoen

Han innleder med å beskrive forsvarsinnsatsen på Villa Park som veldig bra. Deretter passer han på å legge til at den virkelige testen først kommer senere, når Champions League (oops…) kommer igang og det blir kamper onsdag og lørdag.

– Veldrillet backfirer

GARY NEVILLE: Råder Luke Shaw.
GARY NEVILLE – skryter av Blind

– Ingen hadde vel tenkt seg at Daley Blind skulle spille midtstopper, men det har han gjort. Etter min mening var han også «Man of the Match» (mot Villa). Jeg tror nok likevel at han er mer en midlertidig løsning. På den annen side kjenner han posisjonen veldig godt og vet hva Van Gaal ønsker.

Om forsvarsarbeidet generelt mener Neville at laget forsvarer seg veldig godt og derfor er vanskelige å slå.

– De spilte ikke spesielt bra (mot Villa), men forsvarsspill er en del av fotballen, og jeg tror det skal letes lenge for å finne en mer veldrillet bakfirer i ligaen akkurat nå. Det samme gjelder for lagdelen foran dem. De er veldig, veldig godt drillet og vet hva de gjør.

Så peker Neville på videoskjermen foran seg og viser eksempler, først og fremst på Daley Blinds bevegelser.

– Han er en veldig intelligent fotballspiller, skryter Neville, og vektlegger at nederlenderen «ikke er redd for å gå inn i taklinger, at han er modig og aldri faller av for tidlig».

db
Daley Blind (hvit trøye), her i kamp med Aston Villas Gabriel Agbonlahor.

– Solid fundament

– Defensivt har United i de siste 10 månedene vært det beste laget i ligaen, sier han videre, og viser til tabellen som viser at mens Chelsea, Arsenal, City og Southampton har sluppet inn henholdsvis 27, 28, 28 og 33 mål siden november i fjor, så har United bare sluppet inn 23.

– Fortsatt mangler det en del, men dette (backfireren og midtbanen) er en veldig god plattform å bygge videre på. Nå må de bare få det til å stemme fremover, for akkurat nå er de ikke så spennende å se på som de burde, sier Neville, som ikke har gitt opp håpet om flere kjøp.

– Har behov for en spiss, en stopper og (kanskje) en keeper

Han mener at tiden frem mot stengningen av overgangsvinduet er veldig spennende fordi, som han sier – det kan i verste fall ende med at klubben blir sittende igjen med bare én spiss og potensielt ikke den beste keeperen (dersom DDG drar). I tillegg mener han at det bør inn en midtstopper med tanke på at det kan bli tynt bak dersom det skulle oppstå skade på flere enn Phil Jones.

– Midtbanen derimot, den er ok, mener den gamle backkjempen, nå fotballekspert hos Sky Sports.

Se innslaget i denne Facebook-videoen

Du har fått med deg at united.no har et nytt diskusjonsforum?
Involver deg og diskuter United på unitedforumet.no.

Powered by Labrador CMS