Fem ting å snakke om

Graham Taylor, Mila Kunis, Geri Halliwell og Sir Elton John; Your boys took a hell of a beating…

Publisert Sist oppdatert

Vel, United hadde en solid porsjon flaks mot vepsene fra Watford. David de Gea reddet flere ganger fra Odion Ighalo, og de gangene Uniteds sisteskanse ble utspilt, traff ikke bortelagets angripere mål.

Men kanskje like viktig som de tre poengene United tok selv, var detfaktum at Leicester avga to hjemme mot West Bromwich, mens Tottenham, Arsenal og Manchester City alle tapte.

Dermed ser utsiktene til en topp4-plassering plutselig mye lysere ut enn det tilfellet var for en snau uke siden.

Det har gitt oss flere ting å snakke om etter 1-0-seieren mot Watford. Vi lar verdens mest kjente Watford-fan, Reginald Kenneth Dwight, bedre kjent som Sir Elton John, gi oss en hjelpende hånd.

1. Candle in the Wind

blind
SIN SVAKESTE KAMP: Daley Blind var svak mot Watford.

Hva skjedde med Daley Blind?
Nederlenderen har vært påliteligheten selv denne sesongen. Han har spilt 26 av 28 ligakamper og 41 kamper totalt allerede og vi har så vidt rukket å bla om til mars måned i kalenderen. Men der Blind har vært en trofast klippe tidligere i sesongen, var han som et stearinlys i stiv kuling mot Watford. Svake pasninger ved flere anledninger, plasseringsproblemer og tempotrøbbel avslørte at det tøffe kampprogrammet trolig er i ferd med å sette sitt preg på Blind. Mens Jones, Rojo og Smalling har vært ute med skader har Blind spilt stort sett alle kamper. Til slutt er det nødt til å ha en negativ effekt. Men de dårlige kampene til Blind denne sesongen kan du telle på én hånd og fotballkloke Blind slår garanert sterkt tilbake.

2. Someone Saved My Life Tonight

rojo van gaal blind
SMILENE ER TILBAKE: Louis van Gaal har grunn til å være optimist etter tre poeng mot Watford.

Kan Louis van Gaal lede United til suksess denne sesongen likevel?
Trolig er det delte meninger om hvordan vi skal definere suksess, men skulle United ta seg til Champions League og vinne enten Europa League eller FA-cupen er det få som vil klage slik sesongen så ut for noen få uker siden. Etter 1-2-tapet mot Midtjylland i Herning så Louis van Gaal ut som en slagen mann. Han virket sliten, oppgitt og tom for idéer. Manchester Evening News sin United-korrespondent, Stuart Mathieson, mente United måtte sparke Van Gaal omgående. Nå er situasjonen snudd på hodet etter fire strake seire. En rekke unggutter har kommet inn på laget og levert over all forventning. Snart kommer en rekke av de langtidsskadde spillerne tilbake også, og avstanden til topp4-lagene har plutselig blitt overkommelig. Holder det til at Van Gaal får sitte kontraktstiden ut? Ikke umulig.

3. I Guess That’s Why They Call It the Blues

Tottenham Hotspur v Burnley - Premier League
FULL STOPP: Harry Kane og Tottenham gikk på trynet mot West Ham

Topplagene serverte United en gavepakke, så hva nå?
Mens United-supporterne kunne juble onsdag kveld, har de andre topplagenes supportere begynt å svette. Tirsdag spilte Leicester uavgjort 2-2 mot West Bromwich og så ut som å bli den store taperen denne runden. 24 timer senere hadde Arsenal, Tottenham og Manchester City i tur og orden tapt side kamper og gitt United en gylden mulighet til å kutte ned forspranget. Juan Mata sørget for at United gjorde nettopp det og med Tottenham, Manchester City, West Ham og Leicester igjen på programmet kan United avgjøre sin egen Champions League-skjebne.

4. I’m Still Standing

jan20
VERDENS BESTE: Everywhere you go, always take De Gea with you.

David de Gea viser nok en gang at han holde verdensklasse
Hvor United hadde vært denne sesongen uten den spanske sisteskansen tør vi knapt å tenke på, men så lenge De Gea er på Old Trafford og ikke Stantiago Bernabeu, er han Uniteds viktigste spiller. Akkurat nå finnes det ikke en bedre keeper på planeten og De Gea kommer til å bli verdt sin vekt i gull, særlig etter at han la på seg ti kilo i rene muskler.

5. Made in England

Med en armada av internasjonale stjerner på skadelisten har lokale unggutter grepet sjansen.

Joda, Timothy Fosu-Mensah er født i Amsterdam og Guillermo Varela i Montevideo. Regan Poole er født i Cardiff, men det er også Ryan Giggs. De andre unggutta kommer fra Manchester og omkringliggende byer, har gått gradene i United og har gitt United-fansen troen på at det er mulig å skape et topplag uten å måtte bruke nye 200 millioner pund i sommer. Flere av dem kan få nøkkelroller i innspurten, selv når de rutinerte spillerne er tilbake.

Powered by Labrador CMS