garryra

«Jeg er veldig spent på bruken av Rashford og Garnacho»

Publisert Sist oppdatert

Leeds er slått. Lyon er slått, men lørdag mot Arsenal i USA er alle de beste omsider tilbake for United.

Her er noen av mine største spørsmål før kampen.

Spissplassen i vente for Rashford?

raash

Rasmus Højlund eller en annen ny spiss er fortsatt ikke på plass, og mot Lyon var det Jadon Sancho som hadde ansvaret lengst framme da de beste var på banen.

Anthony Martial er med til USA, men var ikke med mot både Leeds eller Lyon og har ikke vært avbildet på treningsfeltet siden 6. juli, da United-spillerne først ble samlet etter ferien. Han trente da også alternativt, og dermed går det an å spekulere i at han er litt på etterskudd denne sommeren.

Da tenker jeg at det eneste rette fort kan være å drille Marcus Rashford som spydspiss fra første stund, og da allerede mot Arsenal lørdag kveld.

Med tanke på Martials skadehistorikk og at Højlund, hvis han kommer, fortsatt ikke har scoret 20 ligamål i karrieren nå som han er 20 år gammel, tenker jeg langt på vei at Rashford bør forberede seg på en sesong hvor det blir mange starter helt i front.

Og det er vel helt greit … ??!?!

Spent på Ten Hags Garnacho-plan

garnacho130523l

Jeg tenker nemlig at mer Rashford på spissplass kan være helt greit fordi jeg vil rydde mer plass til Alejandro Garnacho på venstrekanten.

19-åringen hadde bare fem ligakamper fra start forrige sesong, og startet heller ikke noen av knockout-kampene i Europa League.

Det naturlige neste sesong er vel at 5 (fra start) + 14 (som innbytter) og totalt 699 minutter med spilletid i Premier League i det minste blir til det dobbelte eller noe sånt, men jeg skal innrømme at jeg er grådig på hans vegne, jeg drømmer om mye mer enn det og skal vi få plass til Garnacho må vi også finne plass til Rashford, som er mer fleksibel, et annet sted.

Jeg regner med at vi får en del svar på dette allerede i USA. Forrige sesong så toppet jo Erik ten Hag lagene i preseason, for så å bytte alle fra 45-75. minutt, og derfor – er Garnacho inne fra start eller blir han å finne på benken av når kampene i USA sparkes i gang? Det er én ting jeg kommer til å ta med meg lørdag kveld.

Mount klart foran Eriksen?

mount190723

Får vi det svaret i løpet av USA-touren?

Som nevnt, forrige sesong, så fikk vi en toppet variant av United i treningskampene.

Selv så ser jeg Mason Mount som en naturlig del av neste års førsteellever, og at Christian Eriksen heller blir et valg mot spesifikke motstandere eller fra benken.

Siden United-manageren var så klar på Eriksens sentrale rolle forrige sesong så vil jeg imidlertid se det før jeg tør å garantere noe.

Det skal sies at Mount også kan være et alternativ hvis Fernandes skal få en pause i ny og ne, så jeg er overhodet ikke bekymret for at det skal bli nok fotball på dem begge.

Merk at siden Mount har to treningskamper i beina allerede mot Eriksens null, så vil jeg bli svært overrasket om ikke det er Mount som prioriteres fra start av lørdag.

Wan-Bissaka fortsatt langt foran Dalot?

GettyImages-1455581533

Aaron Wan-Bissaka har et forsprang på Diogo Dalot denne sommeren, siden han allerede har to treningskamper i beina. Dalot har ingen.

Avslutningen av forrige sesong viste også at Wan-Bissaka startet seks av de sju siste kampene. Den eneste han stod over var siste seriekamp hjemme mot Fulham, når Champions League-plassen var sikret. Det viste tydelig at Wan-Bissaka hadde vunnet tilbake plassen Dalot hadde i første halvdel av sesongen.

Grunnen til at dette er stilet som et spørsmål er at selv om Wan-Bissaka var overraskende god forrige sesong, gjorde seg fortjent til all spilletiden, selv om han bomber i angrep veldig mye, så blir det ganske lite ut av det, og sånn sett så rangerer jeg langt på vei Dalot som bedre offensivt.

Derfor – er Wan-Bissaka fortsatt det soleklare førstevalget på høyrebacken? Selv så tror jeg det, selv om Dalot, som Eriksen, vil kunne få nok av kamper.

Matej Kovar

varane190723b

Jeg nevnte i min forrige preseason-kommentar at jeg var spent på keeperen. Det var bra det han gjorde i Oslo, og det var også bra det han leverte i Edinburgh og alt dette etter seriegull på utlån i Sparta Praha forrige sesong. Samtidig så kom han ikke med på USA-touren, visstnok fordi han er i ferd med å bli lånt ut igjen.

Og det er også greit nok, i mine øyne.

Ser man på Ten Hags keeperbruk forrige sesong så viste det at bestemann står i alle viktige kamper, og det er neste sesong Premier League og Champions League, og så kan det muligens variere litt i FA-cup og Ligacup. Da sier det seg selv at det ikke ville blitt mange sjanser for Kovar i United, selv som nummer to.

Hvis jeg som sofaekspert uten noen trenerutdannelse skulle våge meg i å spekulere litt i hva som er beste utvikling for en keeper så vil det være å spille fast, ikke å være reserve i United.

Sånn sett så aksepterer jeg lett at 23-åringen får sjansen et annet sted enn United kommende sesong. Så skjønner alle at det å skulle bli førstekeeper i United vil være bortimot umulig for ham, men med mest spilletid på høyest mulig nivå allerede nå så gir United ham i alle fall best muligheter for utvikling.

Laget mot Arsenal

Jeg synes en toppet startellever, som det er naturlig å tenke at Erik ten Hag vil starte med, virker ganske så enkel å ta ut.

Det er tre ting som jeg i mitt hode er mest usikker på. Det ene er om Anthony Martial plutselig skulle være spilleklar, at det i så fall kan endre utgangspunktet for spissplassen.

Hvis Martial er ute, som jeg forventer, så er også spørsmålet hvem som får sjansen på venstrekanten. Jeg tenker at det at Jadon Sancho har fått tjuvstarte sommeren betyr at han er inne foran Garnacho, i alle fall i starten.

Det siste er om André Onana kastes ut i det med en gang. Selvsagt hadde det vært mest spennende å se ham med en gang, men hvordan har han trent i sommer? Holder det med 1-2 økter sammen med de andre? Ten Hag ønsket at alle andre som hadde hatt sommerferie – av utespillerne – fikk en uke før de spilte kamp. Derfor er utgangspunktet mitt under at Onana står over mot Arsenal.

Dette er da mitt utgangspunkt som startellever: Heaton – Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Shaw – Casemiro, Mount – Antony, Fernandes, Sancho – Rashford

United starter da sommerens tredje treningskamp med sju spillere som har minutter i beina allerede i sommer – Heaton, Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Mount, Antony og Sancho. Ten Hag får også i gang Shaw, Casemiro, Fernandes og Rashford sammen med dem.

Så vet dere hva jeg skrev om Garnacho over, at jeg egentlig vil se ham mest mulig også de med de beste, og gjerne allerede her.

Men hva så når de nest beste skal innpå?

Amad eller Pellistri? Eriksen og McTominay må i gang, Van de Beek trenger flere minutter, men hva da med Mainoo og Hannibal? Og hva med bestemann mot Lyon, Dan Gore?

Mulig lag i eller utover i 2. omgang hvis Ten Hag prioriterer de som var nærmest 11eren forrige sesong: Bishop – Dalot, Maguire, Lindelöf, Fernandez – McTominay (Hva med Mainoo?), Eriksen (Hva med Gore?) – Pellistri (hva med Amad?), Van de Beek (Hva med Hannibal?), Garnacho – Elanga

Powered by Labrador CMS