MÅLLØST: Rooney har ikke scoret som innbytter på snart syv år.

Ryktesaker, uke 50

Rooney sendte representanter til Kina for å undersøke forholdene.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 18. desember:

21.33: Wayne Rooney skal ha sendt representanter til Kina for å undersøke forholdene, ifølge The Guardians Daniel Taylor. Dette skal ha skjedd før sommeren, og de utsendte skal ikke ha hatt mye bra å si om hverken baneforhold, dommerstandarden eller egentlig noe som helst fotballrelatert.

I artikkelen står det at Rooney skal ha fått et tilbud fra Kina, men at det aldri ble noe av. Til tross for dette, mener journalisten å vite at Rooney ikke helt har utelukket Kina, en gang i fremtiden.

19.15: Hvis vi skal tro MEN, så har United nå lagt inn et bud på den Benficas midtstopper Victor Lindelöf . Svensken har gjort sakene sine meget bra i Portugal, og var også en del av det svenske laget som reiste til Frankrike i sommerens EM. United skal ha lagt £38 millioner på bordet, for å sikre at spilleren flytter på seg allerede i januar.

18.00: James Rodriguez er et velkjent navn i ryktespaltene, og nå har spilleren selv uttalt seg om situasjonen i Real Madrid. Det har blitt knapt med spilletid under Zidane så langt, og James innrømmer at han vurderer å flytte på seg allerede i januar.

Lørdag 17. desember:

11.55: Manchester United er en av flere klubber som følger situasjonen til Virgil Van Dijk, som har gjort sakene sine meget bra for Southampton i år. Det er dog Manchester City og Chelsea som er i førersetet om signaturen til midtstopperen, hvis vi skal tro Daily Mail. 

09.30: The Telegraph nevner det, så vi tar det med: Hvis Manchester United virkelig ønsker seg Dimitri Payet allerede i januar, forventer London-klubben at Anthony Martial skal gå andre veien.

Det kan virke som et noe urimelig krav, med tanke på både alder og potensiale, men det er også forståelig at ikke West Ham ønsker å kvitte seg med juvelen sin midt i en sesong som så langt ikke har gått veldig bra.

Fredag 16. desember:

15.40: Daily Mirror skriver at Victor Lindelöf er Mourinhos hovedmål når det gjelder forsvarsforsterkninger, men Benfica ønsker ikke å selge siden de fortsatt er med i Champions League, så United kan i så fall bli tvunget til å vente til sommeren. Mourinho vil helst ha inn en stopper allerede i januar, ifølge artikkelen, som for øvrig ikke er skrevet av David McDonnell (som nok er den vi stoler aller mest på i avisen).

10.48: Manchester Evening News har mer om potensielle overganger her. Hovedpunktene:

  • Mourinho har i utgangspunktet ønsket å hente to forsvarsspillere neste måned, men Jones og Rojo kan ha forandret planene hans med sitt imponerende spill.
  • José Fonte er tilgjengelig og aktuell, og har samme agent som Mourinho. Manageren skal ha diskutert sine overgangsplaner med Jorge Mendes da han nylig fikk besøk av Mendes på The Lowry Hotel. United følger fortsatt Benfica-stopper Victor Lindelöf tett.
  • Morgan Schneiderlin er (som nevnt tidligere i ryktesaken) på vei til Everton, og Mourinho forventer også at Memphis forsvinner enten permanent eller på lån.
  • Ashley Young interesserer også Everton. Swansea, West Bromwich og Watford skal også være interessert. Men Mourinho skal ha informert 31-åringen om at han vil ha han med videre. Darmian er også ønsket med videre etter det han har vist i det siste.
  • United er fortsatt åpne for Schweinsteiger-tilbud. Om både Schweinsteiger og Schneiderlin forsvinner, kan Mourinho hente en midtbanespiller. Han skal privat ha skrytt av ex-red Danny Drinkwater.
  • Sam Johnstone ønsker å gå på lån i januar, men Mourinho kan hindre tredjevalget i å gå før sommeren. Andre kilder mener (som tidligere nevnt i ryktesaken) at Johnstone nærmer seg en låneovergang til Steve Bruce og Aston Villa.

09.02: Ifølge Manchester Evening News er tidligere nevnte Memphis nære ved å signere for Everton. Det er ikke spesifisert i artikkelen om det er snakk om lån eller salg, men det er i utgangspunktet ventet at det er snakk om et lån.

08.32: Apropos Everton: Vi nevnte for noen dager siden Manchester Evening News-saken om at Morgan Schneiderlin er på vei dit, og da kan vi like godt nevne Daily Telegraph-saken om det samme, siden de var hakket mer konkrete. United skal være nære ved å få igjen de £24 millionene franskmannen ble kjøpt for, noe som i så fall ikke er noen dårlig deal for en spiller som har fått lite spilletid.

Det er riktignok sannsynligvis snakk om en totalpakke på £24 millioner heller enn at en får hele summen umiddelbart.

Artikkelen er skrevet av James Ducker og John Percy, to av avisens mest treffsikre journalister.

08.24: Phil Kirkbride i Liverpool Echo har vanligvis god kontroll på Everton-stoff, og nå skriver han om Memphis Depay. Everton har vært favoritter til å sikre seg nederlenderen, samtidig som også Roma, Wolfsburg og Nice følger ham, og nå skal også Tottenham ha meldt seg på som konkurrent om tilslaget på spilleren.

At 22-åringen forsvinner i januar virker uansett veldig sannsynlig, så får tiden vise hvor han går, og om det blir lån eller permanent.

Torsdag 15. desember:

08.30: The Sun melder om United-retur for en gammel kjenning. 35 år gamle Dimitar Berbatov er i øyeblikket klubbløs og ute av form, men han har likevel ingen planer om å legge spillerkarrieren på hyllen. Mens han jakter på en ny arbeidsgiver håper han å få trent seg tilbake i toppform under José Mourinho på Carrington.
Berbatov, som i 2008 ble hentet til United fra Tottenham for £30.75 millioner, scoret til sammen 56 mål på 149 opptredener for rødtrøyene, før han i 2012 skrev under for Fulham. To år senere fulgte en ettårskontrakt med Monaco, før det i 2015 fulgte nok en ettårskontrakt, denne gang med greske PAOK. Denne avtalen utløp i sommer, og siden har det tekniske vidunderet altså stått uten klubb.
Onsdag kveld var den bulgarske veteranen på Selhurst Park, hvor han så sin gamle klubb ordne tre poeng mot Crystal Palace. Deretter skal han ha blitt med på lasset nordover for å innlede en ukes hardkjør på Aon Training Complex.

07.45: West Hams unge lovende Reece Oxford har ifølge The Sun ignort både United og City, til fordel for en 5-årskontrakt med moderklubben. Denne vil bli kunngjort på spillerens 18-årsdag, fredag.

Onsdag 14. desember:

15.00: Morgan Schneiderlin er helt ute i kulden i United. Nå virker det som at til og med Bastian Schweinsteiger er nærmere en startplass enn franskmannen. Han har også kun 18 måneder igjen av kontrakten, og skal nærme seg en overgang til sin tidligere manager Ronald Koeman og Everton. Det melder Manchester Evening News.

Med seg på flyttelasset kan han få lagkameraten Memphis Depay. Ingen av spillerne var med troppen til London onsdag, og er langt unna en førsteellever for United.

12.30: United nærmer seg en overgang for enda et Ajax-produkt – nemlig den nederlandske spissen Daishawn Redan. 15-åringen skal ha blitt observert på treningskomplekset til United, ifølge Mail

Tirsdag 13. desember:

20.45: Dimitri Payet var en liten sensasjon på et veldig godt West Ham-lag i fjor, men i år har ikke ting gått på skinner for hverken spiller eller klubb. Kanskje aller minst for klubben. Sånt blir det overgangsrykter av, og Payet har vært linket til de fleste store klubber i Europa, også Manchester United.

Slaven Bilic på sin side mener at Payet ikke har latt seg påvirke av alt støyet rundt han.

– Jeg snakket med Payet på kontoret mitt på mandag, og han tenker kun på sesongen vår. Han er fullt fokusert på de neste kampene, sa Bilic ifølge MEN.

17.00: Ingen liker å være en festbrems, men en gang iblant må det til. For de som ønsket seg Robert Lewandowski som spydspiss i angrepet til United, må nå smøre seg godt med tålmodighet. Den polske spissen har forlenget sin nåværende avtale med Bayern München frem til 2021.

12.40: Squawka skriver tirsdag at United skal nærme seg en overgang for det nederlandske Ajax-talentet Daishawn Redan. Nettstedet skriver at den 15 år gamle angriperen har blitt speidet på av flere europeiske storklubber, men at United nå er favoritter til å hente ham.  Redan fyller 16 i januar, men spiller allerede for Nederlands U17-lag.

11.10: Ifølge West Midlands-avisa Express and Star skal Aston Villa være nær å signere Uniteds Sam Johnstone. United.no skrev søndag at The Telegraph meldte det samme, og nå skriver også lokalavisa det. Villa skal ha fått tøff konkurranse fra Wolverhampton, men ifølge avisa går Johnstone til Villa på utlån i januar.

Samme avis skriver at Cameron Borthwick-Jackson skal være på vei tilbake til United, på lån hos Wolves, som følge av manglende spilletid.

Mandag 12. desember:

07.55: The Sun mener å vite at Manchester United er villige til å tilby Edinson Cavani sjansen til å spille i Premier League, vel å merke dersom han ikke blir enig med sin nåværende klubb, PSG, om en ny avtale. Den 29 år gamle uruguayanske angrepsspilleren påstås å stille seg nølende til klubbens forslag om en ny ettårskontrakt. Denne vil ifølge kilden komme på toppen av den nåværende avtalen som utløper i 2018.

Powered by Labrador CMS