Dagsorden logo v2

«Det var én ting jeg var helt uenig med i helgas protest»

Publisert Sist oppdatert

Den sjuende episoden av Dagsorden ligger nå klar, og denne gangen snakker ansvarlig redaktør Dag Langerød blant annet om følgende:

  • Derfor er han så sikker på topp 4
  • Det som irriterte ham med helgas protest
  • Tyrell Malacias hemmelighet
  • Er det noen håp blant alle Uniteds utlånte spillere?
  • Dominic Calvert-Lewin
  • Alejandro Garnacho
  • Uniteds dødballstatistikk
  • David de Gea
  • Og Erik ten Hag

Nederst i denne saken så kan du lese et kort sammendrag av enkelte av punktene, mens hele episoden kan sees eller høres på via YouTube eller Soundcloud.

YouTube:

Soundcloud:

 

Topp fire-kampen:

– Vi trenger bare ni poeng på seks kamper, og tre av disse kampene er hjemme – mot Wolves, Chelsea og Fulham. Vi er fantastiske hjemme, med 23 seirer og tre uavgjorte på de siste 26 nå. Med unntak av sluttminuttene mot Sevilla så har vi vunnet veldig fortjent i flere kamper på rad nå der, og bortekampene våre er mot West Ham, Bournemouth og Brighton. Hvis vi skulle rote i en av hjemmekampene så er det altså flere muligheter til å ordne opp i et par overkommelige bortekamper.

– Dette laget har også i hele sesongen, nærmest uansett skader, reist seg hvis de har blitt slått i bakken, og hvorfor skulle det plutselig endre seg i en sesongavslutning med kamper mot Wolves, West Ham, Bournemouth, Chelsea og Fulham?

Full sale Only?

– Det er jeg helt uenig i. Kampen handler, i mine øyne, aller mest om å fjerne Glazers. De skal bort fra enhver mulighet til å bestemme noe som helst med United. Derfor må vi være nøye. I helgas demonstrasjon ble det brukt et banner med «Full Sale Only», noe som med en gang ble tatt til inntekt for at Qatar er det eneste rette.

– 1958-grupperingen har etterpå understreket at det ikke handlet om det. Jeg forstår veldig lett også ønsket om å få Glazers helt bort fra United, men Qatar ser ikke ut til å ha lagt så mye penger på bordet at Glazers bare må selge. Da er det godt – og smart – mener jeg at sir Jim kan ha gitt dem løsninger hvor de får masse penger nå, og kanskje også litt i fremtiden.

– Ingen må imidlertid være i tvil om at hvis det blir et fullt salg så vil Glazers miste sin innflytelse, uansett hva slags løsning det blir. Det er ingen sjanse for at noen vil kjøpe United uten å få full makt. Det ligger i bunn.

De utlånte spillerne

– Jeg tror ingen, selv ikke Amad Diallo, er gode nok til å ta et naturlig steg opp i førstelagsstallen neste sesong. Det naturlige steget for de mest spennende er et eventuelt nytt utlån på et høyere nivå hvor de da må klare å levere også der.

Powered by Labrador CMS