– Stor forskjell på lagene

TAKTISK ANALYSE: Dag Riisnæs er mer positiv enn mange etter seieren mot Norwich.

Publisert Sist oppdatert

Solid bortekamp

Mange United-fans var kanskje skuffet over spillet mot Norwich, men lettet over at det ble tre poeng. Jeg ser det litt annerledes. United vant sjansestatistikken hele 9-3, og burde ha vunnet mer. Igjen kontrollerte de kampen mer enn de dominerte den, men så er jo det en nokså vanlig Game Plan fra Ferguson på bortebane. Det er ikke nødvendigvis ballbesittelse som er det avgjørende.

Det var selvsagt en strek i regninga at Norwich fikk 1-1, men vi så jo alle hvordan United la inn et ekstra gir og kjørte over Norwich etter utlikningen.

United ut i 4-4-1-1, med Welbeck i Rooney-rollen. Her ville nok United skapt vesentlig mer med enn bedre toppspiss enn Hernandez. Han virker å spille uten selvtillit. Scholes og Carrick sentralt og Giggs som innoverkant ga mange gode kombinasjoner, og var en interessant variant. 1-0-scoringa kom da også etter mange trekk, nærmest Power Play på Norwich` halvdel.

Jeg synes United la seg unødvendig lavt når de forsvarte seg. De nektet Norwich rom, men jeg mener de røde ville skapt enda mer med å stå høyere med laget, de ville fått flere brudd høyere i banen. Og kunne avgjort kampen uten unødvendig spenning.

Norwich kom i en dristig 4-4-2, med en midtbanefirer som måtte dekke voldsomt med rom. Samtidig presset de høyt. Ved å legge om til 4-4-1-1 etter pause, fikk Scholes/Carrick litt mindre plass å boltre seg på. I jakten på en sen utlikning satset Norwich i 4-3-1-2. Dristig, noe United burde utnyttet bedre.

Da Hernandez ble tatt av etter en time, kom Giggs inn i den hengende spissrollen, og Welbeck ble skjøvet lenger fram. Da ble United farligere. Samarbeidet dem i mellom ga flere store sjanser. Giggs er glitrende i angrep, men jeg setter spørsmålstegn ved hans jobb når motstander har ball.

Alt i alt en solid bortekamp, med kun tre sjanser i mot. Selv om seiersmålet kom sent, var det stor forskjell på lagene, ikke minst om vi ser på antall målsjanser.

Ferdinand ruvet i midtforsvaret. Carrick og Scholes gjør en god kamp, og Giggs var periodevis meget bra. Så blir det selvsagt enda bedre med Rooney og Valencia tilbake etter hvert.

Skuffelsene: Evra hadde defensive problemer gjennom hele kampen. Hernandez er nevnt tidligere.

Spenningen om ligagullet lever i like stor grad. Etter min mening er det vidåpent.

Enig eller uenig? Si gjerne din mening i kommentarfeltet nederst.

Powered by Labrador CMS