Jeg er bare en av mange som misliker det. Jo da, jeg kan se på en landskamp eller to, men det gir meg bare så utrolig lite. Spesielt sammenliknet med United.

Stort sett handler det jo egentlig bare om to ting i hodet mitt: 1) Unngår spillerne skader, og 2) Hvor sent kommer de siste tilbake til Manchester og Carrington?

Der United nå er, med topp fire-kamp og et tett kampprogram, er landslagspausene ekstra viktige. Hvor mye ødelegger de?

Denne gangen finner jeg bare to negative konsekvenser for enkeltspillerne, og det skal vanskelig gjøres å få noe bedre enn det, så lenge United har spillere fra bortimot hele verden i sine tropper.

Det som gjør det enda bedre er at hele åtte spillere i en mulig førsteellever mot Newcastle – De Gea, Wan-Bissaka, Varane, Shaw, Fred, Antony, Fernandes og Rashford – alle vil ha hatt helt fri eller minst én ukes pause fra siste landskamp og frem til Newcastle-kampen.

Forrige gang United hadde landslagspause under Erik ten Hag så ble det 6-3-tap i påfølgende kamp, så det å få en mest mulig normal treningsuke føles viktig for å få på plass managerens «rules and principles».

La oss gå gjennom United-troppen:

David de Gea – Helt fri

Aaron Wan-Bissaka – Helt fri

Raphaäel Varane – Helt fri
Har gitt seg på landslaget, og kunne dermed lege skaden sin i ro.

Lisandro Martinez – Hovedproblemet
Spilte 45 minutter for Argentina fredag, og fikk da med seg at 0-0 ble til 2-0-seier etter at han kom innpå i pausen, men spiller ny kamp for Argentina natt onsdag norsk tid. Det betyr at han tidligst er tilbake i Manchester torsdag, og sannsynligvis tidligst er med på trening igjen fredag.

garna22
SPILTE 45 MINUTTER: Men Lisandro Martinez skal i aksjon på ny for Argentina natt til onsdag skandinavisk tid.

Luke Shaw – Over én ukes pause
Spilte 80 minutter for England da Italia ble slått borte torsdag, men pådro seg rødt kort. Har derfor hatt over én ukes pause når Newcastle-kampen spilles.

Fred – Helt fri

Marcel Sabitzer – Kan reise til Manchester tirsdag
Scoret to mål. Og det på 73 minutters spill mot Aserbajdsjan. Skal muligens i aksjon igjen mandag kveld i Østerrike, muligens fordi han slet med noe rusk etter den første kampen som betyr at han er noe usikker til den andre landskampen. Han bør uansett kunne være tilbake i Manchester til trening onsdag-lørdag i forkant av helgas kamp.

Scott McTominay – Kan reise til Manchester onsdag
Scoret to mål. Imponerte med to scoringer som innbytter mot Kypros, og skal spille mot Spania tirsdag kveld. Det betyr likevel at han bør kunne være tilbake til Manchester og trening igjen senest torsdag og få tre økter med resten av gjengen før søndagens kamp.

Antony – Én ukes pause
Spilte 26 minutter som innbytter for Brasil i Marokko natt til søndag, men det var den eneste kampen Brasil hadde denne gangen. Skal derfor ha en helt fin uke inn mot Newcastle.

Bruno Fernandes – En ukes pause
Måtte i aksjon i 88 og 74 minutter for Portugal, men den siste av de to landskampene ble spilt søndag. Det betyr at Bruno nå får en hel uke å restituere på inn mot Newcastle-kampen. Stod forresten bak både 1-0 og 4-0 mot Luxembourg, og skapte sju store sjanser mot Liechtenstein. Viste altså form. Igjen.

Manchester United v Real Betis: Round of 16 Leg One - UEFA Europa League
ALLTID KREATIV: Også for Portugal i denne landslagspausen.

Jadon Sancho – Helt fri

Marcus Rashford – Helt fri
Meldte forfall til landslaget. Har dermed kunnet lege en noe kjørt kropp.

Wout Weghorst – Kan reise til Manchester tirsdag
Ble kastet innpå på 0-3 mot Frankrike, og fikk da en time som innbytter. Skaffet en straffe som Memphis bommet på. Spiller igjen for Nederland mandag kveld, men det er i Irland, slik at reisen tilbake bør være grei.

Dette var spillerne som kanskje først og fremst er tiltenkt en startplass mot Newcastle, men i tillegg var det mer godt nytt:

Christian Eriksen – Nærmer seg comeback
Har snart vært ute i tre måneder, men nærmer seg altså et comeback. United bekreftet under landslagspausen at han er tilbake i trening på gress.

Anthony Martial – Helt fri
Trente igjen med førstelaget like før landslagspausen, og har nå fått ytterligere to uker til å trene og restituere.

Harry Maguire – Én ukes fri
Fikk verdifull kamptrening med 2 x 90 minutter og to seirer for England. Samtidig ble den siste av de to kampene spilt på Wembley søndag, slik at han også skal være klar for en hel treningsuke. Må vel regnes som førstereserve for Martinez, hvis han kommer for sent tilbake for at Ten Hag liker det.

Diogo Dalot – Én ukes fri
Fikk 90 minutter for Portugal da Luxembourg ble knust 6-0, men det var søndag. Har deretter en uke fri også han, før Newcastle-kampen.

Tyrell Malacia – Kan reise til Manchester tirsdag
Spilte tre minutter for Nederland mot Frankrike, da det ble 4-0-tap. Nederland skal også i aksjon mandag kveld, før han kan returnere til Manchester.

Lindelöf / Elanga – Kan reise til Manchester tirsdag
Lidelöf spilte hele kampen mens Elanga ikke spilte, da Sverige røk med hele 0-3 hjemme mot Belgia i sin første kamp. Møter Aserbajdsjan hjemme mandag kveld, men kan returnere til Manchester etter det.

Facundo Pellistri – det andre «problemet»
Pellistri har vært positiv i det siste, men har samtidig ikke helt blitt førsteellever-material. Har også en ugunstig landslagspause i Asia. Først spilte han en drøy time da det ble 1-1 borte mot Japan. Så venter det en ny kamp tirsdag, borte mot Sør-Korea. Uruguayaneren har dermed fått snudd på døgnrytmen, og er nok tidligst tilbake i Manchester til trening torsdag, eller kanskje til og med først fredag.

Casemiro – Én ukes fri
Scoret ett mål. For ordens skyld: Casemiro er suspendert mot Newcastle, Brentford og Everton i neste uke, men han spilte hele kampen da Brasil tapte 2-1 borte mot Marokko.