Kan slå Rooney og Ronaldo

Ingen i United har funnet hverandre flere ganger enn Martial og Lukaku denne sesongen. Gjør de det en gang til, kan de sette PL-rekord for de røde djevlene.

Publisert Sist oppdatert

Anthony Martial og Romelu Lukaku kan sette ny rekord for Manchester United mot Crystal Palace mandag.

Og etter det har de ytterligere ni muligheter til å ta rekorden, som er satt og tangert av ulike United-duoer i åtte av klubbens sesonger siden PL ble innført – men aldri slått.

Rekorden det dreier seg om, er antall mål de har servert hverandre. Per nå står Lukaku med tre assist til Martial – og franskmannen har på sin side servert belgieren eksakt like mange ganger.

Det gir en total på seks – noe som sist skjedde forrige sesong da Martial assisterte Rooney fire ganger og fikk tilbake to scoringer fra Uniteds tidligere kaptein.

Nevnte Rooney greide det også i tospann med Ronaldo i 2009, men selv ikke en av United-historiens kanskje aller beste duoer evnet å servere hverandre syv ganger én og samme sesong.

Hevder seg i PL-toppen

Kombinasjonen Martial/Lukaku, «Markaku», «Lurtial» eller hva du nå enn vil kalle dem, har altså tilført United seks nettkjenninger i PL denne sesongen.

Det er faktisk best i PL, sammen med Liverpools Mohamed Salah og Roberto Firmino og Chelseas Cesar Azpilicueta og Alvaro Morata.

KAN BLI SLÅTT: Martial og Lukaku ligger an til å skape flere mål for hverandre enn det duoen Ronaldo/Rooney noensinne greide på en enkelt sesong.

 

Totalt har Martial bidratt med ni nettkjenninger og fem målgivende denne sesongen, mens Lukaku har bidratt med 13 nettkjenninger og seks assists.

Det gir til sammen 33 målpoeng – derav seks altså er skapt internt mellom dem. Det betyr at vi må trekke fra tre, og da finner vi ut at duoen har vært involvert i 56 prosent av Uniteds scoringer denne sesongen. Det er altså over halvparten.

Spilleren som ligger nærmest de to i målpoeng er Paul Pogba og Jesse Lingard med sine 12, fordelt på ni målgivende og tre nettkjenninger for Pogbas del og åtte mål og fire målgivende for Lingard.

 

Åtte Lukaku-poeng

Lukaku alene har vært involvert nærmere 40 prosent av Uniteds scoringer, og en ny oversikt fra Daily Mail viser at uten ham, ville United vært bak Chelsea, som er langt mindre avhengig av sin mest målfarlige enkeltspiller.

Avisens utgangspunkt er å se hvordan tabellen hadde sett ut hvis man tar bort de som har skaffet syv eller flere poeng med målene sine fra storklubbene. (En merkelig fantasiverden, der altså).

SKAFFER FLEST POENG: Ingen enkeltspiller har sikret sin klubb flere PL-poeng i år enn Kane. Selv om det ble tap på Wembley mot Tottenham sist, greide United faktisk å bli en av svært få klubber som har stoppet ham denne sesongen.

Fjerner man Agüeros syv skaffede poeng og Sterlings 13, ligger City bare ett foran Chelsea, som ikke har noen enkeltspiller som har skaffet mer enn syv. Liverpool faller voldsomt uten Salah og Mané, mens United dropper ned til tredjeplass hvis man fjerner de åtte poengene Lukaku har skaffet oss.

Tottenham rammes også hardt av å miste Kane, som med sine 24 scoringer er den enkeltspilleren i PL som har skaffet klubben sin flest poeng med målene sine denne sesongen.

Slik ville tabellen sett ut uten Sterling, Lukaku, Agüero, Mané, Kane og Salah:

Man City – 54

Chelsea – 53

Man United – 51

Arsenal – 45

Tottenham – 41

Liverpool – 37

 

Powered by Labrador CMS