roykeane280422

– Jeg ville helt klart beholdt Ronaldo

Publisert Sist oppdatert

United vant 3-0 mot Brentford i sesongens siste hjemmekamp, og Cristiano Ronaldo scoret Uniteds andre mål på et straffespark han skaffet selv (i godt samarbeid med Rico Henry).

I Sky Sports-studioet i forbindelse med kampen fastslo Roy Keane at signeringen av Ronaldo var en signering som ble gjort for fansen, og for aksjekursen – men at Manchester United har større problemer enn portugiseren.

Keane mener at United bør beholde Ronaldo, og at det var lite som tydet på at Ronaldo selv har planer om å dra fra United.

– Ronaldos kroppsspråk i kveld etter kampslutt tilsa ikke at han skal forlate klubben. Jeg tenker at målene han har scoret, og hans prestasjoner, rettferdiggjør det å bli i klubben. Men Manchester United må få tak i spillere rundt ham, de må få inn andre spisser, for det må være konkurranse om plassene, sa Roy Keane til Sky Sports.

– Om toppscoreren, mannen en stoler på, er 37 år gammel, så er det selvsagt ikke bra, men jeg ville helt klart beholdt Cristiano Ronaldo.

– Det må kanskje være en samtale om måten en ønsker å spille på, og om at han ikke kommer til å spille hver eneste uke, men hvorfor ville en kvittet seg med en spiller som scorer så mange mål? Jeg ser ikke logikken i det, sa den tidligere United-kapteinen.

71ar
GAMLINGENE: Juan Mata og Cristiano Ronaldo.

Da Jamie Carragher snakket om at Ronaldos personlighet kan gjøre det vanskeligere å beholde ham hvis han ikke starter hver kamp, så ga Keane uttrykk for at dette er noe Erik ten Hag bør snakke med Ronaldo om.

– Jeg tror en toppmanager vil komme inn og ha den samtalen med ham og få slutt på det tullet, som mot Brentford [i bortekampen, journ.anm.] hvor han ristet på hodet i 15 minutter etter å ha blitt byttet ut. Dette er hvor Ronaldo må være mer moden og være en bedre leder. Selvsagt er du skuffet når du byttes ut, men ikke vær det i én eller to dager. Selv Ronaldo må se på det store bildet.

– Og når en har den samtalen med ham, gjør det klart til ham at det ikke blir tolerert. Om han ikke går med på det, så sier du «du kommer ikke til å være en del av mine planer». Om han tenker at han må spille hvert minutt av hver eneste kamp, så er det bare tull i hans alder uansett.

Roy Keane tok for øvrig ut sin drømmeellever i United-sammenheng i Premier League-æraen, og han inkluderte verken Paul Scholes, Rio Ferdinand eller Nemanja Vidic i den elleveren:

Powered by Labrador CMS