– Unødvendig spennende for United-fans

TAKTISK ANALYSE: Dag Riisnæs har vurdert seieren vår mot Chelsea.

Chelsea best, United vant

Fotball er en merkelig sport. Over en sesong vinner det beste laget. I en enkeltkamp kan derimot marginer og flaks/uflaks avgjøre. I gårsdagens storkamp var Chelsea best i første omgang – United ledet 3-0. Før pause hadde United ingen sjanser utenom målene, Chelsea hadde fire store + en del andre tilløp. To av Uniteds mål var også offside. I andre omgang måtte Chelsea gamble og sende enda flere folk framover. Det ga sjanser til begge lag, og totalt 8-8 i sjanser i min blokk.

United kom nok en gang i 4-4-1-1/4-4-2, der Rooney ofte slipper seg ned i banen når motstander har ballen. Ferguson spiller dristigere enn tidligere mot de store lagene! Med offensive kantspillere og kun to mann sentralt på midten, blir det enklere for motstander å bryte ned Uniteds midtbane. Samtidig blir Uniteds offensive slagkraft større. Så her vinner man litt og taper litt. Når en 3-0-ledelse er så heldig som den i går, var jeg imidlertid overrasket over at ikke Ferguson tok av Hernandez ved pause eller tidlig i andre omgang. For å erstatte han med en sentral midtbanespiller. Det ville demmet mer opp for Chelsea, og laget kunne trolig kontrollert kampen bedre. Når han ikke valgte denne endringen, fikk vi i stedet en morsom andreomgang med sjanser til begge lag. Artig for publikum, men unødvendig spennende for United-fans, etter min mening.

Hva så med Chelsea? Villas Boas valgte en 4-1-4-1 med Meireles som et skjold foran stopperne. Ballsikkert angrepsspill, med god bevegelse foran og rundt ballfører. Jeg synes Villas Boas lyktes godt med sin ”game plan”, men han hadde marginene mot seg. Chelsea klarte å overspille Uniteds midtbane gang på gang i første omgang, og spesielt Evans fikk store problemer i bakre firer. Chelsea kom ofte i overtall sentralt i banen, det var ikke enkelt å være Fletcher/Anderson. Men hvem bryr seg om det når du kan gå til pause med tremålsledelse……