I diskusjoner om Kosovo-spill

Kosovo vil ha Adnan Januzaj.

Publisert Sist oppdatert

Adnan Januzaj er en mann av mange nasjonaliteter. Med røtter og forbindelser til både Belgia, Albania, Tyrkia, Serbia og England, er det mange land som håper at det unge vidunderbarnet skal spille for dem i fremtiden.

Det er imidlertid Kosovo som er det landet hvor Adnan Januzaj har flest røtter. Nå ønsker den balkanske staten at den belgiskfødte unggutten skal spille for dem.

Foreløpig er ikke Kosovo anerkjent som et uavhengig land av FN, men nå jobber FIFA for at Serbia og Kosovo skal komme til en enighet som kan gjøre at Kosovo får spille kamper.

Kosovo har nå fått tillatelse om å spille kamper mot andre FIFA-medlemmer, men de får ikke lov til å bruke nasjonale emblemer eller spille nasjonalsangen før kampstart.

– Vi er i diskusjoner med Adnans familie, og å få ha med en spiller med så utrolig talent i vår første kamp, ville vært veldig symbolsk, sa generalsekretæren i Kosovos fotballforbund, Eroll Salihu, ifølge Daily Star.

– Vi føler at han skylder folket sitt å ta del i kampen, selv om det kun er snakk om 15 minutter, la han til.

Generalsekretæren virker ikke å ha noe særlig håp om at Januzaj skal spille for Kosovo på permanent basis.

– Jeg påpeker dette som en symbolsk handling. Selv om han spiller denne kampen, forplikter han seg ikke til å spille for oss senere, understreket Salihu.

– Det er en treningskamp og ville ikke ha påvirket hans framtidsmuligheter for andre land, la han til.

– Det er ikke vår avgjørelse, men vi håper at han kan være med oss ved denne veldig spesielle anledningen, avsluttet generalsekretæren.

Powered by Labrador CMS