Mine tanker etter 3-0-seieren

Rooney, de Gea, Welbeck, Cleverley, Nani, Evra og et vingløst United. Les ans.red. Dag Langerøds tanker om kampen her.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, kommer med sine umiddelbare tanker etter hver eneste United-kamp.

Wayne Rooney:

Vi prøvde ham som midtbanespiller i fjor. Da viste han en del bra, men jeg var aldri komfortabel med å miste ham som trussel lengst frem. Nå har vi van Persie, og jeg kan veldig godt leve med å ha en Rooney som vi så mot Newcastle (og Cluj).

Han var rett og slett fantastisk i Uniteds gode perioder. Han var en ballsentral som alltid traff med pasningene. Han var uhyre bevegelig, var alltid spillbar og brukte sin enorme fotballklokskap til å hele tiden komme seg i posisjoner som skapte trøbbel for Newcastle.

Ja takk, jeg ser gjerne veldig mye mer av Rooney i den rollen der.

Selv om det vil bety at Shinji Kagawa i en del kamper må finne seg i å spille posisjoner han er mindre god i.

Jeg forventet forresten ikke at Rooney skulle finne formen så fort igjen etter den stygge flengen i låret. Han er jo alltid tregt i gang igjen etter ferier eller avbrekk. Kanskje er det van Persies inntreden skjerpet ham. Jeg håper det. Akkurat som jeg håper – og forventer – at han neste sesong er i form igjen allerede til seriestart. Det var for dårlig at han ikke var det i år.

David de Gea:

Jeg har ment at han er førstevalget mellom stengene. Jeg har ment det også etter at Anders Lindegaard har gjort bunnsolide kamper. Jeg har ment det fordi hans høyeste nivå fremstår som høyere enn Lindegaards.

Mot Newcastle gjorde De Gea flere meget tvilsomme inngripener i feltet, men United slapp utrolig nok unna med dem. Det var en dårligere kamp av De Gea enn det Lindegaard har levert i det siste. Jeg elsker dansken for hans offensive innstilling og solide keeperspill, men jeg mener fortsatt at det er De Gea som må dyrkes i førstekeeper-rollen.

Han må gis tillit. Da får vi også mer trygghet i feltarbeidet. Samtidig som han vil levere verdensklasse-redninger med jevne mellomrom.

Til klagerne:

Det er alltid noen som ikke blir helt fornøyde. Det er noen som mener at vi skal feie det meste i Premier League av banen med 5-0-seirer, og storspille i 90 minutter. Hver gang. Jeg så også kritikken i sosiale medier etter 1. omgang.

Men vi slår Newcastle 3-0 på bortebane. Vi ledet 2-0 ved pause.

Vi vinner altså klart mot et hjemmelag som tidligere i 2012 kun hadde tapt for Manchester City. Jo da, alt var ikke helt 100 prosent, men vi vinner 3-0 mot et lag som ofte skaper trøbbel for de fleste, og Newcastle er egentlig ikke med i kampen før den er avgjort.

Jeg klarer lett å glede meg over det. Det håper jeg dere også gjør.

Danny Welbeck:

For meg var han kampens United-skuffelse. Han gjør en solid defensiv jobb, men det var altfor mye dårlig med ball. Missen for åpent mål etter at han stjal ballen fra Steve Harper var også grusom. David de Gea ville blitt slaktet hvis én av hans feil hadde endt med baklengs. Selv om Welbeck var litt i ubalanse så mener jeg den missen er av samme type. Jeg forventer mer av ham med ball videre.

Vingløst:

Det var godt i 2. omgang å få tilbake Antonio Valencia etter hans skadeavbrekk.

Men igjen må jeg innrømme at jeg koste meg med en United-oppstilling uten kantspillere.

Pasning, bevegelse, pasning, bevegelse, pasning, bevegelse. Målene kom riktignok etter cornere, men vi lekte oss faktisk med Newcastle det første kvarteret. De var ikke med i kampen før vi ledet 2-0. Siste halvdel av 1. omgang var ikke like bra da vi ble vel lave, men i store deler av 2. omgang dreper vi også spenningen i kampen, selv om det foruten 3-0-scoringen ikke var så spektakulært.

Ja, Sir Alex, dette kan du gjerne gjøre flere ganger.

Nani:

Ikke på benken, en gang. Hvilken posisjon har han egentlig i laget for tiden? Og hos Sir Alex? Stemte det greiene om å ha slått Davide Petrucci? Og kan han finne tilbake til den formen han hadde på sitt beste i United?

Jeg vet ikke. Jeg har ingen såkalt inside informasjon. Jeg har bare en masse spørsmålstegn.

Men har Sir Alex og trenerteamet troen på at han kan finne formen, så lever jeg godt med ham som United-spiller lenge videre. Har det derimot skjedd ting utenfor banen som gjør at manageren tviler, så lever jeg også godt med et salg i januar.

Tom Cleverley:

Han startet sesongen på laget. Så forsvant han ut. Nå er han inne igjen, og i fare for å gjenta meg litt – la den mannen få den tryggheten tillit gir, Sir Alex.

Patrice Evra:

Når gjorde han sist en like bra kamp i United-trøya? Mulig jeg er blitt litt revet med i seiersrusen, men foruten målet mener jeg at han leverte en så godt som prikkfri defensiv kamp. Det er godt å endelig kunne si det om franskmannen.

Duoen Rooney – van Persie

To kamper fra start sammen nå. Resultat: To mål og fem målgivende. Det sier sitt.

Vær gjerne enig eller uenig. Logg inn og si din mening i kommentarfeltet nederst.

Powered by Labrador CMS