Troen og håpet lever godt

Ansvarlig redaktør med sin vurdering av landslagspausen.

Publisert Sist oppdatert

Jeg skulle gjerne vært landslagspausen foruten.

United viste god form både mot Tottenham og Liverpool, og to uker med nøkkelspillere på reise rundt om i verden gir sjeldent noe godt. Det endte ikke bra denne gangen, heller, da Chris Smalling forsvant ut med skade for England etter 42 minutter av tirsdagens kamp mot Italia.

Likevel puster jeg ganske så lettet ut etter disse landslagsdagene.

Totalt sett vil jeg påstå at vi egentlig kom styrket ut av pausen.

De fem bakerste:

Oppsummert:

Vi mistet kanskje Chris Smalling med skade, og Phil Jones har hatt bedre opplevelser enn den som defensiv midtbanemann mot Italia. Derfor blir det ikke feil å si at landskampene såret det bakerste leddet vårt. Samtidig har vi en skadefri Marcos Rojo i bakhånd. Antonio Valencia slapp å spille nattas kamp i USA, og returnerer hakket mer uthvilt enn han kunne vært, mens Blind og De Gea bør komme topp motivert tilbake – selv om Blind seiret mot De Gea tirsdag.

Detaljert:

degea456

Antonio Valencia måtte til USA for to kamper med Ecuador, men etter spilletid mot Mexico ble han sittende på benken i hele nattas kamp mot Argentina. Det er jeg glad for, da han vil være hakket mer uthvilt når han returnerer til Manchester.

Phil Jones fikk gjennomgå for sin prestasjon som defensiv midtbanemann mot Italia, men gjorde det greit nok som midtstopper da han ble flyttet ned dit. Da var han den Jones vi kjenner, og jeg tror (og håper) det er viktigere for ham enn kritikken han fikk i eksperimentet som midtbanemann.

Det var uheldig at Chris Smalling forsvant ut med skade siden samarbeidet mellom ham og Jones har fungert bra i de siste kampene, men foreløpig er det umulig å si om han mister Villa-kampen. Han skal ha følt seg uvel etter en duell, det blir spekulert i hjernerystelse, men uansett har United Marcos Rojo i bakhånd. Det er en ok trøst.

rojoecu

Da er det viktigere at Daley Blind har fått to kamper for Nederland, og returnerer til Manchester med godfølelse etter tirsdagens seier over Spania.

Midtbanen:

Marouane Fellaini kommer til Manchester etter tre mål på to kamper, og nyvunnen heltestatus etter at han ble matchvinner for Belgia borte mot Israel tirsdag.

Michael Carrick var god da England slo Litauen enkelt fredag, og enda viktigere da han ble byttet inn mot Italia tirsdag.

Andre førstelagsspillere, som Ander Herrera, Juan Mata og Ashley Young, har brukt de siste par ukene til litt fri og trening på Carrington.

Spissene:

Wayne Rooney viste også form i Englands to kamper, noe som betyr at nøkkelspillerne våre ser ut til å ha sluppet uskadet unna landskampene, samtidig som de har vist form og fått med seg en del positive opplevelser.

Falcao har også fått med seg tre scoringer for sitt Colombia mot litt svakere motstand i Midtøsten.

Styrket i troen

Det er selvsagt ikke optimalt at noen av United-spillerne først returnerer til trening på Carrington torsdag, men sånn fungerer rett og slett disse landslagspausene. Lørdagens motstander, Aston Villa, har selv hatt 5-6 spillere på landslagsoppdrag, så dette er ikke bare et problem for United.

dag_langeroed

Samtidig har også skadde spillere som Robin van Persie, James Wilson og Luke Shaw fått et par uker på seg til å komme seg etter sine skader. Det kan bare være godt for bredden før sesonginnspurten.

Det er litt usikkerhet rundt det bakerste leddet, etter skaden til Smalling og opplevelsen til Jones, men nøkkelen til formtoppen de siste ukene har vært det som har skjedd på midtbanen og jeg vil påstå at den lagdelen virker uskadet og egentlig styrket etter flere positive opplevelser for Fellaini og Carrick, mens de andre har kunnet trene i ro tilbake på Carrington.

Jeg ser derfor frem til Aston Villa-kampen – og deretter de knalltøffe kampene mot City, Chelsea og Everton.

Det største spørsmålstegnet før Villa-kampen er om momentumet vårt er blitt forstyrret, men det virker som om enkeltspillerne har tatt med seg godformen inn i landskampene. Derfor er jeg faktisk blitt styrket i troen på at dette kommer til å ende bra.

Powered by Labrador CMS