Mine tanker etter Real-kampen

Welbeck, RvP, Jones, De Gea, midtstopperne, Ronaldo og mye mer. Her er Dag Langerøds tanker etter 1-1-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste kamper.

Her er hans umiddelbare skriblerier etter 1-1-kampen i Madrid.

Danny Welbeck:

For en kamp. Jobber knallhardt over hele banen. Bruker også sin enorme fart til å gå på mange tøffe løp, og beveger seg konstant. Uhyre viktig for at United i perioder fikk flyttet spillet sitt opp på banen.

Har vært årets store hakkekylling, og jeg må innrømme at det gledet meg litt ekstra at det var nettopp ham som scoret målet og også leverte varene.

Igjen: Mange fotballfans blir veldig svart-hvite, og selv om Welbeck absolutt ikke er ferdig produkt så tar misnøyen med Welbeck – og andre – i perioder en form som mangler helt rot i virkeligheten. Man skulle nesten tro United har tatt en serieledelse, FA-cupavansement og Champions League-avansement med 10 mann på banen.

Det som irriterer meg mest er at det for spillere som Welbeck nesten er umulig å vinne. Gjør han åtte gode ting og to svake ting, så er det de svake tingene folk gjentar og gjentar og gjentar. Det har tidligere skjedd med blant annet Michael Carrick og Jonny Evans, og Ryan Giggs fikk gjennomgå i høst.

Da lagoppstillingen ble offentliggjort før Real-kampen så jeg det igjen på sosiale medier, og jeg vil tro at mange av dere som leser det tenkte dette: Welbeck? Nå går det rett vest…

Så: Skjerp dere.

Jeg har sagt det før. Det er ikke uten betydning å ha lokale spillere på laget. Jeg mener innsatsen Welbeck la ned i Madrid også er et eksempel på det. Vi kan heller ikke kjøpe hele tiden. Og vi har tid til å vente enda litt til på at Welbeck skal ta det neste lille steget opp mot verdenstoppen som alle håper han tar.

David de Gea:

En matchvinner. I alle fall to-tre fantastiske redninger. Og han er altså bare 22 år.

La den mannen få gjøre noen feil, men la den mannen få spille akkurat så mye som han selv vil. For en keeper han allerede er. Og tenk på hvor mye bedre han også fortsatt kan bli.

Robin van Persie:

Jo da, han burde scoret på den andre store sjansen sin, og han hadde kanskje gjort det før jul.

Men nesten absolutt alt den mannen gjør er klasse. Det er på et så høyt teknisk nivå, uansett om han mottar ballen i straffefeltet eller midt på banen, med mann i ryggen, rettvendt eller hva, at jeg nesten ikke har sett maken i en United-trøye i nyere tid.

Evans og Rio:

Noen som savnet Vidic?

Jeg gjorde i alle fall ikke det. Jeg synes midtstopperduoen vår klarte seg strålende. Sjansene Real skapte kom stort sett da de åpnet oss opp på midtbanen, men i alle avgjørende dueller foran eget mål løste de oppgavene sine på bortimot perfekt vis.

2. omgangen:

Jeg er faktisk stolt.

United ble kraftig kjørt i 1. omgang. Rafael hadde en fryktelig omgang, hvor han ikke var god, men marginene også gikk imot ham.

Cristiano Ronaldo viste seg også frem, selv om han hadde Phil Jones i hælene.

Men etter pause justerte United.

Jones tok Ronaldo helt ut av kampen.

Rooney og Rafael og den sentrale midtbanen fant posisjonene sine bedre, og dermed stoppet det også opp for Real.

Det sier sitt om prestasjonen de siste 45 at mange av oss faktisk nesten er litt skuffet over at vi ikke vant – eller i hvert fall scoret minst to mål i kampen.

Rafael og Rooney:

Hva skal man si?

Ikke bestått? Under pari?

Det ble bedre etter pause, men Rafael og Rooney hadde en fryktelig 1. omgang. Vi kan være takknemlige for at vi hadde uavgjort til pause, etter alle problemene på høyresiden vår.

Jeg var imidlertid mest skuffet over Rooney. Jeg synes ikke han klarte å hjelpe Rafael på høyrekanten de første 45 minuttene, og når han først fikk ballen i beina så rotet han det ofte til for seg selv. Jeg forventer mer av en nøkkelspiller som Rooney.

Samtidig er det ikke så verst å skape fire-fem store sjanser uten at den ene offensive stjernen var helt med.

Hvor langt kan vi gå?

Etter fadesen i Champions League og Europa League i fjor var jeg spent før vi igjen skulle møte et av Europas beste lag. Selv rangerer jeg Real som nummer to i Europa, bak Barcelona.

Men vi bestod testen.

Ja, alt kan skje på Old Trafford i returen. Begge lag har kvaliteter til å slå hverandre med både ett og to mål.

Men vi skapte fire store sjanser på bortebane mot Real Madrid. Det viser at vi kan straffe selv de aller beste.

Det betyr at vi også kan vinne hele turneringen, hvis vi har litt marginer og kan levere på samme nivå også videre.

Reals scoring:

Av og til må man bare holde henda i været og si at andre er vanvittig gode.

Cristiano Ronaldo er vanvittig god, og målet var et nydelig eksempel på hvor komplett han er. Jeg har også sett det før. I United. Måten hodespillet hans utviklet seg på i United. Måten han klarer å komme seg 3-4 meter opp i lufta – og bli der i noen sekunder – er nesten ubegripelig.

I 1. omgangen ble vi også vitne til noen fantastiske prestasjoner av Mesut Özil og et par andre Real-spillere. Nei, United var ikke strålende defensivt, da, men det er ingen tvil om at Reals offensive spillere holder et utrolig nivå.

Dessverre holder de et såpass høyt nivå at jeg nok tror United må score to eller flere hjemme, siden det er vanskelig å se at Real ikke skaper nok sjanser til å score også på Old Trafford.

Laguttaket:

Jeg likte det.

Det var 10 av de 11 spillerne jeg selv tok ut til kampen da jeg la ut mine tanker om Real-laget for en drøy uke siden.

Nemanja Vidic stod over fordi de ikke vil presse beina hans ytterligere, og det er greit så lenge Jonny Evans har tatt de stegene han har tatt.

Shinji Kagawa og Danny Welbeck nyter også stor tillit hos Sir Alex, og i 1. omgang var det foruten Van Persies evner til å ta imot og holde på en ball, Kagawa og Welbeck som sørget for at vi i alle fall i perioder kom oss litt opp banen.

Noen jeg synes synd på? Tja, det er ingen hemmelighet at jeg er en Tom Cleverley-fan, og jeg hadde vel selv satt innpå ham i stedet for Ryan Giggs i 2. omgang.

Det skal imidlertid sies at Giggsys form i 2013 har vært såpass bra at han sånn sett fortjente spilletid. Akkurat som Tom Cleverley egentlig gjorde det også.

Forresten, Ryan Giggs, jeg slutter ikke å la meg imponere. Da Giggsy debuterte for United var ikke Phil Jones født. David de Gea smattet på smokken sin og Cristiano Ronaldo gikk på barnehagen.

Tenkt på det i et par sekunder.Sett i den sammenhengen blir måten han presterer på enda mer vanvittig.

Phil Jones:

Cristiano Ronaldo er i alle fall blant verdens to beste spillere.

Kanskje er han også best.

Han slapp også til en del før pause, men jeg synes Phil Jones stort sett løste oppgaven sin strålende. Vi snakker altså om en spiller som brukes ut av posisjon. Han liker seg altså best som midtstopper. Likevel knebler han verdens kanskje beste i hele 2. omgang, og gjør en godkjent figur under vanskelige arbeidsforhold (United slet som lag) før pause.

23 alternativer:

Uansett hva som skjer i returkampen så ser det ganske bra ut for United.

Vi er altså skadefrie. Nå er det fem dager mellom Real-kampen og mandagens FA-cupkamp mot Reading, og man trenger ikke rullere hele laget. Jeg forventer likevel at veldig mange av Anders Lindegaard, Chris Smalling, Nemanja Vidic, Alexander Büttner, Antonio Valencia, Tom Cleverley, Anderson, Ashley Young, Nani, Ryan Giggs og Javier Hernandez spiller der. Ta med Paul Scholes, som også skal være tilbake, så er det faktisk 12 spillere – alle av høy eller veldig høy kvalitet – som Sir Alex har i tillegg til de 11 som startet i Madrid.

Så ja, det ser ganske bra ut før sesongens siste måneder.

Du er sikkert enig og uenig i flere ting. Logg gjerne inn og si din mening i kommentarfeltet nederst.

Powered by Labrador CMS