– Ikke van Persie som gir United noe nytt

Skryt til Kagawa, men ingen engelske aviser lot seg imponere av United. Les hva avisene skriver her.

Publisert Sist oppdatert

The Times, James Ducker:

Tittel: Carrick avgjør, men United er langifra overbevisende.

Når man tenker på de til slutt avgjørende poengene United ga bort på Old Trafford i gruppespillet forrige sesong, så skal man ikke klage altfor mye, men hvis United skal utgjøre en forskjell også videre i årets Champions League så må de heve seg.

(…) Galatasaray vil mene at de var ekstremt uheldige som ikke, som Basel og Benfica forrige sesong, klarte å ta poeng på Old Trafford.

Dette var en kveld hvor United hadde flaks en rekke ganger. Galatasaray kunne hatt to straffer og traff stolpene tre ganger. Til slutt må Sir Alex takke dommer Wolfgang Stark – og akrobatikken til en keeper som gjorde et godt forsøk på å vise at han er førstevalget også på lang sikt – for seieren.

United var ikke dårlige, men de var godt under par. Noe av det oppbyggende spillet var imponerende, ikke minst forspillet til Carricks mål, men de ble altfor ofte skuffet av sistepasningen og svake avslutninger. Totalt sett var ikke dette en prestasjon som tyder på at Uniteds avansement fra gruppa vil være grei skuring.

The Guardian, Stuart James:

Tittel: Carricks mål er nok for United mot Galatasaray.

United startet med seier, men dette var ikke overbevisende mot et Galatasaray-lag som kan være irriterte over at de ikke fikk med seg noe etter prestasjonen.

Ferguson gjorde seks endringer fra laget som slo Wigan lørdag, men de så aldri komfortable ut og til slutt var det lettelse som preget stemningen. Robin van Persie virker spesielt ute av det, og da han fikk gult kort på tampen var det ingen overraskelse at han ble byttet ut like etter. Selv om United skapte sjanser så fikk de også altfor lett sjanser mot seg.

The Independent, Ian Herbert

Tittel: Carricks tidlige mål gir nervøst United seieren

Det var noe som veldig tydelig manglet på Uniteds lagbilde i programmet til Galatasaray-kampen, og det var trofeer fra fjorårssesongen. Basert på det som ble prestert onsdag vil jakten på nye trofeer til neste års lagbilde by på problemer.

Kampen var bare to minutter gammel da Sir Alex Fergusons lovnad om at uforsiktighet var noe som tilhørte fortiden, mest virket som prat og bare prat.

Til slutt satt man heller med følelsen av at det er lite som har endret seg for United i Europa, og det vil ta tid å vinne tilbake auraen som pleide å omkranse Old Trafford på en europacupkveld. Måten tyrkerne angrep på viste nettopp det.

Herrbert mener også at Antonio Valencias uvanlig svake innlegg hadde sitt å si for Uniteds problemer, og at Rafaels posisjonelle problemer også skapte problemer på tyrkernes overganger. Han har Michael Carrick som banens beste.

Daily Mail, Ian Ladyman

Tittel: Carricks mål var nok til å gi nervøst United åpningsseier

Til slutt var det applaus, kanskje mest av lettelse over å vinne den første Champions League-kampen. Det var også en glede ved å se Darren Fletchers første minutter etter et avbrekk på 10 måneder. Totalt sett var dette imidlertid nok en merkelig United-kamp. Laget leverte seieren manageren krevde, men kampen ga like mange spørsmål som svar.

Hadde kampen endt uavgjort, kunne United egentlig ikke klaget over det.

The Telegraph, Jason Burt:

Tittel: Kagawa gir United en ny dimensjon

Og playmakeren beviste det også mot Galatasaray, selv om de rundt ham også beviste at United egentlig ikke trives i disse gruppespillskampene.

Kagawa er friskt blod. Han er også – og det helt klart – ekte vare. Som vanlig var pressetribunen full av japanere, men Kagawa er ikke på Old Trafford på grunn av markedsmulighetene det gir i Asia. Kagawas spill var avgjørende. Gjentatte ganger fant han rom der forsvarsspillere ikke liker å følge ham og midtbanespillere ikke helt får det med seg. I de områdene vendte han så opp og angrep selv eller sendte ballen fremover til en lagkamerat.

Det er Kagawa, ikke van Persie, som gir United en ny dimensjon, men den største bekymringen for Ferguson vil ikke være angrepsspillet. Det vil være hvor sårbare de er defensivt.

Daily Mirror, David McDonnell

Tittel: Ny sesong, samme gamle visa for nervøst United

Det som burde vært en komfortabel seier etter en bra start endte med en nervøs kveld etter at United selv bidro til å gjøre det mye vanskeligere enn det trengte å være.

Sir Alex Ferguson lovet at United ikke ville gjøre de samme feilene som forrige sesong, men den samme sårbarheten var synlig i laget mot Galatasaray.

Powered by Labrador CMS