langg

Ni klare tanker etter 2-0-seieren

Publisert Sist oppdatert

Jeg koste meg med onsdagens kamp på Ullevaal stadion, men jeg undervurderte unggutta. Da jeg skjønte at det bare ble unggutter på banen de siste 45, samtidig som Leeds til en viss grad byttet seg bedre, så tenkte jeg at her blir det fort tap.

Her var det deilig å ta feil.

For selv om Leeds var ganske så svake, så svake at det nok er vanskelig å bli så veldig mye klokere av dette, så var det en del ting jeg tar med meg videre.

DAG LANGERØD: Ansvarlig redaktør i Supporterklubben som kommenterer mye av det som skjer rundt United.

Hannibal:

Jeg skal innrømme at jeg har vært skeptisk til hans utvikling, det lille jeg så i Birmingham forrige sesong imponerte ikke, men her gledet han meg stort.

Jeg synes han stod frem som den som jobbet hardest, presset best og også hadde en del kvalitet i det han gjorde med ball. Jeg er spent på hva han viser mot Lyon neste uke, der han soleklart fortjener sjansen, selv om jeg selvsagt forstår at det vil være vanskelig å slå seg inn på førstelaget i en offensiv rolle.

Likevel, en hissig og aggressiv Hannibal som et alternativ fra benk kommende sesong? Han fortjener i alle fall sjansen mot Lyon, og så får vi heller diskutere det derfra.

hannibal323

Kobbie Mainoo:

Han fylte altså 18 så sent som i april, og her regisserte han en del av det som skjedde for United. Jeg har sett ham briljere i så mange år på akademinivå nå, jeg liker fysikken hans, teknikken, måten han glir forbi folk og også er god i tette situasjoner, også inne i motstanders felt. Han har rett og slett veldig mye.

Spørsmålet er mest – hvordan utvikler han seg best videre?

Vi er nå i en sommer hvor United ga opp Zidane Iqbal (to år eldre), og har Mainoo nok tempo i beina sine til å virkelig kunne bli en utfordrer? Han har det ikke akkurat nå, mener jeg, men han kan få det. Jeg er spent på Lyon-kampen neste onsdag også på hans vegne.

Manchester United v Leeds United - Pre-Season Friendly

Amad Diallo:

Jeg har aldri lagt skjul på at jeg er skeptisk til om han kan ta det han gjorde i Championship til et høyere nivå, men her var det jo akkurat det vi fikk. Slik jeg så kampen var det akkurat som om Amad spilte for Sunderland. Han utfordret, skapte ugagn og kunne fort scoret fra et utgangspunkt ute til høyre. Ja, han trekker så godt som alltid innover, men nærteknikken var her også god nok til at det ble farlig.

Kort oppsummert også for ham: Det var mer enn nok til en ny sjanse mot Lyon.

Mason Mount:

Jeg er blant dem som er veldig begeistret for dette kjøpet. Vi har altså skaffet oss en 24 år gammel Champions League-vinner som to ganger har blitt kåret til årets spiller i Chelsea, begge ganger etter sesonger de har kommet til finaler og endt i topp fire, en spiller som i sesongene før den forrige har vært høyt på mange viktige offensive statistikker, og også har fått 36 A-landskamper for England og Gareth Southgate fordi han er en lagspiller som også kan gjøre en viktig jobb lengre bak i banen.

Det er åpenbart at han trenger litt tid for å spisse formen, men dette var bra også fra ham.

Min påstand er at hvis han holder seg skadefri så snakker vi om en nøkkelspiller i det som blir nok en god United-sesong.

Isak Hansen-Aarøen:

Er inne i sitt siste kontraktsår i United, men fikk vist hva som bor i ham. Med Zidane Iqbal-erfaringen fra forrige sesong – og antallet rutinerte spillere i samme posisjon – så er jeg likevel usikker på om det smarteste er å være i United neste sesong.

Jeg tenker at han må få bruke talentet sitt på A-lagsnivå et sted i Europa hver eneste uke, så mitt håp hadde vært at han skrev under ny United-kontrakt, men at det samtidig ble lagt en god plan av alle involverte som innebærer utlån til klubb(er) og ligaer som passer ham, hvor han kan få utvikle seg.

Sagt på en annen måte: Jeg tror overhodet ikke det er noe poeng i å ha ham som U21-spiller i United kommende sesong. Han fortjener mer.

LES OGSÅ: Ten Hag roser Isak

Tom Heaton / Matej Kovar

Jeg likte keeperspillet til begge. Jeg forventer at vi kjøper André Onana en av de neste dagene, og jeg aner da ikke hva som skjer med veteranen Heaton, som jo er blitt koblet til både Luton og Everton den siste tide.

Da var det godt å se at 23 år gamle Kovar, som vant den tsjekkiske ligaen på utlån i Sparta Praha forrige sesong, var trygg i alt han foretok seg.

Jeg skal ikke late som om jeg vet best hvordan en keeper skal utvikles, men jeg er villig til å tenke at Kovar kanskje kunne vært andrekeeperen vår, bak Onana.

Lisandro Martinez:

Han er en av favorittspillerne mine, det var selvsagt nydelig å se ham tilbake i aksjon, men samtidig var det lett å se at han har vært ute en stund. Martinez trenger en god og skadefri preseason, men hvis det er én ting jeg ikke er bekymret for så er det at han kommer tilbake i form. Hvis han holder seg skadefri.

Hør bonus-podcast fra 2-0-seieren, med sitater fra Ten Hag:

Brandon Williams:

Jeg trodde han kom til å starte, fordi han etter skade var så mye på benken for førstelaget forrige sesong.

Han var, som jeg har sagt mange ganger, også en av dem jeg trodde kunne ha en fremtid under Ten Hag, som en offensiv og aggressiv back.

Dette var imidlertid ikke bra nok.

Det verste var egentlig at det ikke var mulig å se at han i 2. omgang var den United-spilleren med soleklart flest A-lagskamper utpå der.

Williams har 51 United-kamper og 29 kamper for Norwich i Premier League, men jeg ble sittende å tenke at «nå forstår jeg hvorfor han bare fikk seks minutter med førstelagsfotball for United forrige sesong».

Det hele blir ikke noe bedre av at han som den mest erfarne utpå der, 22 år gammel, heller ikke var kaptein for den gjengen som spilte i 2. omgang.

Se videosammendrag fra kampen:

De andre unggutta

Jeg har ringside, fra en meters avstand på Carrington, sett Noam Emeran herje på U21-nivå. Det var også nydelig å se scoringen og forarbeidet, men jeg står nok på at han er litt for begrenset til å lykkes i United.

Jeg har heller ikke så altfor stor tiltro til at så mange andre av utespillerne som spilte 2. omgangen skal lykkes i United. Dan Gore er egentlig eneste unntak, sammen med allerede nevnte Hansen-Aarøen og Kovar.

Jeg kan for ordens skyld gjenta det jeg har skrevet og snakket om flere ganger før: Jeg følger kanskje ellers aller mest med på utviklingen til Shea Lacey (16) kommende sesong.

Powered by Labrador CMS