Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League

– Vil ha ting akkurat på sin måte

Rod Thornley forteller hvordan det er å jobbe med Cristiano Ronaldo.

Publisert Sist oppdatert

De to utviklet et nært forhold da Cristiano Ronaldo spilte sin første periode i klubben. Da hadde Rod Thornley, som jobbet som terapeut i klubben fra 2000-2019, allerede jobbet i Manchester United i tre år.

Vi spoler tiden tilbake til 9. august 2003. Det var da, under en treningskamp i Portugal, det hele startet: Cristiano Ronaldo herjer vilt med United-spillerne, noe som fører til ganske spektakulære scener både i pausen og etter kamp. Thornley husker det som om det var går.

– Ja, jeg var i garderoben i den treningskampen mot Sporting Lisboa. Han var helt utrolig i kampen mot oss. Forhandlingene startet jo i garderoben i pausen. Det skjedde rett foran oss. Sir Alex Ferguson og David Gill var der og forhandlet med personer fra Sporting. De snakket og forhandlet – det skjedde rett foran oss, forteller Thornley ivrig til united.no.

Sir Alex Ferguson skal regelrett ha begynt å le av hvor god den dribleglade kantspilleren var: 

LES OGSÅ: – Martial den beste jeg noensinne har sett

Selv om de aller helst ville ha med seg Ronaldo hjem igjen på flyet akkurat der og da, måtte de vente tre dager til: 12. august fikk Ferguson, Gill og svimle United-spillere det som de ville da Ronaldo offisielt ble klar for United for en overgangssum på snaue 12 millioner pund.

– Han kunne ikke ett ord engelsk, men lot føttene snakke. Vi så at han hadde enorme ferdigheter i den første sesongen, men han var uferdig. Men så eksploderte han bare. Han var helt fenomenal. Og så fort han lærte seg engelsk, sa han at han skulle bli verdens beste. Og det har han bevist igjen og igjen, sier han om mannen som har vunnet gullballen fem ganger.

– Et problem

Foran 2021/2022-sesongen gjorde Cristiano Ronaldo comeback på Old Trafford. Men ikke alt har gått helt etter planen. Riktignok har portugiseren på sedvanlig vis dunket inn scoringer, men akkurat dét føles fjernt etter en sommer der exit-ønske og flørting med andre klubber har preget avisoverskriftene.

– Jeg elsker Ronaldo, men han blir 38 år og i mine øyne trenger vi en som er mer mobil og som også kan gjøre en innsats defensivt i tillegg. Ja, Ronaldo kommer til å score mål, men om jeg var manageren hans ville jeg brukt ham de siste 20 minuttene når vi jaktet scoring. Og det kommer han aldri til å akseptere. Aldri. Og det er et problem. Det er definitivt et problem for oss.

Rod Thornley
ROD THORNLEY: Jobbet som terapeut i Manchester United i 19 år og kjenner klubben og spillerne tettere enn de aller fleste.

Likevel får han de beste skussmål fra Thornley.

– Personlig synes jeg han er den beste målscoreren noensinne. Jeg vet ikke om han er den beste spilleren noensinne, men han er definitivt den beste målscoreren. Han sa alltid at han skulle bli den beste. Og han jobbet alltid hardt for å bli det, erindrer han.

– Kunne være irriterende

Thornley sluttet i United-jobben i 2019 – før Ronaldo gjorde comeback i klubben. Men de to har fortsatt et godt forhold den dag i dag.

– Jeg møtte ham forrige sesong, og han er den han alltid har vært; en spiller som alltid smiler. En veldig fin fyr.

– Han vil være den beste. Noen ganger kunne han være litt irriterende hvis ting ikke gikk helt veien for ham – for han vil ha det akkurat som han vil. Det er ingen dårlig kvalitet når det gjelder ham; det er nok det som har gjort ham til den beste. Men han er en veldig fin og snill fyr. Vi sender meldinger i ny og ne og han svarer alltid.

Ronaldo har aldri overlatt noe til tilfeldighetene. Og Thornley var ikke akkurat vond å be om det tikket inn forespørsler på telefonen. Selv utenfor arbeidstid og om det innebar at han måtte ha med seg sønnen på jobb:

Powered by Labrador CMS