Mine tanker etter 4-0-seieren

Ans. red. Dag Langerød gjør to-tre endringer på laget mot Real Madrid.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste United-kamper.

Her er hans skriblerier etter helgas United-seier.

Norwich-kampen:

Vi skaper ikke særlig mer enn fem store sjanser, men vi scorer fire mål og vi slipper heller ikke til Norwich til sjanser selv om vi ikke imponerte i banespillet de første 25 minuttene etter pause. Vi holder stø kurs i serien, og leder med 15 poeng før City møter Aston Villa borte mandag.

Det må være mer enn godkjent, selv om det spillemessig igjen varierte stort.

Hva så med spillernes prestasjoner? Vel, i kampene mot Reading, QPR og Norwich siden forrige kamp mot Real Madrid synes jeg bare det er to spillere som har prestert godt nok til at de kanskje kan komme inn på laget mot Real Madrid.

De to spillerne er Nemanja Vidic og Antonio Valencia.

Dermed ender jeg på følgende førsteellever mot Real tirsdag.

De sikre:

David de Gea, Rafael, Rio Ferdinand og Patrice Evra bekler garantert fire av de fem plassene bakerst mot Real. Rio var ute med forkjølelse i helga, men er ventet tilbake i trening mandag. Den lille forkjølelsen bør derfor ikke være noe problem.

Michael Carrick er sikker på midtbanen.

Og Wayne Rooney og Robin van Persie kommer også til å starte mot Real. Van Persie starter helt på topp, mens plasseringen av Rooney er oppe til diskusjon.

Vidic inn:

Jonny Evans var god i Madrid og gjorde det også bra mot Norwich. Han gjør det egentlig bra bortimot i hver eneste kamp for tiden.

Jeg synes imidlertid at Nemanja Vidic har hevet seg de siste ukene. Det ser også ut som om han klarer å spille flere kamper på kort tid igjen, og med mindre legen sier nei så bør han starte tirsdag.

Som united.no skrev forrige uke er Vidic sterkere i hodespillet og til å bryte (les: lese spillet) langs bakken. Real kommer med stor hode- og dødball-styrke, og jeg forventer et United-lag som vil ligge dypt i store perioder. Vi slår ikke ut Real Madrid ved å spille ball i hatt med dem, men vi kan klare det hvis vi leverer en glimrende taktisk kamp – spesielt defensivt. Dermed er Vidic det beste alternativet til å spille sammen med Rio, selv om det er synd for Evans som ikke har gjort så mye galt.

Valencia for Rooney:

Wayne Rooney ble brukt på høyrekanten i Madrid, men jeg synes ikke han leverte noen stor kamp der. Jeg tror det vil være avgjørende å få i gang Rooney i det offensive spillet, og Antonio Valencia kjenner den defensive delen av den høyre kantrollen bra nok til at han kan få den sammen med Rafael.Jeg foretrekker også Valencia fra start av enn Danny Welbeck. Valencia har vist et par små tegn til at formen er blitt bittelitt bedre, og gjør alltid en god defensiv jobb.

Rooney kan gjøre en like bra offensiv rolle andre steder i førsteelleveren.

Tom Cleverley/Phil Jones:

Rekker Phil Jones kampen så starter han igjen, og oppgaven blir selvsagt å være ryddegutt på midtbanen.

Hvis ikke Jones blir skadefri synes jeg ikke det er noen naturlige alternativer til den rollen. For å ta ALLE alternativer: Jeg klarer ikke helt å se at Chris Smalling klarer å løse en sånn oppgave like godt. Ei heller Jonny Evans (eller den midtstopperen som ofres av Vidic og Evans). Anderson har ikke vist nok de siste ukene til at han fortjener tillit, og dermed lander jeg på løpskapasiteten til Tom Cleverley. Cleverley var ikke spesielt god individuelt mot Norwich, men laget scoret tre mål de 17 minuttene han var på banen. Han er uthvilt, og det er også kjent at United generelt slipper inn lite mål med ham på banen. I alle fall mindre enn med andre midtbanespillere.

Shinji Kagawa:

Det står nesten overalt at Kagawa hadde en svak kamp borte mot Madrid. Beklager, men jeg er uenig. Han var ikke fantastisk, men Kagawa og Welbeck var uhyre viktige i det United skapte før pause med løpene og bevegeligheten sin. Har også blitt brukt sparsommelig siden forrige Real-kamp, Norwich-kampen var hans første siden Madrid, og han bør derfor orke å løpe mye også tirsdag. Dessuten handler fotball mye om det mentale, og den gutten bør ha med seg en god dose selvtillit etter Norwich-kampen.

Wayne Rooney:

Beklager, Danny Welbeck, men Rooney må med og selv om du scoret i Madrid så er det ingen hemmelighet at du varierer fra det fantastiske til det mindre gode med ball. Dermed blir det benken denne gangen.

Jeg synes, som allerede skrevet, at Valencia kan få den høyre kantrollen. Jeg vil også ha Kagawa med, men Rooney må selvsagt også med. Da kan han få en relativt fri rolle til venstre (rullere med Kagawa). Rooney er imidlertid normalt bedre defensivt enn Kagawa, og synes derfor at japaneren kan få en sentral rolle, mens Rooney i utgangspunktet tar hovedansvaret mot venstre for å hjelpe Patrice Evra på venstrekanten.

Jeg er imidlertid klar på at Rooney er viktigere enn Kagawa i det offensive spillet. Klarer United å få med Rooney sentralt i banen i det offensive spillet har vi en meget bra sjanse til å avansere. Hvordan Kagawa og Rooney sammen løser rollene sine blir derfor viktig.

Dette betyr at en del spillere må starte på benken:

Ryan Giggs:

Sa ikke Sir Alex på pressekonferansen fredag at Giggs kom til å være involvert mot Norwich og Real Madrid? Jo, han sa det, men Giggs var ikke å se mot Norwich. Jeg mener heller ikke at Giggs er et startalternativ tirsdag. Det er kanskje slemt, men mot Reals kontringsstyrke er det andre spillere som er bedre å ha. Giggs kan være et alternativ med sin klokhet, men da fra benken.

Nani:

Som jeg skrev for et par uker siden – han har X-faktoren en del andre kantspillere i klubben ikke har, men jeg synes han jukser alt for mye defensivt til at han kan starte mot Real. Også et alternativ hvis United trenger et mål og tiden renner ut.

Ashley Young:

Han spilte ikke mot Norwich, og sånn sett blir jeg ikke overrasket om han får kantrollen på venstre mot Real. Synes imidlertid ikke at han har vært god nok etter comebacket, selv om man vet at Young alltid gjør en helhjertet jobb både defensivt og offensivt.

Er dette laget godt nok til å slå Real?

Jeg vet ærlig talt ikke.

Det har vært sesonger de siste 20 årene hvor managere har ment at United har vært bedre borte enn hjemme, grunnet kontringsstyrken. Med tanke på det jeg har sett av Real denne sesongen så vil jeg si det samme om dem.

Lagmessig har United vært fantastiske, men individuelt er det ikke akkurat toppklasse på flere for tiden.

Jo da, Wayne Rooney hevet seg voldsomt fra 1. omgang til 2. omgang mot Norwich, men jeg er spent og usikker også på ham før tirsdagens kamp. Det er heller ingen tvil om at Robin van Persie har vært enda skarpere.

Ingen av kantspillerne er ikke i toppform individuelt. Tom Cleverley og Anderson virker heller ikke å være på topp. Det som har fungert de siste ukene er David de Gea, forsvaret og Michael Carrick.

Men er det nok?

Vel, jeg mener at selv med 1-1 fra bortekampen så vil det være en av de beste prestasjonene United har gjort på lang, lang tid, hvis vi faktisk slår ut Real. Jeg vil faktisk mene det er en større prestasjon å slå ut Real nå enn det var å slå ut et tannløst Barcelona i Champions League-semifinalen i 2008.

Men United har imponert hver gang det har vært stilt spørsmålstegn denne sesongen.

Tross store skadeproblemer rett i forkant, slo vi City borte. Vi har også slått Chelsea og Liverpool borte, da mange nok fryktet et helt annet resultat. Vi fikk også 1-1 med oss fra Madrid. Legg til at vi også har tatt greie og fortjente seirer hjemme mot Arsenal og Liverpool, så har dette laget leverte varene hver eneste gang det har blitt stilt spørsmålstegn ved dem i 2012/13-sesongen.

Det er mulig jeg er for defensiv i tankegangen, men jeg er helt klar på at vi ikke kommer til å spille ut Real. Det handler om å levere en bunnsolid kamp defensivt og taktisk, og ta vare på de få sjansene man får. Da har vi en sjanse.

Og som skrevet – tar vi vare på den sjansen vi nå har, så blir det en av de mest legendariske kveldene i Uniteds historie.

Her er det lov til å være enig eller uenig og komme med sin mening i kommentarfeltet nederst.

Powered by Labrador CMS