– Dårligere enn noen gang

AVISRUNDEN: Spilte spillerne så dårlig med vilje? Det lurer The Telegraphs Mark Ogden på.

Publisert Sist oppdatert

David Moyes fikk et forferdelig gjensyn med sin gamle hjemmebane på Merseyside, og de regjerende ligamestrene tapte 0-2 for et solid Everton-lag. Etter slike nederlag begynner skrivemaskinene på fotballøya å dirre, og journalistene begynner med en gang å så tvil til managerens fremtid.

Og denne blåmandagen er inten unntak. Les hva avisene skriver etter søndagens fadese.

The Telegraph, Mark Ogden:

– Det verste for David Moyes da han så Manchester United-spillerne tape på Goodison Park var at de [spillerne] visste hvor mye han ville de skulle vinne kampen.

– Kanskje det er grunnen til at de gjorde så lite for å levere for en manager som mesteparten av dem klart og tydelig ikke lenger ønsker å spille for.

– I en sesong som har produsert flere vippepunkter enn et råddump, føltes denne som det mest farefulle for David Moyes. Nå ser det heller ut som spørsmålet er når – ikke om – hans dager er talte.

The Sun, David Facey:

Hvem hadde den beste manageren? – Ligatabellen og Evertons første dobbel over United på 34 år sier sitt. Basert på det, kan du si at The Toffees definitivt gjorde det beste managertrekket i fjor sommer.

Hvem hadde det beste forsvaret? – Everton hadde spilt én kamp mer enn United, og hadde sluppet inn seks færre mål. Og Robereto Martinez’ lag ser mye bedre ut enn United. Moyes’ menn vet enda ikke hvilket partnerskap som skal ta over fra Ferdinand-Vidic-duoen.

SKUFFET: Wayne Rooney fortviler etter å ha sluppet inn mål mot sin tidligere klubb.
SKUFFET: Wayne Rooney fortviler etter å ha sluppet inn mål mot sin tidligere klubb.

Hvem hadde den beste midtbanen? – The Toffees har fått absolutt allt ut av Barry-McCarthey-Barkley-kombinasjonen hele sesongen. Og til tross for Fellainis viktighet forrige sesong –  har han ikke vært savnet. Han har på ingen måte vært en slager i United heller. Og spillere som Carrick og Fletcher har sett sine beste dager.

Hvem hadde de beste spissene?  Til tross for Lukakus truende nærvær – når Van Persie spiller ville du ha sagt at United kommer best ut på denne posisjonen. Men Moyes var ultrakonservativ ved å spille Rooney som alenespiss. I tillegg til at han spilte trygt med Welbeck, Hernandez og Januzaj på benken.

Manchester Evening News, Rob Dawson:

– Moyes var kongen av Goodison Park i elleve år. På søndag var han tullingen.

– Da han tok utfordringen om å ta over for Sir Alex Ferguson forrige sommer var det meningen at han skulle kjempe for både Premier League- og Champions League-troféer. I stedet har han bare ledet en dramatisk nedgang på Old Trafford.

– Han sier at Roberto Martinez ble overlatt byggesteinene i et kvalitetslag – men hva med de regjerende mestrene han overtok? De var kanskje ikke det beste laget Ferguson hadde, men det finnes ingen unnskyldninger for måten de har falt bort på. Tapet på Goodison Park var symptomatisk for lagets problemer.

Daily Mail, Ian Ladyman:

– I det øyeblikket Manchester United tapte mot Bayern München for nesten to uker siden, fikk denne kampen duften av en «dårlige nyheter-dag» for David Moyes.

– Vi burde ikke være overrasket over at Uniteds mer og mer formålsløse spillere ikke motbeviste oss.

– Statistikken taler en del av historien. Elleve tap i Premier League denne seoongen, en rekord for regjerende ligamestere. Ti tap på 22 gamper i alle konkurranser siden nyttår.

– Men for å forstå det store bildet av hva som skjer på Old Trafford, måtte du se denne kampen. Du måtte se hvor enkelt det var for Everton å vinne, de var overlegne. Du måtte også se hvordan United aldri så ut som en trussel.

– Uansett hvor dårlig det har gått for Moyes denne sesongen, har det aldri vært så dårlig som dette.

Powered by Labrador CMS