– Carrick i form og glimrende Valencia

TAKTISK ANALYSE: Dag Riisnæs har vurdert Uniteds seier mot Bolton.

Publisert Sist oppdatert

Overlegne mot Bolton – og Carrick i form!

Bolton kom i en 4-2-3-1-formasjon, og var bevisste på ikke å miste ballen på vei framover, for å unngå kontringer i mot. Det gikk bra i tre minutter, så utnytta en meget god Michael Carrick bakrommet, og Welbeck var alene med keeper.

Zat Knight, venstre midtstopper hos Bolton, hadde en svært svak kamp. Han fulgte Rooney hele tida når han møtte dypt, og åpnet med det et hav av bakrom opp for Welbeck og Valencia. Nøkkelen for å hindre at United får bruke Rooney i mellomrom, er ikke nærmest å mannsmarkere med stopper. Det er imidlertid å ha kort avstand mellom lagdelene, og å ha midtbanespillere som er fae til å dekke rom og nekte vinkler å spille i. Samt godt press på ballfører. Og så kan stopperne støte ut av bakre firer når de er sikre på at pasningen kommer, ikke før!

At Owen Coyle kunne sitte og se på det gang på gang uten å justere, ja det er en gåte. Det er managerens ansvar at det er god struktur i laget. Her må det hjem og øves soneforsvar, Bolton! Soneforsvar dreier seg for øvrig om å plassere seg ut fra hvor ballen og medspillerne er. Mens mann-mann, ja, da forholder du deg mer til motspiller.

United gjorde en ganske bra match. 4-2-3-1 med Rooney i vant rolle. Forskjellene fra en del andre kamper var:

  • Scholes og Carrick stort sett like dype. Her har vi tidligere sett både Giggs og Jones høyere enn makkeren sin

  • Valencia og Nani byttet sjelden side. Kan være lurt ikke å vandre alt for mye, spesielt kan det bli litt kaos ved balltap

Ting som påvirket kampen og kamputfallet:

  • Evans god med ballen, fa til å utfordre neste ledd og skape overtall

  • Carrick helt glimrende på midten. Gjorde så å si alt rett

  • Rooney med to målgivende

  • Giggs med en assist og en tredje sist på den korte tida han spilte

  • Nani periodevis god som innoverkant før pause

  • Valencia leverte en glimrende 2.omgang

Hva så med Paul Scholes?

Lett å rose han etter scoring, men det han leverte ellers var ikke all verden. Mye slurv med ball. Noe annet kan heller ikke forventes etter så langt fravær.

Enig eller uenig? Si gjerne din mening i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS