Fem snakkiser etter finalen

WEMBLEY: United vant Community Shield, men imponerte bare tidvis.

Publisert Sist oppdatert

En strålende scoring av Jesse Lingard, et øyeblikks bevisstløshet fra Marouane Fellaini og en fantastisk heading ac Zlatan Ibrahimovic.

Slik vil Community Shield-finalen trolig bli husket hos flertallet av United-supporterne, men det var også andre ting det var verdt å merke seg etter at José Mourinho, akkurat som David Moyes, fikk gleden av å vinne Community Shield i sin første offisielle kamp som United-manager.

 

1. Lingard har gitt Mourinho et luksusproblem

Jesse Lingard
OPPLØFTENDE: Jesse Lingard har vært solid i United-trøyen under Mourinho

De fleste hadde regnet med at Juan Mata ville bli skviset ut av laget og at nykommer Henrikh Mkhitaryan ville ta plassen på høyrekanten.

Få hadde uansett levnet finalehelten fra mai, Jesse Lingard, noen særlige sjanser.

Men unggutten fra Warrington har tatt veldig godt vare på både seg selv og sjansene han har fått i sommer. Lingard jobber hardt for laget, og nå vokser også selvtilliten. Matchvinneren fra FA-cupfinalen er en av disse få spillerne som ser ut til å løpe fortere med enn uten ball og 1-0-scoringen hans mot Leicester er et av de vakreste målene på Wembley på evigheter. Om en da ser bort fra Lingards egen kanonkule som avgjorde FA-cupfinalen i mai.

Mkhitaryan vil trolig trenge tid, men det spørs om ikke Mourinho er mer fristet til å bruke armeneren som 10-er. For det blir vanskelig å sette Lingard ut av laget nå.

2. Forsvaret er ligger foran skjema

bailly4
SOLID START: Eric Bailly har hatt en glimrende start i United-trøyen.

Fjorårets beste forsvarsspiller Chris Smalling var ikke tilgjengelig. Den omskolerte midtbanespilleren Daley Blind er fremdeles stopper, og Eric Bailly snakker knapt et ord engelsk.

Legg til at Luke Shaw var ute i nesten ni måneder etter et horribelt beinbrudd sist sesong og at Antonio Valencia egentlig er en høyreving.

I utgangspunktet burde dette gi stor grunn til bekymring, men Uniteds forsvar er den lagdelen som har imponert mest i sommer. Blind er limet som styrer den bakre fireren, mens hans nye makker Eric Bailly har de fysiske forutsetningene til å bli en virkelig gigant.

Luke Shaw og Antonio Valencia er begge særdeles villige til å gå i angrep, men løser også de defensive oppgavene bra. Dessuten er det back up på samtlige plasser. Men United startet også sist sesong veldig bra defensivt…

3. Mourinho må løse Rooney-floken

GettyImages-586901536
HVA SKJER NÅ?: Wayne Rooney leverte ingen stor kamp mot Leicester. Vil han forbli fast på laget?

Han er Uniteds kaptein og standingen hans i spillergruppen er uhyre sterk. Men det er et spørsmål om hvor lenge Wayne Rooney kan underprestere og likevel starte hver eneste kamp.

På Wembley ble det åpenbart å se at Rooney mangler farten til å utfordre og ble i stedet tvunget til å slå støttepasninger. Dermed fikk aldri Zlatan Ibrahimovic den hjelpen han trengte på topp.

Både Juan Mata og Henrikh Mkhitayran kan overta 10er-rollen. Kanskje kommer Paul Pogba i grevens tid for Rooney. Pogba kan gjøre mer av grovarbeidet dypere i banen og Rooney kan fokusere mer på den siste tredjedelen av spillet enn på å hente ballen på egen halvdel til stadighet. Mot Leicester havnet han i et slags ingenmannsland der han ikke fikk utrettet stort.

4. Zlatan er Zlatan – Takk og lov

Som Daley Blind sa til blant andre United.no etter kampen, Ibrahimovic viste søndag hvorfor han vil bli uhyre verdifull for United. Tilsynelatende usynlig i 85 minutter og så dukker han opp med et øyeblikks magi og avgjør kampen for United. Fullstendig rå i luften da han headet inn vinnermålet. Det er en slik spisstype United egentlig har savnet siden Robin van Persies debutsesong for United. Marcus Rashford og Athony Martial besitter en ekstrem hurtighet, men begge to kan lære mye av svenskens evne til å snuse seg frem til sjanser.

5. #Pogback

Kommentar overflødig…

Powered by Labrador CMS