Klasseforskjell!

TAKTISK ANALYSE: Dag Riisnæs mener klasseforskjellen mellom lagene gjorde seg gjeldende også før utvisningen av Ronald Zubar.

Publisert Sist oppdatert

Wolverhampton 0-5 Manchester United:

De 5-6 svakeste lagene i Premier League er rett og slett for dårlige sammenliknet med topplagene. De har så å si kun poengsjanse mot de beste når de legger seg bakpå og kontrer. Det gjorde imidlertid ikke Wolves, selv om formasjonen likna fælt på 4-5-1 med sterk sideforskyving for å hindre rom. Tidvis høyt press ga imidlertid stor avstand mellom lagdelene, og United kunne boltre seg i både framrom, mellomrom og bakrom. Den sterke sideforskyvinga ga også stor plass for Valencia ved hurtig vending av spill (0-3 kom på den måten). Først 0-1 på dødball ved Evans. Så 0-2 på kontring etter en Wolves-corner. Utilgivelig av hjemmelaget. Desto bedre av Rooney og Valencia. Så fikk vi Valencia i regissørrollen etter kjempecross fra Evans, og da var det plutselig 0-3 ved Welbeck.

Wolves hadde èn sjanse i 1.omgang, mens United var betraktelig farligere når de angrep. Ros til Ferdinand/Evans for mange gode pasninger i lengderetningen. Ros også til Valencia og Rooney for kreativ kraft. Rooney igjen fa til å skaffe seg mellomrom, mens Hernandez strakk stopperne med bakromsløpene sine. Motsatte bevegelser framme er sjelden dumt!

Wolves la om til 4-4-1-1 etter utvisningen i 1.omgang. Med offensivt anlagte kanter i Jarvis og Doyle, ble det alt for puslete bakover. De fikk kjapt to baklengs til i 2.omgang. Først en ny cornerscoring (kort variant), deretter flott kombinasjonsspill med Valencia i hovedrollen. Hernandez satte begge. På 5-0 var Ferguson mest opptatt av å kontrollere inn. Selv om Wolves hadde to målsjanser siste halvtimen, burde seieren vært større.

Det her ble en kamp for Paul Scholes. Med 98 pasninger var han klart mest involvert av samtlige (Carrick fikk tidlig hvile). Og Scholes får så å si alltid ballen til en med samme draktfarge. Når United styrer kampene er han god. Når tempoet er høyere og motstanden bedre, er han ikke like god lenger.

Ca 60% ballbesittelse til bortelaget. Mange lag ville hatt mer ball mot 10 mann. Ferguson er imidlertid ikke så opptatt av å ha ballen bare for å ha den. United er noe mer direkte i spillestilen på bortebane enn en del andre topplag, spiller noe mer i lengderetning, og vi skal ikke se bort fra at det er lurt. Barcelona har hatt 70% ball denne sesongen, Real Madrid 60%. Real har scora 12 mer enn rivalen.

Fergusons ide om å holde Valencia bredt og la Welbeck vandre inn fra sin kant, fungerte også bra. Valencia var involvert i fire mål og var igjen glitrende. Welbeck kom bra fra kantrollen denne gang, men jeg er mer skeptisk når motstanden blir bedre.

Paul Pogbas innhopp var for øvrig positivt. Unggutten viste at han har driv, oversikt og en god pasningsfot.

Valencia er nevnt flere ganger, og får bestemannspremien. Nevner at han nå har 11 assists på 14 starter. Sammen med Giggs (8 på 10) er han assistkongen i laget. Nani har eksempelvis 8 på 22 (selv om det også er bra).

Til slutt: Kampen om ligagullet er åpen, men nå er det fordel United. Ringrevene Ferguson, Ferdinand, Evra, Carrick, Scholes, Giggs, Rooney med flere har vært med på dette en del ganger før. Det har ikke City-gjengen.

Enig eller uenig i analysen? Logg gjerne inn og kommenter!

Powered by Labrador CMS