– Mangler en verdensklassespiller

Daily Star-journalist synes Paul Scholes sitt comeback gjorde størst inntrykk forrige sesong, men mener at United må hente inn en erstatter for veteranen.

Publisert Sist oppdatert

De neste dagene vil vi gjengi intervjuer Red News har gjennomført blant en rekke av journalistene som følger United tettest. Først ut er Jeremy Cross fra Daily Star.

Hva husker du best fra sesongen som var?

– Ansiktsuttrykket til Arsene Wenger da United knuste dem 8-2 var hysterisk morsomt, men favorittøyeblikket mitt var da Paul Scholes gjorde comeback. Han tok alle, inkludert lagkameratene, på senga da han bestemte seg for å komme tilbake og det hele ble toppet av at det var mot Manchester City og at han hjalp laget til seier. Det er også vanskelig å glemme Champions League-exiten.

Over- eller underpresterte United forrige sesong?

– Jeg mener uten tvil at de overpresterte. Dette er nok et United-lag som er i en overgangsfase, men det er også et middelmådig United-lag hvis man vurderer de etter deres høye standard. Det ble understreket da Sir Alex Ferguson ba Scholes om å gjøre comeback, men selv det gjorde ikke at de vant tittelen.

United manglet spillere som Darren Fletcher og Nemanja Vidic og ble for avhengige av Wayne Rooney. De manglet også en kreativ sentral midtbanespiller i verdensklasse, så at de ga City så stor kamp om ligatittelen er en prestasjon i seg selv.

Gjør den økonomiske forskjellen mellom United og City denne tittelduellen annerledes enn de United har hatt mot Arsenal og Chelsea?

– Ferguson er en mester i å håndtere trusler fra andre steder, sånn som mot Arsenal og Chelsea, men nå er utfordringen rett utenfor hans egen dør. City har enorme økonomiske muskler, en målbevisst manager og ledere som vil at de skal bli det beste laget i Europa.

Tror du 12/13-sesongen blir Sir Alex Fergusons siste i United?

– Ingen vet når Ferguson legger opp. Han må hatt lyst til å slutte etter kampen mot Sunderland i siste serierunde. Han har ikke mer å bevise eller oppnå, fordi han har gjort alt allerede og blitt en av tidenes største managere. Men jeg tror ønsket om å vinne en tredje Champions League-tittel og utfordringen fra City driver han videre. Han er for sta til å vende ryggen mot det, og samtidig tror jeg han frykter livet som pensjonist fordi fotballen er som et dop for han.

Hva tror du United vil gjøre under overgangsvinduet i sommer?

– United er eksperter på å holde overganger hemmelige, men jeg forventer ingen drastiske forandringer. De har ikke råd til å hente spillere som Robin van Persie, Eden Hazard og Wesley Sneijder, men de trenger fortsatt en midtbanespiller i verdensklasse, dekning på begge backene og en spiss som kan bidra med scoringer. Shinji Kagawa kan bli en god signering og jeg skulle gjerne sett en spiller som Fulhams Clint Dempsey få muligheten til å vise at han kan bidra i en storklubb.

Hvis penger ikke hadde vært noe problem, hva mener du de måtte ha gjort?

– Signere en langsiktig erstatter for Rio Ferdinand, to verdensklassespillere for å erstatte Scholes og Ryan Giggs, og prøve å lokke Cristiano Ronaldo tilbake til Old Trafford.

Powered by Labrador CMS