US-

Vår første Ronaldo-sak: – Hvem trenger Beckham!?

Da Cristiano Ronaldo signerte for Manchester United i 2003 fikk det selvfølgelig spalteplass i Supporterklubbens magasin. Men 18-åringen måtte nøye seg med to sider!

Publisert Sist oppdatert

Forventningene var riktignok store likevel. Tittelen til journalist Bjørn Bjørkli var «Ronaldo – Vår nye superstjerne» – og ingressen bar preg av stor begeistring:

«Vi reiste oss fra sofaen hver gang han fikk ballen i den magiske debuten på Old Trafford. Cristiano Ronaldo ble helt på en halvtime, uten å score mål.»

18 år seinere er begeistringen minst like stor.

US-redaktør Lars Morten Olsen lover at det blir mer enn to sider denne gangen.

– Jeg kan love leserne at det blir mange sider om Ronaldo i neste nummer. Redaksjonen skal med det første ta en prat om hvordan vi løser den spennende utfordringen!

Nedenfor er saken fra 2003 i sin helhet!


Ronaldo – Vår nye superstjerne

Vi reiste oss fra sofaen hver gang han fikk ballen i den magiske debuten på Old Trafford. Cristiano Ronaldo ble helt på en halvtime, uten å score mål.

Av: Bjørn Bjørkli

Lovordene haglet i søndagsavisene etter serieåpningen. Alle skrev om Uniteds nye nummer 7, som så å si ingen hadde hørt om før han kom til klubben.

– Ronaldo kan alle fintene i boka. Han hadde bare to treninger med oss før første kamp. En fantastisk spiller med en helt spesiell holdning og en enorm selvtillit. Han har noe veldig få andre har, sa Ole Gunnar Solskjær etter 4-0-seieren over Bolton.

Cristiano Ronaldo of Man Utd Makes His Debut
DEBUTEN: Cristiano Ronaldo debuterte mot Bolton i 2003.

Kokte på stadion

18-åringen kom inn på stillingen 1-0 etter en time. En ellevill halvtime senere sto det 4-0. En forventningens brus ble avløst av et unisont jubelbrøl fra et ekstatisk Old Trafford. 18-åringen utfordret, fintet og driblet, slo presise pasninger og fikk straffespark.

– Han gjorde forskjellen for oss i dag. En fantastisk debut, nesten ubegripelig, sa Sir Alex Ferguson.

«There’s only one Ronaldo», skrev Sunday Express, mens News of the World spurte «Who needs Becks?». Sunday Mirror var inne på det samme med sin «Half a Becks».

– Beckham er en superstjerne som alle har hørt om. Jeg har nettopp startet på min karriere, og ingen vet hvem jeg egentlig er, sa hovedpersonen selv.

Briljerte mot United

Ronaldo valset rundt med døgnville United-spillere i treningskampen mot Sporting Lisboa. Han la opp to mål da hjemmelaget vant 3-1. Etterpå maste United-spillerne på Ferguson om å kjøpe stortalentet.

– Spillerne ga meg ikke et sekunds hvile på flyet hjem. De var overbegeistret, og jeg skjønte at her må vi handle. Ronaldo er en av de mest spennende spillerne jeg noensinne har sett, sier manageren.

Heldigvis fikk vi snappet tenåringen, foran nesene på spanske og italienske storklubber, samt Liverpool. Fire dager etter United-debuten spilte han sin første A-landskamp for Portugal. Ronaldo kom inn etter pause da Kazakhstan ble slått 1-0.

Ronaldo of Man Utd tackled by Newton of Wolves
IMPONERTE: Ronaldo viste raskt at han kunne klare seg godt i Premier League.

Fra fattige kår

Cristiano Ronaldo ble oppdaget av Sporting Lisboas årvåkne talentspeidere allerede da han var 12 år gammel. Unggutten kom fra fattige kår på Madeira. Hans far var gartner på den frodige øya, og familien bodde i et bittelite hus i Funchals fattigkvarter.  Nå er Ronaldo mangemillionær, og foreldrene har flyttet til en prangende villa med vakker havutsikt.

Manchester United er en av de beste klubbene i verden til å ta vare på, matche og utvikle unge talenter.

– Jeg har bestemt meg for å være forsiktig med en så ung gutt. Han har imponert oss alle fra første stund, og vi blir ikke mindre imponerte når vi ser hvor disiplinert han opptrer selv når han blir taklet stygt. Men som sagt; 18-åringen skal behandles forsiktig i denne klubben, sa Ferguson.

Blir tatt vare på

Ryan Giggs er kanskje den spilleren som har hatt de mest beskyttende United-vingene rundt seg. Waliseren ble tatt godt vare på av Ferguson da han var i ferd med å slå gjennom.

– Ronaldo er i trygge hender. Han kommer til en klubb som vet hvordan man behandler spillere. Manageren og hans stab er mestere på det, og det samme gjelder for spillerne. Lagfølelsen er god, og alle nye spillere skal føle seg velkomne. Vi skal passe på Ronaldo, sier Giggsy.

– Ronaldo har vist hva han er i stand til, og han minner meg om en annen nummer 7; Eric Cantona, fortsetter venstrevingen og Supporterklubbens President.

Ronaldo er også blitt sammenlignet med blant andre Pele, George Best – og nettopp Ryan Giggs.

Powered by Labrador CMS