– Kalkulert og skadelig

Nå må United reagere, skriver ansvarlig redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Beklager, jeg hadde ikke tenkt å skrive en ny kommentar i dag, men jeg merket at jeg ble forbannet da jeg kom på jobb tirsdag.

Tro nemlig ikke i ett eneste sekund at tirsdagens sosiale medier-sirkus handler om annet enn å få Paul Pogba ut av United.

To ganger det siste året hadde Paul Pogbas agent, Mino Raiola, tweetet.

Den ene gangen, i juli, handlet det om skryt til Japan under fotball-VM, for måten de oppførte seg så perfekt på utenfor banen.

Forrige gang der igjen var det et oppgjør med rasister i januar.

Så smalt det plutselig to ganger tirsdag formiddag, et angrep på Paul Scholes som i helga egentlig bare sa det alle tenkte, at Paul Pogba var skuffende mot Brighton, at han er for ustabil og at det ikke fantes noe forsvar for Pogbas innrømmelse om at han stilte til kampen mot Brighton med dårlige holdninger.

Så gikk det 37 timer – før Raiola bestemte seg for å si fra.

Les saken: Pogbas agent til angrep på Raiola

Men jeg tror egentlig ikke noe på at dette virkelig handlet om Paul Scholes.

Det var et kalkulert innlegg fra Raiola lagt ut for om mulig skape enda en større kløft mellom Pogba og klubben/fans slik at det på et eller annet tidspunkt vil bli enklere å forlate United.

Ingen må nemlig tro at Raiola er dum.

Glad i penger, sikkert.

Kynisk, ja, fordi for ham så er det kun Paul Pogba som betyr noe i denne saken. Han bryr seg overhodet ikke om United.

Manchester United for Mino Raiola? Det er et redskap, et redskap som var behagelig å ha der da franskmannen vokste seg for stor for Juventus, men nå et redskap som står i veien for at han får fylle opp lommeboka enda mer ved å sende spilleren til Barcelona – selv om Pogba altså har fire år igjen av kontrakten sin (hvis United vil).

Det er ikke Manchester Uniteds skyld at Raiola vil cashe inn eller flytte på spilleren sin, men det burde ikke overraske dem, slik man kjenner Raiola fra før av.

Sir Alex om Mino Raiola i 2017.

Det vil si, Uniteds skyld må være at de ikke er bedre. Hadde United vært verdens beste lag så hadde det meste sikkert vært greit for Raiola og Pogba.

I alle fall så lenge Pogba fikk betalt like mye som Alexis Sánchez.

Det som nå burde skje er at United reagerte.

Knallhardt.

Paul Pogba vil aldri kvitte seg med mannen han føler har vært helt sentral i at hans egen karriere har fått så fart på seg, men United må si at nok er nok.

Fordi dette sirkuset skader United.

Det er nemlig ingenting som er bra for United ved at agenten til den største stjernen aktivt – og etter min mening kalkulert – enten selv eller ved å bruke sin egen klient (etter Leicester) om og om og om igjen skaper støy som igjen skaper en kløft mellom Pogba og klubben/fans.

Personlig er jeg lei hele Raiola, og Pogba har også sviktet etter Leicester-kampen i mine øyne, men for meg virker dette som et skittent, men (vel) regissert spill.

Med bruken av ordet «kalkulert» tidligere i saken så mente jeg altså at jeg tror Raiola vet at vi blir lei av hele ham og Paul Pogba.

Jeg tror han spekulerer i at fansen skal bli så lei, og klubben skal bli så oppgitt, at det på et eller annet tidspunkt ender i den overgangen bort som han tydeligvis ønsker.

Det kommer ikke til å skje nå, selv om de kanskje håper det.

Men hvis jeg og en del andre er lei nå – og hvis Paul Pogba, vår største stjerne, fortsetter like ustabilt som han har gjort det og sirkuset rundt med jevne mellomrom dukker opp – så er det grenser.

Ville Sir Alex Ferguson godtatt dette? Aldri.

Og United kan ikke godta dette spillet som foregår.

Jeg mener José Mourinho, som sportslig leder, må ta grep ved å understreke både overfor klubben og Pogba direkte – hva som er greit og ikke greit.

Min mening, i den grad Raiola bare turer på videre og man kan gjøre det: Sett ham ordentlig på sidelinjen. Betal Pogbas lønn, oppfyll kontrakten, men kutt kontakten – selv om han er agenten til vår største stjerne (og andre stjerner). Det blir Woodwards ansvar.

Eller: Si klart fra til Paul Pogba om at agenten må gi seg, hvis ikke får det konsekvenser for ham selv. Sett krav, uansett om det for Pogba kan virke urimelig.

Det er Woodward eller Mourinho eller Carricks ansvar å få dette budskapet frem til Pogba, for det er faktisk kun én ting som må stå som det viktigste i saken – Manchester United.

En ny kontrakt, som det spekuleres i er delmålet til Raiola og co ved denne oppførselen, er det bare å glemme. Si klart ifra til Pogba at han må gjøre seg fortjent til en ny kontrakt – og at det som har skjedd den siste uka er uakseptabelt på alle nivåer.

Men før det skjer? Før det leveres på den måten, glem det.

Jeg har skrevet det før, men spillermakt er det verste jeg vet.

Snakk ut med Pogba om situasjonen, og få ham til å forstå at United aldri kan slippe ham nå, at han har en kontrakt frem til 2021 (pluss opsjon for ytterligere et år) og si at det ikke godtas at han bidrar til å skape uro rundt klubben og spillertroppen – og påpek at han som kaptein – eller reservekaptein – har et ansvar som innebærer noe helt annet enn å snakke om at «det er ting jeg ikke kan si, for da kan jeg bli bøtelagt».

Gjør det klinkende klart at det er fullstendig uansvarlig som kaptein eller United-spiller å si at han stilte med feil holdninger til en kamp.

Han er vår beste spiller når han er god, men jeg ville ikke nølt ett sekund med å benke ham hvis han faktisk utfordrer klubben slik han gjorde med den «det er ting jeg ikke kan si»-uttalelsen.

Og dårlige holdninger – hadde jeg mistenkt ham for å stille med dårlige holdninger én eneste gang til så ville jeg tatt ham ut av laget på sekundet – uansett hvor god han var.

At han etter Brighton-kampen sa at han ikke stilte til kamp med rett holdning, er noe av det verste jeg har hørt noensinne fra en United-spiller om en kamp.

Det er så graverende at jeg forventer at Mourinho eller Carrick har tatt en lengre prat med ham allerede. Det er faktisk en skam og et svik mot klubben og oss supportere. Jeg vet at det kan se ut som om spillerne gir blaffen når ting ikke fungerer, men at han faktisk  innrømmer at han gikk utpå der med feil holdning? Det skal ikke skje, og jeg klarer ikke å se noe positivt ved at han er ærlig på det.

Paul Pogba sviktet som kaptein mot Brighton. Egentlig ikke fordi han var variabel i kampen, alle kan være dårlige, men fordi han stilte til kampen med dårlige holdninger.

Paul Scholes-kritikken var derfor bare som den måtte være.

At Paul Pogba er en utålmodig person, som karrieren hans viser, er noe han må jobbe med. Det er ikke noe vi skal lide for all den tid han har signert en langtidsavtale med oss.

Og hvis Pogba har et problem med Mourinho eller United så ser jeg mye heller Nemanja Matic, Fred og Andreas Pereira (som indreløper) mot Tottenham enn å se en misfornøyd stjerne som først klager til pressen og så lar agenten skape sirkus slik at det blir uro og negativitet rundt klubben vår –  og altså attpåtil våger å fortelle oss fans at han stilte til kamp med dårlig holdning.

Jeg taper heller med et dårligere lag enn å bruke stjerner som forsøker å diktere klubben, ikke vil spille for oss eller som ikke bærer drakta med stolthet eller i alle fall respekt.

Powered by Labrador CMS