RONALDO I VM: Her skyter han straffe mot England i VM 2006.

Da Ronaldo sendte England ut

VIDEO: Rooney og Ronaldo i sentrum da England røk ut av VM på denne dag i 2006.

Publisert Sist oppdatert

Det er 1. juli, og på denne datoen var to United-spillere i fokus da England røk ut av verdensmesterskapet i 2006. De to unge stjernespillerne: Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo.

De var ikke de eneste United-spillerne som spilte kampen. Gary Neville og Rio Ferdinand startet kampen også, og det samme gjorde ex-red (og England-kaptein) David Beckham. Den fremtidige United-spilleren Owen Hargreaves spilte også, og var banens beste spiller. Men det er ikke det folk husker fra denne kampen.

Det mange husker er utvisningen av Wayne Rooney. Han påstår selv at det var et uhell, og om det var det eller ikke skal ikke vi legge oss bort i, men han trakka på Chelseas Ricardo Carvalho. Cristiano Ronaldo blandet seg inn, og mente trakket burde få konsekvenser, og det fikk det: Rooney ble sendt i dusjen. Og Ronaldo blunket mot Portugal-benken, og gjorde seg til England-fiende nummer 1.

Det var nemlig ikke så lett å tilgi for en del England-fans eller for engelsk presse. Rooney og Ronaldo ordnet derimot fort opp seg imellom.

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
SIKKER: Eneste England-målscorer i straffekonkurransen.

England klarte å komme seg til straffekonkurranse, noe de tapte på mot Portugal i EM to år tidligere, og det var vel ingen stor overraskelse at de tapte igjen. Frank Lampard, Steven Gerrard og Jamie Carragher bommet, mens Owen Hargreaves scoret, og da Portugals femte straffe skulle tas trengte bare Cristiano Ronaldo å score for å sende England ut, og det gjorde han.

Og allerede i første seriekamp den kommende sesongen viste Rooney og Ronaldo at dette ikke var noe problem, da de i en fantastisk 5-1-seier mot Fulham overbeviste stort. United var på vei mot tittelen, og det som skjedde i VM var glemt.

I alle fall blant United-fansen.

Se Rooneys røde kort:

Straffekonkurransen: 

PS! Ronaldo scoret i straffesparkkonkurransen i EM-kvartfinalen to år tidligere også, men den gang var det ikke han som tok den siste og avgjørende straffen.

Powered by Labrador CMS