– Kan det bli verre, Moyes?

AVISRUNDEN: Britisk presse synes synd på David Moyes.

Publisert Sist oppdatert

Etter en dramatisk semifinale mellom United og Sunderland onsdag, var det Sunderland som til slutt kunne juble for finalebillett i ligacupen.

Les hva britisk presse mener.

The Times, Oliver Kay:

– Dette er det værste jeg har sett av en straffesparkkonkurranse.

– Uniteds situasjon blir verre og verre under David Moyes, bare to av Sunderlands fem straffer gikk inn, men gikk fortsatt videre… Én etter én gikk Uniteds unggutter opp og bommet, Welbeck, Jones, Januzaj og Rafael er ikke noen du ser for deg går opp og tar en straffe. Sunderland fortjente seieren med den karakteren de har vist over to kamper.

NOK ET TAP: I følge britisk presse er Moyes i krise.
NOK ET TAP: I følge britisk presse er Moyes i krise.

– Det virket helt absurd. United virket så engstelig gjennom siste omgang og ekstraomgangene. Og så skjer det der på slutten.. Hvor mye verre kan det bli for United og Moyes? Historiebøkene sier at de skulle ha vunnet i går – men til tross for de gode nyhetene om Mata – gikk supporterne hjem knuste og lei seg.

– United manglet skikkelig gjennombruddskraft, men de tok ledelsen – og kunne ha vunnet på bortemålsregelen. Det burde ha beroliget United-spillerne. (…) Ekstraomgangene var merkelige saker, Sunderland virket først totalt tappet for energi, men plutselig så de mye friskere ut – og fikk et mål.

The Guardian, Daniel Taylor:

– Etter tapet onsdag, må United innse at sjansene for sølvtøy denne sesongen er over – realistisk sett. (…) De tapte kampen om utholdenhet, og det var noe med de straffene som reflekterte lagets situasjon siden managerbyttet. Craig Gardner og Steven Fletcher bommet på de to første straffene til Sunderland, og de Gea reddet Adam Johnsons forsøk. Problemet til United var at det var kun Darren Fletcher som klarte å score.

– I god United-stil, reddet Javier Hernandéz laget med å score i siste minutt – til tross for at Moyes innrømmet at seniorspillere som Patrice Evra og Antonio Valencia ikke ville ta straffer, mens Sunderlands spillerne sloss for å ta hver sin straffe. (…)

– Det var åpenbart en horribel tabbe av de Gea som lot skuddet fra Bardsley gå inn – og fansen begynte å forlate stadion rett etter det – og rett før Hernandéz’ scoring. (…) Moyes måtte se Carrick gå av banen med en ankelskade, og han må vel snart begynne å lure på når det kommer noe friskt inn i stallen…. Juan Mata er en start – Moyes har faktisk innsett at laget trenger en kreativ forsterkning.

Daily Mail, Martin Samuel:

– Det er vanskelig å se for seg at det blir verre for United nå. Én vellykket straffe. På fem straffer. Det reflekterer et United-lag totalt blottet for selvtillit – og i sterkt behov for hjelp.

– Javier Hernandéz – spissen for kvelden – valgte å stå over straffen. Partneren hans derimot, Danny Welbeck, forsøkte seg, men bommet kraftig. (…) Ingen første Wembley-finale for Moyes, ingen pusterom for United, og ingen gjemmested for David de Gea.

– Dette er et nytt nederlag – uansett hvor lite prestisjefylt denne cupen er – for en klubb som regnes for å være en trofèjagende klubb i Europa. (…) Nå er det bare Champions League Moyes kan se seg til – men etter ha tapt ligacupfinalebilletten til Sunderland – er det vanskelig å se dette laget i Europa med selvtillit.

The Telegraph, Henry Winter:

– Sunderland ville dette mye mer enn United. De gav alt. Sunderland var solide tvers gjennom. De klarte å score like før slutt etter målet til Evans, men Hernandéz dukket opp i Fergie-time og sørget for straffesparkkonkurranse som de tapte, og som førte de i nok en krise, med bare Juan Mata som lyspunkt.

SYNDEBUKK: Welbeck var blant de som bommet på straffe onsdag.
SYNDEBUKK: Welbeck var blant de som bommet på straffe onsdag.

– Moyes har mye å gjøre med dagens stall, og Mata er en god start. De må sprøyte inn mer kraft i laget – de må sloss hardere – og de må slå bunnlagene. (…) Tanken på en Mata som linker med Januzaj, Rooney, van Persie er nok deilig for United-fansen. Men Moyes må nok fort godta at Mata er best i 10’er-rollen, Rooneys favorittposisjon. Den spanske playmakeren vil også hjelpe Moyes i å tiltrekke seg flere talent.

The Mirror, Martin Lipton:

– Den verste straffesparkkonkurransen noen gang. Ti forsøk fra 11-meteren. Tre mål.  Men etter tapet på straffesparkkourranse, var Sunderland-spillerne like mye sjokket som glade – og Moyes sto igjen helt fortvilet. Selv når han vinner, taper han. 2014 var året Moyes håpet på å kunne skjerpe laget, bli med i tittelracet, vinne to Wembley-finaler…men slik ble det ikke. Bare etter tre uker har han blitt latterliggjort, knust og kastet ut av begge cupene og ligakampen – og han må mest sannsynlig vinne Champions League for å være med i Europa til neste år.

– Moyes må ha begynt å lure på om gudene gikk mot han da De Gea slapp inn Phil Bardsleys skudd med bare et minutt igjen av ekstraomgangene. Men selv om de hadde vunnet, hvem kunne ha forestilt seg hvordan det ville endt mot Manchester City på Wembley 2. mars? (…) Men sett bort fra Januzaj, var United grusomme. Sjenerte, nervøse, og slurvete. Null selvtillit.

– Hvor mange ganger under Ferugson opplevde vi at United måtte tviholde på et resultat? Mot Barcelona i Champions League-semifinalen i 2008 kanskje, men det er ikke mange flere kamper.

NERVØSE: United-spillerne under straffesparkkonkurransen.
NERVØSE: United-spillerne under straffesparkkonkurransen.

The Sun, Shaun Custis:

– Muligens den verste straffesparkkonkurransen vi har sett – men det brydde ikke Sunderland seg om. Juan Mata må lure på hva i alle dager som møter han på Old Trafford.

– Etter en dramatisk slutt på ekstraomgangene, ventet det seg en komedie av en straffesparkkonkurranse, bare tre av ti gikk i mål. Moyes bærte et preg av vantro – og du kunne ikke gjøre annet enn å synes synd i han. United spilte ikke bra, men de spilte godt nok, helt til De Gea tabbet seg ut.

– De spilte uten stjernespillerne (Robin van Persie og Wayne Rooney), men i gamledager hadde United vunnet denne kampen med glans, men på onsdag var det et nervøst United-lag vi såg. Desperasjonen deres var tydelig.

Manchester Evening News, Stuart Mathieson:

– United såg ut til å ha en derbyfinale i vente etter målet til Jonny Evans, men ble satt på plass av Phil Bardsley rett før slutt – før Hernandéz gjorde mål like etterpå. Moyes’ cuphåp gikk opp i røyk da Welbeck, Januzaj, Jones og Rafael oppsummerte Uniteds Old Trafford-form med å bomme på hver sin straffe.

– United kunne ikke ha klaget om bunnlaget Sunderland hadde vunnet det i ekstraomgangene. (…) Akkurat nå er det bare janaursigneringer som kan lysne opp for United. Det er vanligvis en cup som ikke teller noe særlig, men onsdag var det en cup som ble overskygget av Juan Mata.

– Mata vil bli en fjør i hatten for David Moyes – som har blitt kritisert for å være for inaktiv på overgangsmarkedet. Men uansett, i en lang periode så det ut som Mata var det eneste United-fansen hadde gått og tenkt på.

– Sunderland var ikke en gang spesielt gode på Stadium of Light, men klarte likevel å ta seg helt til finalen etter å ha slått United over to kamper. (…) Det er tydelig at United sliter med selvtilliten.

Powered by Labrador CMS