– Forskjellen på lagene var stor

TAKTISK ANALYSE: Dag Riisnæs har vurdert seieren vår mot Sunderland for oss.

Publisert Sist oppdatert

Lett match mot Sunderland

Mange United-fans var kanskje skuffa over at Sunderland-kampen ikke ble mer underholdende, og at den ikke ble vunnet med større sifre. Den viktigste årsaken til at flere kamper nå ser annerledes ut enn i starten av sesongen, er hvordan motstanderen velger å spille på Old Trafford.

Andre årsaker til at ikke mer ble skapt framover før pause:

  • Blek innsats av Welbeck og Hernandez

  • Fikk ikke involvert Rooney høyt nok i banen

  • Dårlig bevegelse foran ballfører

  • Ingen som gjorde ”det lille ekstra”

  • Ferguson har nok konkludert med at det har vært mye sjanser i mot før i år, og angriper ikke lenger like dristig. Han virker å være mer opptatt av balansen i laget nå, det å sikre seg mot kontringer i mot

  • United var omstendelige, men tålmodige. De visste at det ville komme sjanser utover i kampen

Når scoringen først kommer, blir det enklere. Sunderland må våge mer framover, og det blir straks enklere for United å skape sjanser når større rom oppstår. Totalt sett har jeg 8-0 i målsjanser, det gir normalt minst tomålsseier. 8 sjanser er godkjent, og totalt sett synes jeg de gjør en grei kamp, ikke minst defensivt. Selv om Sunderland var tamme framover i banen, er det en god prestasjon av United bare å slippe til noen halvsjanser. Forskjellen på lagene var stor.

Enkeltspillere

Fletcher og Rooney de to beste denne gang, etter min oppfatning. Fletcher er ikke spesielt kreativ, men han vant mange baller og bidro sterkt til at Ferdinand og Vidic fikk en rolig ettermiddag. Trygt og enkelt med ballen var det også. Rooney var som vanlig god, men laget mister opplagt en dimensjon når han spiller såpass langt tilbake på banen.

Stopperparet kom også godt fra kampen, men det må sies at motstanden ikke var all verden. Likevel; det virker trygt når Ferdinand/Vidic spiller sammen.

Enig eller uenig? Si din mening i kommentarfeltet nederst.

Powered by Labrador CMS