Toppscorer med United-tatovering

FANFREDAG: – Er man fan, så er man fan, sier Stabæk-spilleren før helgas cupfinale.

Publisert Sist oppdatert

(Bildene er fått fra Stabæk kvinner og Moore selv)

34 år gamle Kristy Moore scoret nest mest mål i den norske toppserien etter 20 mål for sitt kjære Stabæk denne sesongen.

Lørdag skal sølvvinnerne fra Bærum så møte gullvinnerne Røa i cupfinalen.

Men vær sikker på én ting – selv om Moore gir alt for å vinne den kampen for Stabæk – så kan det hende hun tar en titt på mobiltelefonen i pausen. For å sjekke hvordan det går mellom United og Sunderland.

Ingen kan nemlig ta henne på United-lidenskapen.

Hun har tatovert inn M.U.F.C. på det ene håndleddet.

– Hvorfor? Er du fan, så er du fan. Derfor, sier Moore glisende til United.no.

– Jeg er født og oppvokst i Australia, og da jeg var ung var det mest United-kamper på TV. I tillegg fikk jeg en United-drakt. Etter det var det bare United for meg. Jeg hadde noen venner som byttet klubb hele tida, ei uke holdt de med United. Neste uke var det Liverpool. Men når jeg først ble United-fan så var jeg United-fan, sier hun.

Sju år i Norge

Moore kom til Norge og spill for Fløya i 2004, etter å ha vunnet The Treble med Fulhams damelag i 2003. Det vil si serien og begge cupene.

I Norge ble hun toppscorer på første forsøk, med 20 mål i 2004 og toppscorer igjen med 22 mål i 2008.

Det var imidlertid litt tøft å være United-fan i Tromsø.

– Der er de fleste Liverpool-fans, og det er ikke så lett når United taper. Jeg vil faktisk si at Liverpool-fans gleder seg med over ett United-tap enn når Liverpool faktisk selv vinner.

Hennes første United-minne er av seg selv i United-drakt på en lokal bane i Australia, hvor hun later som om hun spiller på Old Trafford.

Hjemme var jenterommet tapetsert med plakater av United-spillere som hun hadde klippet ut eller nappet ut av fotballblad som Four Four Two og Shoot. Alle lommepengene ble brukt på å kjøpe fotballblader.

Og interessen er fortsatt like stor. Selv om hun er blitt 34 år gammel.

– Hvis United spiller samtidig med oss i Stabæk så tar jeg opp kampen og ser den når jeg kommer hjem eller dagen etterpå. Uansett må jeg få vite resultatet rett etter at kampen er ferdig, og noen ganger kikker jeg også på mobilen i pausen. Bare for å få en oppdatering.

Spilte for Barnet og Fulham

Moore dro først fra Australia for å spille fotball for Barnet, og deretter Fulham.

Dermed har det også blitt en del United-kamper i løpet av årene i England.

– Jeg har vært på Old Trafford 3-4 ganger. Stemningen er helt rå, og jeg gleder meg allerede til neste gang. Samtidig har jeg også sett United en del ganger på bortebane da jeg bodde i London-området.

– Jeg husker godt da jeg ble 16 år. Da fikk jeg og lillesøsteren min en langhelg i Manchester. Jeg kjente én som jobbet der og fikk ordentlig VIP-behandling. Vi fikk guidet tur inn i garderoben og ut på banen. I tillegg fikk hun en autograf av David Beckham, som var hennes favorittspiller. Det kommer vi aldri til å glemme.

– Ditt beste United-minne?

– 99-finalen i Champions League. Å slå Bayern München. Sheringham og Solskjær. Trippeltriumfen. Love it!

– Og det verste?

– 1-6-tapet mot City måp være det verste. Var sur i flere dager etterpå, og fikk mer enn nok meldinger på Facebook og telefon etterpå.

Moore har en mange favorittspillere.

– Ryan Giggs har bestandig vært én av mine favoritter. Han har virkelig et United-hjerte. Beckham ble også én av mine favoritter. Ingen kunne slå innlegg og frispark som ham. Fra laget nå er det selvsagt noen angrepsspillere: Wayne Rooney og Chicharito. Rooney jobber hardt og er en fantastisk spiller som scorer masse mål. Chicharito er en spennende spiller med masse fine bevegelser i bakrom og i boksen, og har også en fin attitude.

Som Røas Gunhild Herregården sa til oss forrige uke, så har også Moore hatt en drøm om å spille for United.

– Men da jeg kom til England spilte jentelaget til United på for lavt nivå, og nå har de jo ikke jentelag i det hele tatt. Men kunne vært kult da – hvis de hadde et bra lag.

– Men det var vel gøy å spille for Fulham også?

– Ja. Det var helt fantastisk. Jeg var fulltidsproff. Vi trente på dagen. Det var ordentlig luksus – selv om det tok litt tid før jeg ble vant til å gå i Fulham-klær. Jeg tok heller på meg United-drakta når treningen var ferdig…

Til tross for tapet mot City har hun likevel en god følelse for årets sesong.

– Vi tar City. Det blir en skikkelig revansjekamp når vi møter dem borte, men vi spiller med mye fart fremover og har noen spennende unge spillere i Welbeck, Young og ikke minst Jones.

Vi ønsker Moore og Stabæk lykke til i cupfinalen. Der møter hun altså Røas Gunhild Herregården – som også er United-fan.

Her kan du lese tidligere fantorsdager:

Gunhild K. Herregården, Røa: – Drømmen var å spille for United

Alexander Aas, Strømsgodset: Gazza, Cantona og United

Morten Berre, Vålerenga: – Robson var innmari stor

Ørjan Hopen, Sogndal: – Han ringte i pausa…

Mushaga Bakenga, Rosenborg: Ble syk for å se United

Kristofer Hæstad, Vålerenga: – Ble United-supporter på trass

Mats Solheim, Sogndal: – De har stjålet Berbatov-drakta mi

Berat Jusufi, Sarpsborg: Skulket treninger for å se United

Rune Jarstein, Viking: – United ville signere meg

Rolf Daniel Vikstøl, Start: – Jeg tuslet rundt som Cantona

André Danielsen, Viking: – Keane var favoritten

Powered by Labrador CMS