– For dårlig, United

TAKTISK ANALYSE: Dag Riisnæs har vurdert vår uavgjorte kamp mot Benfica.

Skuffende i CL – igjen

På fem kamper i årets Champions League har United kun vunnet mot rumensk motstand. Kun en av tre hjemmekamper har endt med seier. I en av de letteste CL-puljene har laget problemer med å ta seg videre.

Det er for dårlig.

Benfica gikk ut i høyt press i 4-3-3/4-5-1. Spillerne flytta beina veldig fort og de turte å stå høyt med bakre firer, sånn at de hadde liten avstand mellom lagdelene. United fikk da lite framrom og mellomrom. Bakrom var ikke farlig å gi bort. United truet i liten grad det rommet. Og Berbatov mangler noe fart. Resultatet ble et åpningskvarter der gjestene var best. Benfica angrep med mange spillere og sto bra etter med resten.

NB! Norge spiller stort sett samme formasjon som Benfica, avhengig av presshøyde i forsvar. Men der Norge i etablert angrep ofte spiller langt opp på spiss/kant, kombinerer Benfica seg fram og får gradvis flytta opp folk. Med teknikk, forståelse, fart og løpskraft. I tillegg er det stor forskjell på hvor fort en flytter beina når det andre laget har ballen. Og det er aldri formasjonen i seg selv det er noe galt med. Det kommer alltid an på hvordan en behersker den.

United overtok etter hvert, naturlig nok. På hjemmebane mot et antatt dårligere lag. Det mangla imidlertid litt på samhandlinga i angrepsspillet, spesielt sleit Young i sin mellomromsrolle. Det sto rettferdig nok 1-1 til pause. Sjanser: 3-2.

I 2.omgang orket ikke Benfica å flytte beina like fort og valgte å presse noe lavere. Samtidig ble det bedre bevegelse og mer fart i hjemmelaget. Trykket mot Benfica ga til slutt scoring, og da burde kampen vært kjørt. På 2-1 ville Benfica tatt flere sjanser, og United ville fått kontringene de er så gode på. I stedet fikk Benfica et ”gratismål”, og kunne ri på 2-2. Likevel: Siste halvtimen hadde United et par gedigne muligheter, men både Fabio og Berbatov misset. Sjanser etter pause: 4-3.

Oppsummert: United et lite hakk bedre enn Benfica, men det skulle bare mangle. Når United ikke på komfortabelt vis vinner denne kampen, er det grunn til bekymring. Hvis målet er å være best i Europa.

Målsjanser totalt: 7-5.

Uniteds beste: Rio Ferdinand og Michael Carrick.