Mine tanker etter 2-2-kampen

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker etter de fleste av Uniteds kamper.

Her er hans skriblerier etter 2-2-kampen mot West Ham.

Robin van Persie:

At han var veldig god, det visste jeg. Man trengte ikke mer enn å følge litt med på Premier League forrige sesong for å se det.

Men at han er så god – hele tiden – det hadde jeg ikke trodd.

Jo da, han har kamper han er mer usynlig i. Selv om noen, spesielt fra Nederland, mener han har størst potensial i 9er-rollen (den bak spissen) synes jeg også at han er klart best som spiss. Klarer United å sette ham opp i 1-1-situasjoner der, så vet man at sjansen er stor for at det ender i tellende resultat.

Derfor: Takk Arsene Wenger, for at du solgte ham. 24 millioner pund? Det er billig for en spiller som ikke bare scorer mål, men som også scorer viktige mål. Van Persie scorer ikke bare 3-0, 4-0 og 5-0 når United leker seg. Han avgjør kamper. Fortjener sånn sett hvert eneste øre han får i den vanvittige lønnsposen sin.

Shinji Kagawa:

Han har ikke funnet plassen sin i United.

I Dortmund klarte han hele tiden å finne rom for seg selv og lagkameratene. Han var den skapende kraften som gjorde at laget vant både serien og cupen i fjor, og ikke tapte noen av sine kamper mot Champions League-finalist Bayern München den sesongen. Jeg så noen av kampene, og jeg har sett mer i ettertid. Jeg elsket det jeg så da.

Og jeg tror fortsatt at hvis han klarer å finne plassen sin – og United bruker ham rett – så kan han bli en knallspiller for United. Jeg har også god tid.

Jo da, han har fått noen sjanser i rollen rett bak spissen også i United, men han har også blitt brukt i roller han er mindre god i. Han har også mistet et par måneder av sesongen med skade. Kagawa er imidlertid ingen kantspiller. Jeg tror United må klare å finne en plass til ham sentralt hvis dette skal bli suksess. Da blir selvsagt utfordringen at vi også har Wayne Rooney i en sånn rolle. Men hvis vi lykkes med Kagawa – da får en en fantastisk spiller. Da har vi en ny verdensstjerne.

Ryan Giggs:

Få ham vekk, har mange av dere ment. Det har faktisk vært litt småstygt å lese en del av kritikken mot ham.

Selv har jeg også vært skeptisk. Jeg mener fortsatt heller ikke at han bør spille når United sender utpå førstelaget.

Men Giggs har hevet seg de siste ukene. Han har gått fra å være for dårlig (i starten av sesongen) til å bli en spiller som faktisk kan utgjøre en forskjell.

Da kan man faktisk mene hva man vil om at han er for gammel eller at beina hans ikke går kjapt nok eller hva som blir ment om ham. Ingen United-fans kan nemlig kreve mer av Giggs – og andre spillere – enn at de kan utgjøre en forskjell når de først får prøve seg. Og det har Giggs gjort den siste tiden.

Rafael:

Det var et søtt forsøk – og det kan godt hende Sir Alex er inne på noe på sikt (som et alternativ)– men Rafael har langt, veldig langt igjen før han blir en kantspiller på midtbanen.

Carrick og Evra:

Noe av det beste med West Ham-kampen var at Michael Carrick og Patrice Evra fikk hvile helt. Samtidig var Ashley Young og Rio Ferdinand ubenyttet reserver, og Robin van Persie fikk også slappe av i en times tid.

Den eneste bekymringen før Liverpool-kampen neste helg, i hele troppen, er at Antonio Valencias form ikke er den aller beste, og at Wayne Rooney er ute med skade.

Fredag var til og med Anderson tilbake på førstelagstrening – selv om det er uklart hvor raskt han egentlig kan være tilbake.

Fulham eller Blackpool:

– Vanskelig trekning for United, skrev Nettavisen.

Jeg kjøper ikke den. United bør slå ut West Ham i omkampen hjemme, og 4. rundekamp mot et Fulham vi har slått ti ganger på rad på Old Trafford – eller Blackpool – er jeg meget fornøyd med.

TV 2 Sumo:

Ellers blir denne spalten litt kortere enn vanlig.

Som Canal Digital-kunde kan jeg ikke få TV 2 Sport-kanalene, og jeg ble dermed tvunget til å se kampen på TV 2 Sumo. Det fungerer ofte greit, men lørdag kveld slet jeg i perioder stort med billedkvaliteten, og da jeg faktisk hadde problemer med å skille United-spillerne fra hverandre er jeg litt skeptisk til å gå enda dypere inn i materien.

Vær gjerne enig eller uenig. Logg inn og si din mening i kommentarfeltet nederst.

Powered by Labrador CMS