– Tevez vendte kampen

Sir Alex Ferguson gir Carlos Tevez hovedæren for at United kom tilbake og vant tirsdagens Champions League-møte med Sporting på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

«Innbytterne ga laget bedre rytme og fart, og drev laget fremover. Dermed så vi mer ut som oss selv,» sa United-manageren til MUTV etter kampen.

«For meg ble Tevez tungen på vektskålen, samtidig som også Ryans erfaring naturligvis ble til god hjelp. Han viste både selvtillit og god kontroll på ballen. Likevel var det Tevez som ga dem mest bry. Med sine løp og vendinger ble han et virkelig uromoment for dem.»

Det samme kan sies om Cristiano Ronaldo – men først etter at de to ovennevnte var kommet på banen. Før pause var både han og resten av laget en blek skygge av seg selv, noe som straffet seg etter 21 minutter, da Abel ga portugiserne ledelsen på et uventet skudd inn i nærmeste hjørne.

«Uten hard jobbing blir man lett stående igjen med skjegget i postkassen – ikke minst når man spiller hjemme mot europeisk motstand.

«Målet vi slapp inn var av den bisarre sorten – etter min mening skyldes det svakt forsvarsspill fra vår side – og ga dem innpass i kampen. Jeg følte at vi manglet skikkelig vilje, at vi ikke gjorde nok ut av det, så jeg følte vi måtte gjøre noen utskiftninger i pausen.»

Seieren satt til slutt langt inne, men nå kan i hvert fall United dra til Roma i visshet om at gruppeseieren er sikret. Uten Cristiano Ronaldos superscoring på overtid, ville laget stått overfor en neglebitende affære på Stadio Olimpico, hvor romerne med tomålsseier ville ha knepet gruppseieren.

«Cristianos avslutning i tredje overtidsminutt var derfor ikke bare fantastisk, men også svært velkommen. Men han viste igjen stor respekt for sin gamle klubb, og det skulle da også bare mangle. Det var der han ble flasket opp og han skylder dem derfor en hel del,» mente SAF, og la til at han har tro på at Ronaldo vil slå sitt eget scoringsantall fra i fjor (23).

Powered by Labrador CMS