redcar

«Rødt kort? Jeg freser her jeg sitter»

Publisert Sist oppdatert

ADVARSEL: Jeg freser her jeg sitter. Og jeg har gjort det i over én time nå. Jeg forbanner alt av dommere og VAR og sakte film.

Casemiro gikk hardt inn med knotter først, ja, men han tar ballen, foten sklir av ballen og treffer leggen. Var det «Serious foul play» som alltid skal gi rødt kort?

Selvsagt blir det rødt da VAR skal brukes, da alt dramatiseres så ekstremt med bruk av sakte film, men jeg synes det er en latterlig avgjørelse. Det var en hard duell. Ferdig med det.

Hadde knottene sittet rett i leggen først, greit nok, men han var jo soleklart først på ballen.

Og nå kommer jeg til mitt største ankepunkt: Jeg er sikker på at hvis man bare vil så finner man 50 eller flere virkelig farlige taklinger eller bevisst sabotasje av det spillet vi gleder som VIRKELIG er ødeleggende for fotballen.

Jeg la ved et bilde under her. Det viser Casemiro-taklingen og en takling fra en annen Premier League-kamp med samme dommer. Er det noen som tror at Anthony Taylor ga rødt til begge?

 

Det er mitt største ankepunkt: At selv med VAR og rekordmange dommere så er det helt tilfeldig hvordan det dømmes fra en uke til den neste. Vi som ser på aner ikke hva som vil skje. Dueller og situasjoner vurderes og tolkes ulikt.

Det hadde vært enklere å forstå med ett dommerteam og null VAR, som før, men jeg synes forskjellene er ekstremt mye vanskeligere å godta når det sitter så mange som faktisk skal sørge for at dette blir mest mulig likt.

Så forstår jeg og tåler jeg om ikke alle er enige med meg, men dommerne og VAR og regelverket. slik det brukes nå, i alle fall i England som jeg er tettest på, ødelegger fotballen.

Kanskje er det fordi jeg er 49 år gammel, fordi jeg vokste opp på 80-tallet, videre inn på 90-tallet og er vant til en litt annen fotball, men dette var en grei duell. Det var ingen som ville eller skulle skade hverandre. Det var ingen som var ute etter å ødelegge eller sabotere, men det skal tas for alt i verden.

Denne Casemiro-taklingen er visstnok det verste vi kan ha innen fotballen. Glem det. Det er så sjanseløst.

Så gikk det denne gangen mot United, men mitt problem er at jeg mener dette ville vært dønn urettferdig om det også skjedde for United og mot Southampton– eller mot noen av rivalene våre.

VAR fungerer på noe, men det er samtidig ødeleggende på så mange måter, mye på grunn av det med sakte film.

Det fungerer (stort sett) med mållinjeteknologi, og også klare offsider, men når man skal bruke mange minutter og sakte film for nærmest desperat lete etter noe som det skal reageres på så blir det for meg så forferdelig feil.

Det verste med VAR-systemet? Det har tatt fra oss noe av gleden over å kunne feire mål.

Hvor mange av oss er det ikke nå som sitter helt stille etter en scoring, fordi vi ikke våger å juble fordi vi vet at eller annet sted, i sakte film, så kan man sikkert finne et eller annen hvis man vil, hvis dommerteamet eller VAR-teamet eller de som er på jobb har lyst til det.

Jeg forstår Brunos frustrasjon der ute like etter det røde, siden jeg så rødt selv der jeg satt i sofaen.

Det blir ikke bedre av at reglene visstnok er slik at hvis du er på alle fire – og stopper ballen med armen eller hånda – så er det visstnok greit. Da skal ikke United få straffe, som vi så i denne kampen.

Rashford forbi keeper inne i feltet og over ende i feltet, som vi også så søndag.  Hvis man da bruker sakte film, som de gjorde på Casemiro, så ser man at keeperen tok ham, men det er nada nix.

Garnacho går forbi Walker-Peters, som treffer ball først med taklingen, som Casemiro, men så sakser ned Garnacho stygt i feltet. Det er visstnok helt greit. Straffe? Ikke frispark en gang. Fordi han traff ballen først. Som Casemiro.

Jeg synes det røde kortet Casemiro fikk mot Crystal Palace var ille nok, og nå skal han stå over fire kamper (fire, fordi det var det andre røde kortet) etter dette? Han skal miste sju kamper i en sesong fordi han forsøkte å holde en spiller unna et masse-håndgemeng og så taklet hardt? Han skal miste nesten en femtedel av sesongen på grunn av dette?

Manchester United v Southampton FC - Premier League

Så vet jeg at flere av dere sikkert kan argumentere meg i senk på noe eller alt av dette, men nei, noe er riv ruskende galt innenfor sporten jeg elsker så mye.

Og kampen? Dette ble skrevet i pausen, men det gjelder fortsatt.

2. omgangen ble jo vanvittig, med sjanser begge veier, jeg trodde Brunos skudd gikk inn, men det smalt altså i stolpen og rullet ut bak keeper.

Jeg satt imidlertid og hatet hele veien, fordi jeg følte på en urettferdighet – selv om vi som lag og kollektiv taklet dette røde kortet veldig mye bedre enn vi gjorde da vi møtte Palace og fikk rødt forrige gang.

Powered by Labrador CMS