Tanker etter Everton-tapet

MANCHESTER: Ansvarlig redaktør Dag Langerød om serieåpningen.

Publisert Sist oppdatert

United tapte serieåpningen borte mot Everton.

Her er tankene til ansvarlig redaktør, Dag Langerød, etter kampen.

David de Gea:

Det er ingen andre – og jeg snakker om hele verden – jeg heller vil ha mellom United-stengene. Uansett om pressen har prøvd å konstruere en keeperduell, har det aldri vært noen ordentlig duell. De Gea er et klart førstevalg. Han vokste stort utover våren i fjor, og var da muligens den beste keeperen i Premier League. Han leverte også en rekke glitrende redninger for Spania i OL, selv om de ble slått ut tidlig. Så var han tilbake på toppnivå i den ene hele kampen han fikk for United i sommer, mot Barcelona. Glem heller ikke at han bare er 21 år. 21 år – det er altså ikke umulig at han står for United når vi kommer til år 2030.For en karriere han kan få i United hvis han klarer å slå seg til ro i byen.

Det vi mangler:

Jeg var spent. Men jeg ble skuffet. Marouane Fellaini gjorde som han ville. Det var nesten pinlig å se hvor lett han fikk spillerom. Jo da, Scholes kan kontrollere kamper. Cleverley er ikke den type spiller som tar duellene. Men mot Everton – og en spiller som Fellaini – så kreves det duellstyrke, og United tapte mot ham overalt. Vi tapte sentralt. På backene. Alt. Han vant hodeduellene, han fikk ta ned ballen og legge kort igjen til lagkameratene. Det var ingen i United som klarte å ta opp kampen mot ham, og til slutt måtte egentlig målet komme.

Everton-kampen viser at HVIS United i det hele tatt skal hente en ekstra midtbanespiller, så er det en duellspiller som trengs på midtbanen. Det er større behov for det enn mer kreativ kraft fremover. Den har vi. Selv om vi ikke så altfor mye av det mandag. I tillegg: Det er andre, som i større grad enn meg, har ropt på en erstatter for Patrice Evra. Jeg ser at han blir stresset når han blir satt under press defensivt, og at han ikke hadde noen stor kamp mot Everton, heller. Jeg tror imidlertid at Evra forblir førstevalg, selv om vi nå ser ut til å kjøpe Alexander Buttner, og foreløpig kan jeg faktisk leve godt med det selv.

Shinji Kagawa:

Jeg har skrevet det før i sommer, og jeg mener fortsatt det samme. FOR EN SPILLER. Og det sier jeg etter en kamp United taper og ikke skaper for mye. Han søker ball hele veien. Han mister den nesten aldri. Han tør å motta ball med mann i ryggen. Han kan vende bort spillere. Han leter umiddelbart etter nye posisjoner. Han søker scoringsposisjoner hele tiden. Tenk hvor bra dette kan bli når han får enda mer tid sammen med de andre klassespillerne våre. For bra – det kommer det til å bli.

Skadene:

Det er ikke sikkert Rio Ferdinand, Chris Smalling, Phil Jones, Jonny Evans eller noen kunne tatt ut Fellaini på scoringen, og det ville uansett ikke dekket over det faktum at Everton fortjente seieren.

Men vi slet med et skademareritt over hele banen i hele sesongen i fjor. Nå har vi fire potensielle midtstoppere ute samtidig. Sir Alex valgte dermed å stille med to midtbanespillere (Carrick, Valencia) i backrekka. Vi kan rett og slett ikke leve med de skadeproblemene vi har. Det må bedre seg. Det bare må. Må det ikke?

Nani:

Enkelt sagt: Han er ofte himmel eller helvete. På sitt beste er han aller ypperste verdensklasse. Men mot Everton leverte han en av sine tammeste forestillinger. Det gikk galt fra start av da han ikke fikk corner, og plutselig stod med gult kort etter tre minutter. Jo, han kan være genial, men etter svake starter sliter han ofte med å snu det utover i kampene. Med så mye kvalitet på benken, burde han vært byttet ut tidligere. Sir Alex har en masse tillit til spillerne, men jeg savner at han ikke av og til bytter ut spillere før man passerer 60 minutter. Er det noe som ikke fungerer er det til og med lov til å bytte før pause. Det er min mening.

Robin van Persie/Wayne Rooney:

Jeg forventet faktisk ikke så mye av van Persie. Han har litt for lite grunnlag. Han er imidlertid United-spiller, og jeg tror han kommer til å bli god. Veldig god. Hva så med Wayne Rooney? En grusom forsesong ble litt bedre mot Hannover. Mot Everton ble det imidlertid igjen tydelig at han er noen kamper unna å nå toppformen. Det er imidlertid ingen grunn til uro. Gir du Rooney kamper, så får du også betalt etter hvert.

Gullkampen:

Ok, null poeng i serieåpningen. Men det er fortsatt 111 poeng igjen å kjempe om. Kan United ta 90 av de poengene? Absolutt.

Logg inn og si din mening nederst, eller si din mening i saken «Si din mening» som ble publisert rett etter at Everton-kampen var ferdigspilt.

Powered by Labrador CMS