– Det er Moyes som skal ha æren

Les her hva engelske journalister skriver etter Uniteds 5-0-seier i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Her er en del av det viktigste fra engelske journalister etter Uniteds 5-0-seier i Leverkusen.

The Times, Tony Cascarino:

Moyes reiste til Tyskland uten Nemanja Vidic, Michael Carrick eller Robin van Persie – alle nøkkelspillere. Han sendte utpå et lag som få ville tippet, med Nani og Antonio Valencia – som begge har vært under pari denne sesongen – på kantene og med Shinji Kagawa i hans foretrukne 10er-rolle. Og det fungerte. Det fungerte perfekt.

Det er hva managere får betalt for å gjøre. De får betalt for  å finne en løsning når de har et problem, de får betalt for å finne et system som sørger for at alle 11 spillerne fungerer sammen. De får betalt for å få mest mulig ut av de ressursene de har. Moyes gjorde alt dette onsdag kveld. Laget hans produserte en av Uniteds beste kamper i Europa i nyere tider, og de gjorde på Moyes’ måte. Dette var Moyes’ lag. Uten tvil.

[poll id=»39″](…) Dette føltes som en avgjørende kveld for Moyes, en kamp hvor han virkelig stod frem som United-manager. Ingen så denne prestasjonen komme, og med god grunn. Ikke mange lag kunne reist til Leverkusen og herjet med dem slik United gjorde. Det er Moyes som skal ha æren for det. Han bør få en masse ros for å sende utpå et lag som ga Kagawa sjansen til å spille der han ville, noe som ga ham den ekstra tiden med ball som han aldri får ute på kanten. (…) Det var som om dette hvor kampen hvor Moyes ikke lenger lærte, men bare visste hvordan ting skulle gjøres i United. Det var kampen han endelig viste seg stor nok for rollen sin.

The Sun, Neil Custis:

En hel generasjon  med United-fans kjenner kun United med Ryan Giggs i førstelagstroppen, og han er ikke klar til å gi fra seg plassen på laget enda. Den spillende treneren var dyp defensiv midtbanespiller i Tyskland, og hadde en finger med i spillet på tre av målene.

Det var imidlertid Wayne Rooney som var Uniteds beste nok en gang.

Custis gir en 8er på børsen til Rooney og Giggs. De Gea, Ferdinand og de tre innbytterne får 6ere, mens resten av United-gutta får med seg en 7er.

Daily Mail, Ian Ladyman:

Ryan Giggs spilte 90 minutter med Champions League-fotball to dager før han fyller 40 og avsluttet kvelden med en herlig pasning som ga United en femte scoring. Det sier likevel sitt når dette ikke var den viktigste historien fra kampen.

Nok en gang handlet det nemlig om Wayne Rooney. Nok en gang var den gjenfødte spissen banens beste – selv om han denne gangen måtte nøye seg med fire målgivende. Hva skulle David Moyes ha gjort uten ham? Vi kan bare lure…

Rooney får en 8er på børsen, Smalling får en 5er, De Gea, Jones, Valencia og Kagawa får 7ere, mens resten av gutta får 6ere hos Daily Mail.

The Independent, Jack Pitt-Brooke:

Ryan Giggs er kanskje ikke alltid mannen for tøffe Premier League-kamper så lenge David Moyes elsker sitt 4-4-2, men hans fantastiske kvaliteter gjør ham til en nøkkelspiller i Europa. (…)

Uansett hva som skjedde i sommer så ble det igjen klart at Wayne Rooney er uunværlig for United. (…)

United skal gjennom ni tøffe kamper i desember, men tar med seg en god form inn i de kampene. (…) Alle vet hva det største problemet deres er – mangelen på kontroll på midtbanen, men Moyes gjorde fire bytter onsdag som sørget for at United så bedre ut mot et bedre lag enn det Cardiff er. (…)

Det vil nok ikke alltid være som dette – Moyes foretrekker 4-4-2, men Shinji Kagawa fikk 10er-rollen onsdag, og viste nøyaktig hvor god han kan være i den.

Daily Telegraph, Henry Winter:

Who put the ball in the Germans’ net? Antonio Valencia, Emir Spahic mot egen vilje, Jonny Evans, Chris Smalling og Nani. Leverkusens stolte hjemmestatistikk, med bare seirer og én uavgjort mot Bayern München, var borte i løpet av 90 minutter.(…) Med Rooney på sitt beste så leverte United en fin prestasjon. Det var en ustoppelig mix av fysikk, intelligens og kliniske avslutninger. (…) Bare tiden vil vise om dette var kvelden da Moyes virkelig ble United-manager, men det føltes som en avgjørende kveld.

Manchester Evening News, Stuart Mathieson:

Mathieson gir en 8er på børsen til Rooney og Giggs, en 6er til Ferdinand mens resten av gutta som startet får 7ere.

Powered by Labrador CMS