– Klarer Mourinho å gjenta bragden mot Guardiola?

AVISRUNDEN: – United hadde ikke vunnet uten David De Gea, skriver engelsk avis.

Publisert Sist oppdatert

Det endte med 3-1 og tre poeng mot Arsene Wenger og hans Arsenal lørdag kveld.

United scoret to kjappe mål, ble presset bakover, og ble reddet av en aldeles glitrende målvakt.

David De Gea var kampens beste, men det var også andre United-spillere som utmerket seg i svært positiv grad lørdag.

Men hva mener avisene dagen derpå?

Manchester Evening News, James Robson:

– Dette var Manchester United som i gamledager. (…) I angrep var de nådeløse. Men bakover, var det noe planløst, mens det krevde at David De Gea var på sitt mest majestetiske for å begrense Arsenals mål til bare ett.

– Spørsmålet er: Kan José Mourinho gjenta bragden mot Pep Guardiolas herjende Manchester City?

– Har de virkelig råd til å miste ballen så mye, og slippe til så mange sjanser?

– Med så strålende som De Gea var, så heroisk Nemanja Matic, Marcos Rojo, Victor Lindelöf og Chris Smalling var, vil City bli nektet på samme måte?

The Guardian, Barney Ronay:

– Hvordan vant ikke Arsenal denne kampen? Vet du hva, glem akkurat det. Hvordan vant ikke Arsenal denne kampen 6-3 – eller hvertfall uavgjort? Dette er ikke et retorisk spørsmål. Det ligger et svar her. Hovdgrunnen er at David De Gea presterte nådeløs brillianse mellom stengene.

– Dette var en kamp som lenge så ut til å kun gå én vei. Arsenal hadde 562 pasninger, mot Uniteds 147. Arsenal hadde 12 hjørnespark mot Uniteds ene. De hadde 33 skudd, mot Uniteds åtte. De Gea gjorde 14 redninger på 90 minutter.

The Sun, Joe Miles:

– Den spanske målvakten nektet Arsenal en rekke ganger med mange verdensklasseredninger, skriver de om spanjolen de omtaler som «David de great».

– Romelu Lukaku scoret nesten selvmål, men De Gea slengte seg ned i hjørnet og fikk avverget.

– Arsenals forsvar slet med å håndtere en rekke kontringer fra gjestene. – Anthony Martial og Paul Pogba fikk begge enormt mye rom, noe som tillot dem å gå fremover å servere baller til Lukaku.

– Koscielny var syndebukken etter det tredje målet, etter at Pogba rev seg forbi ham, uproblematisk, før han serverte Lingard.

Daily Mail, Amitai Winehouse:

David De Gea får 9.5 av 10 på børsen, og kåres naturligvis til banens beste.

– Strålende redning ved Lacazettes forsøk. Dobbelredningen i andreomgang var enda bedre. United hadde ikke vunnet uten ham.

Ellers får Jesse Lingard 9, og Antonio Valencia 8. Anthony Martial, Romelu Lukaku, Nemanja Matic, Paul Pogba, Chris Smalling og Victor Lindelöf får alle 7.

– En relativt god kamp for United. Kombinerte bra. Ser imidlertid ikke ut til å score mål om dagen, skrives det om Lukaku.

– Lever opp til det voksende ryktet om Londons Lionel Messi. Ser ut som en annen spiller innenfor M25 (motorveien som går rundt London), skriver han om Lingard, og sikter til hans scoringer på Stamford Bridge og på Wembley.

Powered by Labrador CMS