– Moyes nærmer seg

Britiske journalister synger og danser for Juan Mata, og noen mener at Moyes begynner å nærme seg noe.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag reiste Manchester United til Tyneside for å måle krefter med Newcastle, og endte til slutt opp med å feie de svarthvite av banen og å vinne 4-0 etter to scoringer fra Juan Mata, èn av Javier Hernandez og èn av Adnan Januzaj.

Britiske journalister skriver litt av hvert om Uniteds prestasjoner, og United.no overleverer noe av det.

Manchester Evening News, David Lynch:

Fem ting vi lærte etter Newcastle – United:

  • Juan Mata bør spille sentralt: Spanjolen spilte sin beste kamp i United-drakt mot Newcastle, og det er ikke tilfeldig at det skjedde fra en sentral posisjon. Å spille i 10-er-rollen kommer helt naturlig for Mata, og de to målene og assisten hans viser at han aldri bør bli flyttet der fra, selv når Robin van Persie returnerer.
  • Adnan Januzaj kommer til å bli helt utrolig: Ashley Youngs tidlige skade truet Uniteds taktiske plan, men kvaliteten i han som erstattet ham sørget for at det ikke ble noen problem. Januzaj var en konstant trussel på kantene og toppet det hele med et mål. Han er på bølgelengde med Juan Mata som har vunnet VM, detforteller alt om hvor god han kommer til å bli.
  • Moyes nærmer seg sakte: Det har kanskje tatt litt tid, men Moyes ser endelig ut til å få til ting i United. Det var slik angrepsfotball fansen har krevd hele sesongen, og dette var kanskje en innsikt i hva de kommer til å få se neste sesong. Bortefansen sang navnet hans gjennom hele kampen – han fortjener en sesong til!
  • Fellaini var fortsatt ikke god: En liten nedtur etter det utrolige resultatet var at Fellaini så fortsatt ikke god ut. Belgierens største bidrag til kampen var å slenge ut med albuer på motstanderen – noe som må kuttes umiddelbart. Kampen hadde nok ikke gått så enkelt med ti mann.
  • Lindegaard er en strålende back up-keeper: De var kanskje noen bekymringer om keeperplassen da folk så at David de Gea ble hvilt, men fansen skulle aldri ha bekymret seg. Anders Lindegaard var strålende og flekte fram to nydelige redninger.

Les artikkelen her.

Daily Mail, Joe Bernstein:

STRÅLENDE: Britisk presse er imponert over spanjolen.
STRÅLENDE: Britisk presse er imponert over spanjolen.

– Det er trist at Juan Mata ikke kan spille den tøffe kampen mot Bayern München førstkommende onsdag. Han begynner virkelig å prikke inn formen, og det han leverte på lørdag med blant annet to mål og èn assist er uten tvil det beste han har levert siden han kom fra Chelsea.

– Manchester United har nå klatret opp til en sjetteplass på tabellen. Om de fortsetter slik, vil de kvalifisere seg til Europa… Europa League.

– Marouane Fellaini var nok en gang skuffende.

Les mer her.

The Sun, Neil Custis:

– Det var Uniteds tiende borteseier denne sesongen, bedre enn noen andre i ligaen. Noe som gjør hjemmeformen uforståelig. Spenningen som alt for ofte griper dem på Old Trafford ser ut til å falle bort når de reiser videre nord eller sør. Et tegn på at ikke alt er feil med Moyes’ nye regime.

– Juan Mata var arkitekten for det meste på St. James’ Park. Mata har skapt blandede reaksjoner siden han kom fra Chelsea etter å ha blitt brukt på kanten. Men når du bruker ham der han liker å spille så livner han.

– Det eneste negative for United var nok en albue fra Marouane Fellaini.

Les mer her.

The Times, Daniel Schofield:

– Juan Mata gav Manchester United den perfekte oppstrammingen før bortemøtet med Bayern München.

– Selv om de sliter på Old Trafford, fortsetter den gode borteformen – og det med en skadet Wayne Rooney.

– Etter at han [Juan Mata] åpnet scoringskontoen mot Aston Villa forrige helg, var det nok deilig for Moyes å se at han fortsatte å score med et nydelig frispark og et meget godt lagmål.

– Spanjolen har kanskje ikke levert varene siden han kom for £37 millioner, men han ser nå ut til å finne seg til rette – spesielt i den sentrale rollen bak spissen. Men dessverre for Moyes så kan han ikke bruke ham mot Bayern München.

– Og dersom Rooney også mister Bayern-kampen, gjorde Javier Hernandez en god søknad om å få spille.

Les mer her.

HERNANDEZ: Får han sjansen mot Bayern München på onsdag?
HERNANDEZ: Får han sjansen mot Bayern München på onsdag?

The Telegraph, Luke Edwards:

– Det største komplimentet du kan gi United etter denne kampen er at det så rutinert ut.

– David Moyes har ikke hatt veldig mange flere dager som dette. Ikke bare avkledde de Newcastle, men de fikk det til å se enkelt ut – og det med å spare åtte spillere før møtet med Bayern München.

– Siden forrige helg med flyprotesten, har Manchester United scoret åtte mål i ligaen, vunnet to kamper og holdt de regjerende verdens- og europamestrene til uavgjort i Champions League. Det ser ikke ut til at flyprotesten har hatt noe annet enn positiv innvirkning på dette United-laget.

Les hele artikkelen her.

Powered by Labrador CMS